PDA

View Full Version : Iphone 3g 8gb - NU mai porneste!



bodod
09-14-2011, 01:45 AM
Buna seara!
Detin un iphone 3g 8gb, nu cunosc alte detalii despre acest telefon. De curand am dat din setarile generale - reinitializare - stergere continut si setari (a 2-a optiune). Acum imi porneste, imi apare marul si o rotita de incarcare si ramane asa.

Am citit un thread unde era vorba de un iphone 3gS, si am incercat sa fac acei pasi. Am introdus tel in DFU mod, dar cand dau restore din itunes si imi cere sa selectez fisierul nu imi vede nimic din ceea ce am descarcat. Am descarcat mai multe versiuni de firmware (3.1.3; 3.0; 1.4.0). Nu imi vede nici un fisier ( *.ipsw).
Ce pot face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat!

tiberiuboboc
09-14-2011, 05:55 AM
Sigur ai descarcat ipsw pentru terminalul tau? Ar trebui sa înceapă ca iphone1,2.... si nu cu iphone2,1.... Banuiesc ca incerci shift + restore din iTunes si nu doar restore, ca îți vei bloca singur telefonul dacă depinzi de unlock.

mikeru
09-14-2011, 07:59 AM
ai încercat întâi un hard reset? Home + Power pentru vreo 5-10 secunde.

Protektor
09-14-2011, 09:03 AM
Nu vede ipsw ca nu l-ai redenumit si e arhivat poate.

mikeru
09-14-2011, 09:12 AM
ia-ti de aici (http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750)ipsw pe care-l vrei.

Unregistered
09-14-2011, 11:08 AM
am avut si eu aceeasi problema dar am gasit cum se poate repara,e foarte usor, iti inchizi laptopu pc-ul ce ai bagi cablu de date de la iphone in usb si pornesti asa calculatorul,in timp ce porneste pc-ul telefonul trebe sa fie conectat la el,si intre timp sa apesi pe HOME buton,cand a pornit windowsu pornesti itunes si trebe sa mearga telefonul,in cel mai rau caz trebe sa pui din nou softul,sper ca team putut ajuta :D

mikeru
09-14-2011, 11:19 AM
daca era decodat prin ultrasn0w, e de evitat să pui din nou softul, pentru că îți face update de baseband și vei fi nevoit să mai faci și tu un update, la baseband decodabil de iPad. și-atunci pierzi GPS-ul.

din câte știu eu, când ții apăsat Home și-l conectezi la PC, îți va intra in Recovery mode?

din nou.. Home + Power? ai încercat?

bodod
09-14-2011, 01:01 PM
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Intre timp, eu ca un destept, am dat pe restore simplu (fara a tine shift apasat) si acum mi se aprinde dar imi cere cartela sim pentru a se debloca. Am citit la unele persoane ca m-ar ajuta un anume program RedSnow sau ceva de genul.
Mai pot face ceva acum?

Am incercat cu home + power si nimic, imi intra in dfu mode etc.

mikeru
09-14-2011, 01:08 PM
pai acum e cam tarziu cu home+power :))

redsn0w îți face jailbreak și ți-l activează, deci da, va merge.

redsn0w 0.9.8 beta 7. ai nevoie și de ipsw pentru 4.3.5.
ai aici (http://www.idevice.ro/2011/07/25/tutorial-jailbreak-ios-4-3-5-folosind-redsn0w-0-9-8-beta-4-pe-iphone-ipad-si-ipod-touchwindows-mac/) un tutorial. neajunsul e că dacă rămâi fără baterie, sau ebuie să dai restart, trebuie să-l repornești tot cu redsn0w.


LE: după jailbreak, instalează iSHSHit din cydia și învață să-l folosești, ca să cauți pentru ce versiuni ai SHSH. dacă ai pentru 4.3.3, poți face downgrade și scapi de neajunsul de mai sus

bodod
09-14-2011, 01:21 PM
am inteles in mare. insa am unele nelamuriri. De unde iau ipsw pentru 4.3.5 ? in lista care mi-ai dat-o tu mai sus la 4.3.5 nu scrie iphone 3g .
in legatura cu bateria ma gandesc ca nu este prob din moment ce el se incarca cand este conectat, nu?

mikeru
09-14-2011, 01:31 PM
ioi! scuză-mă! :D:D la 3g, ultima versiune de soft e 4.2.1. e untethered, deci nu o să ai problema de care-ți ziceam mai sus.

pentru 4.2.1, folosește redsn0w 0.9.6rc16.

problema va fi la decodare. tare mă tem că dacă e codat pe vreo rețea din afara țării, o să fie nevoie de baseband de iPad.

bodod
09-14-2011, 01:41 PM
Am gasit si redsn0w si ipsw 4.2.1 acum le down. si o sa fac precum in tutorialul pe care mi l-ai dat mai sus.
inainte sa il blochez l-am folosit pe ro, se poate in urma celor facut de mine sa se blocheze pe o retea in afara?

mikeru
09-14-2011, 01:43 PM
păi.. în urma a ce ai făcut tu, l-ai adus la starea inițială. cea de dinainte de a-l folosi în RO :D
depinde care e aia :D
update: folosește tutorialul ăsta (http://www.idevice.ro/2010/11/23/tutorial-jailbreak-orice-iphoneipadipod-touch-cu-redsn0w-pe-ios-4-2-1windows-si-mac/), dar tot cu redsn0w 0.9.6 rc16.

bodod
09-14-2011, 01:46 PM
Nu stiu starea lui initiala. O sa incerc sa fac precum in tutorial si te tin la curent cu rezultatul. Multumesc mult!

bodod
09-14-2011, 01:55 PM
Pasul 2 din tutorial spune Faceti update la iOS 4.2.1 din iTunes
Cum fac asta? Sau nu am nevoie de asta? Imi cer scuze ca pun atatea intrebari dar nu cunosc deloc programele. Multumesc

mikeru
09-14-2011, 01:56 PM
nu mai ai nevoie, tu treci direct la folosirea redsn0w. de unde-ncep pozele, la pasul 4 :D

MicSiRau21
09-14-2011, 02:04 PM
salut baieti ...am si eu un iphone 3gs de 8gb si lam conectat la itunes si fara sa vreau am dat update.....fara cunostinte de iphonuri nu am stiut ca nu e bine sa dai update din itunes cand iphonul e decodat sau are programul ala cydia......si acum imi apare pe telefon cablul de date si itunes...mai pot sa fac ceva cu telefonul sau pot sa il arunc???

mikeru
09-14-2011, 02:07 PM
salut,

după cum observi, threadul ăsta e încă în desfășurare, plus că e despre un iphone 3g, deci nu 3gs. dacă ai fi citit alte thread-uri, ai fi aflat și raspunsurile.

deschide-ți un thread nou și vezi ce găsești pe-aici.

MicSiRau21
09-14-2011, 02:14 PM
scuza-ma mikeru....

bodod
09-14-2011, 02:36 PM
deschid redsn0w dau browse si intampin aceeasi problema ca la itunes, nu imi vede fisierul pe care l-am downloadat. Cand il downloadez este .zip, am sters si am scris .ipsw si la properties i-am dat sa se deschida cu itunes. tot nu mi-l vede. de ce oare?

mikeru
09-14-2011, 02:36 PM
ia-l de aici (http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750)

bodod
09-14-2011, 02:41 PM
639 de acolo l-am luat. uite cum imi vede, si cand dau browse din red nu il vede :(

bodod
09-14-2011, 02:53 PM
640 este ciudat, la tipul fisierului scrie zip archive. nu inteleg..

bodod
09-14-2011, 03:02 PM
Am reusit, avea extensia .zip dar era ascunsa. eu pusesem .ipsw dar defapt era .ipsw.zip.
acum incerc si postez imediat

mikeru
09-14-2011, 03:04 PM
of :)) incearca sa nu mai faci atatea postari si/sau sa folosesti butonul de Edit.

ne cearta moderatorii dup-aceea:p

bodod
09-14-2011, 03:19 PM
Am terminat cu redsn0w, a mers fara nici o eroare. imi intra in el. Acum treb sa fac http://www.idevice.ro/2010/11/23/tutorial-cum-sa-folosesti-cydia-pe-ios-4-2-1-jailbroken-cu-redsn0w/ ce este in acest tutorial?

bodod
09-14-2011, 07:35 PM
Am facut ce scrie si in celalalt tutorial iar acum nu imi merge reteaua, nu pot suna, nimic. Am bagat mai multe cartele si nimic. Nu scrie nimic imi arata doar o liniuta din semnal. In cyndia nu stiu ce trebuie sa fac, am intrat si imi cere o conexiune de internet. Dar nu o pot avea din moment ce nu imi functioneaza nici o cartela pe el. Ce pot face? Multumesc!

mau
09-14-2011, 09:32 PM
Ce baseband ai?

din cate inteleg eu, ai nevoie de unlock pt 4.2.1 ; poti face unlock doar prin instalarea baseband-ului de ipad, dupa instalarea acestui baseband nu o sa-ti mai functioneze gps-ul.

Pt. instala bb-ului de ipad si a face unlock urmezi acest tutorial: Tutorial: Unlock iPhone 3G/3GS folosind redsn0w 0.9.6 beta 5 si ultrasn0w 1.2(Windows/Mac) (http://www.idevice.ro/2010/11/29/tutorial-unlock-iphone-3g3gs-folosind-redsn0w-0-9-6-beta-5-si-ultrasn0w-1-2windowsmac/)

ATENTIE: Ai nevoie de conexiune WiFI pt. ca apoi trebuie sa downloadezi ultrasn0w din cydia, e mult mai facil daca ai net pe telefon prin wifi. ( se poate si fara net wifi pe tel. dar e un pic mai complicat )

Ps. Pt a verifica versiunea baseband pe care o ai instalat'o verifica daca ai insalat baseband-ul de ipad intri la Settings>General>About - "modem firmware trebuie sa fie 06.15.00"

tiberiuboboc
09-14-2011, 09:33 PM
Dacă ai dat restore din iTunes ai 421 pe telefon si implicit BB nedecodabil. Ai făcut jailbreak cu redsnow care ți-a si activat telefonul dar nu merge orice cartela ci doar cea in care este blocat iPhone. Cel mai probabil trebuie sa-i pui BB de iPad dacă vrei sa-l folosesti in alta rețea decât cea in care este blocat. Lucrul asta îl faci tot ci redsnow. Verifica cu fuzzyband din cydia ce bootloader ai si dacă ești norocos si e 5.8 poți face downgrade de baseband cu același fuzzyband. Dacă nu, singura modalitate de unlock este BB de iPad.

mikeru
09-14-2011, 10:03 PM
mah. de.atunci ii spuneati omului ce sa faca...

in redsn0w 0.9.6rc16 sau care l.ai descarcat, incarca iOS 4.2.1 - parca l.ai descarcat si pe ala - in loc de Install Cydia, ii dai Install iPad baseband si nimic altceva. isi face mendrele, rebooteaza, apoi intri in Settings - About, ca sa verifici. Modem Firmware tre sa fie 06.15.00.
daca e asa, si sper ca va fi, intri in cydia si cautui ultrasn0w. iti va cere reboot dupa instalare, apoi astepti sa ai semnal.

easy! ai sa vezi!:D


LE: @mau, scuze. post.ul tau nu l.am vazut.

bodod
09-15-2011, 06:47 PM
Am reusit. Functioneaza normal acum. Presupun ca se intelege din cele scrise mai sus ce a trebuit sa fac pentru a rezolva problema.
Multumesc tuturor celor care au scris. Multumesc mult mikeru! Numai bine va doresc, o zi placuta!

zeusgl
09-16-2011, 08:17 PM
Salut ... am exact aceeasi problema :
Incerc sa pornesc rasnitza si imi arata sigla apple si se chinuie sa se incarce dupa care se inteapa si isi da restart.Am vazut suficiente solutii pe aici,dar la mine problema ar fi alta: itunnes nu imi vede telefonul :|

mikeru
09-16-2011, 08:26 PM
@zeusgl: n.are ce sa vada, e intr.o stare intermediara, nedefinita:p
zi.ne de rasnitza ta. ce iPhone, ce iOs, ce baseband, e decodat soft? zi tot ce stii.

zeusgl
09-16-2011, 08:40 PM
Poi sincer nici nu mai stiu c soft avea p el,l.am luat de la un prieten dar nu am habar. Initial imi facea figuri cu cartela/semnalul imi dadea o eroare d genu: Invalid sim iar din cauza asta ii tot dadeam din general/reset -> reset network settings,ei bn am facut asta mai tot timpul pana cand azi ... dupa resetare nu a mai vrut sa porneasca si d atunci se tot impiedica si isi da restart :|

Iphone 3G-8G luat de la orange. Eu folosesc tot orange si sincer nu am bagat alta cartela in el sa vad daca e codat.

mikeru
09-16-2011, 08:46 PM
descarca.ti iOS 4.0.1, adu.l in DFU mode folosind iReb si da.i restore la ipsw ala.

nu.l aduce mai sus, fiindca nu stii daca e codat in vreo retea din afara tzarii. si mai bine sa nu.ti modifice basebandul.

fa etapa asta apoi zi.ne daca ti se activeaza cu cartela folosita de tine. adica, daca poti intra in "meniu".

asteptam vesti!

zeusgl
09-16-2011, 09:12 PM
The iPhone "iPhone" cannot be restored.An unknowen error occurred (3194).

:| heeeeelp

mikeru
09-16-2011, 09:38 PM
sigur e 3g sau 3gs?:))

LE: daca zici ca il folosesti in reteaua din care l.ai cumparat, poti sa.i dai restore simplu, nu la 4.0.1.
ti.l va aduce la 4.2.1, dar nu il vei putea decoda ca sa.l folosesti in Vodafone de ex.

zeusgl
09-16-2011, 09:45 PM
Am bagat softul 3.2.1 si a mers :| ms pt ajutor

mikeru
09-16-2011, 09:55 PM
deci te.ai descurcat;)

neajunsul va fi ca unele aplicatii - din AppStore - nu functioneaza decat pe iOS 4+