PDA

View Full Version : Iphone 4 - Downgrade 6.1.2 la 6.1.1



Alexandru Olaru
03-04-2013, 05:42 AM
Salut.
Cand am cumparat I4 asta mi-a spus tipul ca e neverlocked, insa cand am bagat cartela in el am vazut ca are tablita de Gevey Sim (doar tablita) , deci a fost decodat, nu a iesit din fabrica decodat, zic eu.

Avea ca si soft 6.1.1 , i-am facut upgrade din iTunes la 6.1.2 , insa cu parere de rau imi usuca mult mai repede bateria deci vreau sa revin la 6.1.1. Am tot auzit si vazut la diferite persoane care au incercat sa faca downgrade ca li s-au codat telefoanele dupa ce au facut...si imi e frica sa nu patesc la fel (nefiind sigur daca e neverlocked).

1. Daca un telefon a iesit codat din fabrica, se poate face decodare ulterioara astfel incat sa apara ca neverlocked? Poate sa imi verifice cineva IMEI daca e neverlocked?
2. Ce imi recomandati ca sa pot face acest downgrade in conditii sigure ? Ca telefonul sa ramana decodat.

Iphone 4 / iOS: 6.1.2 / BB: 04.12.05

SunSetRo
03-04-2013, 07:18 AM
La ce baseband ai sigur e decodat, la acel baseband nu merge niciun gevey. Downgrade de ios poti face doar daca aja shsh salvat pentru 6.1.1. Pentru asta uita-te in cydia, daca ai jb pe prima pagina scrie cu verde


Sent from my iPhone 4 6.1.2 using Tapatalk 2

tiberiuboboc
03-04-2013, 07:20 AM
Fiind iphone 4 poate fi decodat in trei moduri:
1. prin soft cu ultrasnow daca are bb 01.59.xx
2. cu gevey sim
3. decodat oficial permanent.
Daca tu ai pus 6.1.2 direct din itunes si merge cu cartela ta, decodarea prin soft cu ultrasnow pica. Daca spui ca nu are gevey, pica si asta.
Daca este decodat oficial contracost, nu se mai codeaza la loc prin restore/upgrade/downgrade.

Cel mai sigur ar fi sa intrebi baietii din aria Decodari care e soarta telefonului tau.

Pentru a face downgrade sau restore iti trebuie neaparat SHSH blobs salvate pentru acel iOs.

Alexandru Olaru
03-04-2013, 07:23 AM
Nu am salvat nimic si nici jailbreak nu am la telefon...nu pot face nimic?

SunSetRo
03-04-2013, 07:28 AM
Din pacate nu poti face nimic.


Sent from my iPhone 4 6.1.2 using Tapatalk 2

Alexandru Olaru
03-04-2013, 07:31 AM
Daca ii dau restore din iTunes ? Ce se intampla?
Apropo , spuneti-mi si mie care e treaba cu SHSH Blobs , ca nu stiu ce face si ce e...macar pentru viitor sa stiu ce am de facut. Multumesc

SunSetRo
03-04-2013, 07:34 AM
Daca dai restore din itunes repui ios 6.1.2 si revine telefonul la setariile din fabrica asta in cazul in care nu repui si backup-ul. Shsh sunt semnaturiile fiecari telefon pentru o versiune anterioara ca tu sa poti pune acel ios. Apple nu mai semneaza niciun ios pana la 6.1.2.


Sent from my iPhone 4 6.1.2 using Tapatalk 2

Alexandru Olaru
03-04-2013, 07:36 AM
Multumesc sunset ptr info.
Am vazut ca pot descarca 6.1.1 de pe net , nu pot sa dau restore selectand acea versiune?

Si o intrebare persoanala, vad ca tot i4 cu 6.1.2 ai si tu , ai observat ceva diferente de baterie dupa update?

SunSetRo
03-04-2013, 07:43 AM
Poti descarca orice ios de pe net vrei dar, vei primi eroare in itunes si nu o sa poti sa il pui.
La mine nu simt nicio diferenta majora de la 6.1 la 6.1.2
LE 6.1.1 e pentru iphone 4s.


Sent from my iPhone 4 6.1.2 using Tapatalk 2

dmoomd
03-04-2013, 08:12 AM
Din pacate nu poti face nimic.


Sent from my iPhone 4 6.1.2 using Tapatalk 2

nu sunt de acord....
poate sa faca jb intai si daca telefonul a mai avut jb o sa-i apara in cydia shsh-urile pe care le-a salvat cand a avut jb,repet e posibil sa mai fi avut jb deci are si ceva shsh-uri.

Alexandru Olaru
03-04-2013, 08:43 AM
Ce imi sugerezi dmomd? Cum se salveaza shsh?

dmoomd
03-04-2013, 08:57 AM
Nu.... Fa-i jb la telefon sa vezi daca nu a mai avut telefonul jb inainte. Daca a mai avut, ai si ceva shsh-uri in cydia. Mie mi s-a mai intamplat si asa

Ady Mst
03-04-2013, 08:05 PM
Sau poti folosit Tiny Umbrella ca sa identifici SHSH-urile existente pe device-ul tau, asta este metoda pe care o folosesc eu.
Descarci Tiny Umbrella de pe net, apoi conectezi device-ul prin cablul de date, urmatorul pas fiind sa apesi pe numele device-ului in stanga sus (cred ca "Iphone" cum este si la mine) si apoi dai in dreapta Save SHSH, dupa cateva momente iti va aparea o lista cu toate semnaturile existente si salvate in folderul setat de program, de obicei in Documents.
Dupa asta, folosesti redsn0w si verifici daca poti face downgrade.

Alexandru Olaru
03-04-2013, 08:13 PM
Multumesc ptr raspunsuri dar nu vreau jailbreak pe tel... ma interesa ceva oficial...

vyoemy
03-15-2013, 11:54 AM
Salut eu am un iphone4 bb 01.59.00 jb facut si am trecut de la 5.1.1 la 6.1.2 cu snowbreeze totul a mers bine bb-ul acelasi am instalat ultrasnow dar nu are semnal cate o liniuta dar dispare si aia am instalat si fixerul de ios6 si tot degeaba ce pot face?

mikeru
03-15-2013, 12:03 PM
s-au mai plāns și alții dar nu știu să fi găsit īncă răspuns

tiberiuboboc
03-15-2013, 12:32 PM
Era o ordine in care se instalau ultrasnow si ultrasnow fixer, nu mai stiu exact care, cauta pe forum. Ai respectat-o?

Man
03-15-2013, 01:34 PM
Poate ar trebui facut cu redsn0w, parca am citit ca asta face si custom si este mai bun decat snowbreez-ul.


Sent from my iPad using Tapatalk HD

OXXO
03-15-2013, 01:40 PM
Pentru vyoemy, incearca si asta:

Software pe care trebuie sa le folosesti:

redsn0w_mac_0.9.15b3
iPhone3,1_6.1.2_10B146_Restore.ipsw
iPhone3,1_6.0_10A403_Restore.ipsw

1. redsn0w -> extras -> even more -> restore -> ipsw -> alege iOS 6.1.2 (iPhone3,1_6.1.2_10B146_Restore.ipsw)
firmware -> “YES” la prevent baseband upgrade -> urmeaza instructiunile pentru a termina de instalat 6.1.2.

iPhone-ul va intra in recovery mode.

2. redsn0w -> extras -> select ipsw -> alege firmware 6.0 (iPhone3,1_6.0_10A403_Restore.ipsw)->
“Successfully identified”

in pasul asta trebuie neaparat sa folositi firmware de iOS 6.0

3. redsn0w -> extras -> recovery fix -> urmeaza instructiunile pentru a instala fix-ul.

dupa acest pas vei rula 6.1.2 cu baseband 1.59.00 fara jailbreak.
de aici, daca ai un sim valid, poti sa si il activezi si sa sari direct la pasul 8 adica jailbreak cu evasi0n

4. redsn0w -> extras -> select ipsw -> alege 6.0 firmware ->
“Successfully identified”

in pasul asta trebuie neaparat sa foloseasca firmware de iOS 6.0 (trebuie sa faci iar asta chiar daca ai mai facut-o la pasul 2)

5. redsn0w -> jailbreak -> urmeaza instructiunile (asigura-te ca cydia s-a instalat)

dupa acest pas, telefonul va fi jailbroken si activat ori cu sim valid, ori din jailbreak.
next, fa-i o pornire tethered.

6. redsn0w -> extras -> select ipsw -> alege 6.0 firmware ->
“Successfully identified”

ar trebui sa o faci pentru ultima oara…

7. redsn0w -> extras – just boot

vei porni tethered.

8. instaleaza pachetul evasi0n untethered din cydia (pentru a avea jailbreak untethered).

10. deschide iar cydia, cauta ultrasn0w 1.2.8 si instaleaza-l... iti va cere restart de springboard

Dupa acest pas vei observa ca reteaua ta apare si dispare in mod repetat.

11. Opreste iPhone-ul prin slide to power off.

12. Porneste-l si du-te la Settings -> General -> Reset ->
Reset Network Settings

13. Dupa urmatoarea pornire ar trebui ca reteaua sa apara si sa ramana acolo!

Note daca inca mai ai probleme:
1. Daca iti va aparea o singura bara la semnal indiferent de cat de puternic este semnalul tau atunci exista in mod sigur o incompatibilitate intre iOS 6.1.2 si baseband-ul 1.59.00
2. Numarul tau de telefon in sectiunea General -> Phone va fi “Unknown” – asta inseamna ca iMessage si Facetime nu vor functiona cat si altele (localizare, push, etc)

Daca va apare unknown carrier atunci instaleaza carrier reset de pe http://cydia.pushfix.info

SIM valid adica SIM-ul retelei pe care este blocat telefonul, odata ce folosesti ultrasn0w probabil ca nu il ai dar unii il au doar pentru activare.

Sau ai putea sa incerci de la pasul 11 incolo poate ai noroc, cu toate ca tu ti-ai facut jailbreak-ul cu Sn0wbreeze...

sper ca va fi de folos

Adams
03-16-2013, 08:28 PM
Salut
Am un iphone 4 cu gvey versiune ios 6.0.1 bb 04.10.01 vreau sa il duc in 6.1.2 ca tot imi face probleme 6.0.1 ...restarturi..etc..sa ii fac costum firmware cu snowbreeze...cu pastrare de bb si apoi jailbreak cu redsn0w...si hactivarea cu ce sa o fac?

Man
03-16-2013, 08:40 PM
Pai si nu ti-l activeaza gevey-ul?
Faci cum ai zis.


Sent from my iPad using Tapatalk HD

Adams
03-16-2013, 08:45 PM
Nu am incercat inca ...intraba, daca mi l hactiveaza...

Adams
03-16-2013, 09:05 PM
acum fac cu sn0w breeze...si dupa incer cu redsn0w sa fac jailbrake....

Man
03-16-2013, 09:18 PM
Cu snowbreeze ai optiunea de al activa...
Hacktiva


Sent from my iPad using Tapatalk HD

Adams
03-17-2013, 12:44 PM
Da am reusit doar cu sn0wbreez si jailbrake si hactivare