PDA

View Full Version : Probleme mari cu un iphone 4...



elvantin
09-04-2013, 05:37 PM
Este vorba de un iPhone 4 (primul model - 3,1- am observat ca exista 2 modele... desi nu stiu care e diferenta dintre ele).
A avut ios 4.3.3 pe el, fara jailbreak. baseband 04.12.05.
Intrucat nu era nevoie de jailbreak, am facut update direct din itunes la versiunea 6.1.3
Singura problema este ca nu am stiut ca are decodare de tip gevey (tel nu-i al meu, amicu' mi-a spus ca NU E BLOCAT... si bineinteles am crezut ca e neverlocked). Cred ca va dati seama ce s-a intamplat dupa. a pornit telefonul si la activare s-a terminat totul.
Intre timp mi-am rezervat dreptul de a incerca un miliard de posibilitati de a-l "restaura"... finalizate cu un "apple logo loop".
Ce-am facut anume: am bagat 6.1.3-ul in snowbreeze si-am creat un ipsw custom cu activare inclusa.. am crezut ca rezolv problema. l-am executat prin itunes. s-a instalat si apoi am ajuns in endless loop.
am incercat cu redsn0w si cu tinyumbrella sa-l pornesc (sa-l scot din apple logo loop) si nu a mers.
Mentionez faptul ca telefonul intra in DFU mode si in Recovery mode.

Ce-as mai putea sa-i fac?
Acum caut sa-l decodez permanent (adica sa ajunga in stadiul "neverlocked"). Va rezolva asta problema in vreun fel?

Ma gandesc la faptul ca nu mai booteaza din cauza ca am uitat sa-i debifez "install cydia" si alte chestii de jailbreak atunci cand am creat custom ipsw-ul. Exista vreo modalitate prin care as putea sa sterg/modific elementele de jailbreak de pe telefon prin ssh?

apple.center
09-04-2013, 06:09 PM
Daca il decodezi oficial poti restaura din itunes fara probleme. Deasemenea poti face activarea la un service.

Daca cele doua variante nu sunt disponibile, impacheteaza un ipsw custom cu sn0breeze, activat si restaureaza cu telefonul conectat in pwned dfu mode.


Sent from my iPad using Tapatalk HD

elvantin
09-04-2013, 06:29 PM
...impacheteaza un ipsw custom cu sn0breeze, activat si restaureaza cu telefonul conectat in pwned dfu mode.


Chiar acum am incercat DIN NOU acest lucru. am luat un 6.1.3, l-am bagat in sn0wbreeze, am bifat activare si ssh, apoi am incercat sa restaurez telefonul din itunes cu imaginea creata de sn0wbreeze si am primit eroare 3194. Orice as face primesc 3194. Indiferent daca dau restaurare sau daca apasa Shift + restaurare (si pun eu un ipsw -original sau modificat), primesc acelasi 3194.
Mentionez ca am incercat si solutia cu instalare itunes 10.x ... tot 3194.

apple.center
09-04-2013, 06:39 PM
Verifica fisierul hosts din folderul windows/system32/drivers/etc

Sterge liniile care sunt legate de apple gen gs.apple


Sent from my iPad using Tapatalk HD

elvantin
09-04-2013, 06:41 PM
facut si asta. am uitat sa precizez :(

tiberiuboboc
09-04-2013, 06:44 PM
Daca avea initial basebandul 04.12.xx nu putea fi decodat cu gevey cum spui in primul post.
Undeva e o neintelegere...


Dupa ce editezi fisierul hosts trebuie neaparat restartat PC ...


Sent from my iPad New using Tapatalk Pro ...

elvantin
09-04-2013, 06:50 PM
Daca avea initial basebandul 04.12.xx nu putea fi decodat cu gevey cum spui in primul post.
Undeva e o neintelegere...


Dupa ce editezi fisierul hosts trebuie neaparat restartat PC ...



avand in vedere faptul ca NU il pot accesa, cred ca e 04.12.x
nu stiam de faza cu hosts. o sa incerc amu

tiberiuboboc
09-04-2013, 06:53 PM
Dupa restart te asiguri ca acele linii care contin ceva despre apple sunt sterse sau au punct si virgula in fata.


Sent from my iPad New using Tapatalk Pro ...

elvantin
09-04-2013, 07:03 PM
am facut restart, linia din hosts care vizeaza ip-ul si serverul de verificare apple are remarca in fata (#)

amu imi da eroare 1600 cand pregateste iphone-ul pentru restaurare. sa-ncerc si cu un ipsw original nemodificat?

tiberiuboboc
09-04-2013, 07:07 PM
Pentru erori de tipul 16xx introdu telefonul in DFU mode (cu iReb sau manual) si incerci din nou restore. Cand telefonul este in dfu ecranul trebuie sa fie complet negru iar itunes sa recunoasca iphone in recovery mode.


Sent from my iPad New using Tapatalk Pro ...

elvantin
09-04-2013, 07:59 PM
A mers pana la urma sa il restaurez la 6.1.3 curat. Acum spuneti-mi daca exista vreo posibilitate sa il fac sa functioneze "ca un ipod touch", adica sa mearga tot afara de partea de telefonie.
Ma gandeam sa fac un custom ipsw cu jailbreak si hacktivate (lucru care ma gandesc ca poate sare peste activare). Are rost sa ma chinui? Sau ce solutie imi oferiti?

elvantin
09-05-2013, 11:11 PM
Update:
1. Am facut un custom ipsw cu sn0wbreeze cu cydia inclus si hacktivate. Merge. Ma refer ca merge precum un iPod Touch. totul functional in afara de partea de telefonie.
2. Exista vreo modalitate (vreo aplicatie cydia ceva) prin care sa pot face unlock si la partea de telefonie?
3. Cred ca jailbreakul este tethered. I-am dat expres un shutdown sa vad daca mai porneste.. si ramane la logoul apple. Dupa ce i-am dat o pedala cu iBooty a pornit...
4. este 04.12.05 intr-adevar firmware-ul.

Astept ceva pareri despre ce pot face din acest punct.
Multumesc!

tiberiuboboc
09-05-2013, 11:13 PM
Pentru iphone 4 cu acel baseband nu ai alta solutie de decodare decat cea oficiala, contracost .... Nu exista alte solutii, asta e foarte clar ....


Sent from my iPhone 4S using Tapatalk Pro ...

oachi
09-05-2013, 11:18 PM
Decodarea oficiala ti-a mai ramas. Gevey nu mai poti folosi iar ultrasn0w nu e compatibil cu iphone 4. Si jaibreak e garantat tethered


Sent from my iPhone using Tapatalk

elvantin
09-05-2013, 11:23 PM
un downgrade la 4.3.3 (versiune la care merge gevey-ul pe care-l am) face treaba?

oachi
09-05-2013, 11:24 PM
Daca ai ShSh salvate pe pc pt 4.3.3 sau pt alta versiune de iOs da, daca nu adio. Ramai fortat de apple la 6.1.3 fara sanse de downgrade.


Sent from my iPhone using Tapatalk

elvantin
09-05-2013, 11:28 PM
mda, ai si tu dreptate. n-am.. :( fir-ar!

tiberiuboboc
09-05-2013, 11:29 PM
@oachi, dezinformezi.

@elvantin, poti face downgrade de iOS la cele pentru care ai SHSH blobs salvate, dar asta nu inseamna ca poti face downgrade la baseband. Orice iOS ai pune, basebandul ramane acelasi (04.12.05) si este nedecodabil cu gevey sau cu altceva. Crede-ma pe cuvant si nu mai insista, nu ai alta varianta decat decodare oficiala ...

elvantin
09-05-2013, 11:37 PM
ahaaaa.. am intelessss care-i treaba.. e faza de baseband si nu de os. gata.. am prins. multumesc foarte mult pentru lamuriri..

in alta ordine de idei, m-am uitat pe 4s-ul meu (iphone 4 cu problema nu e al meu, e al unui prieten, 4s-ul e fully functional)... si am baseband 2.0.12
ce-mi puteti spune despre 2.0.12? merge orice cu el sau si asta e problematic?

tiberiuboboc
09-05-2013, 11:41 PM
NU MAI CITA POSTUL IMEDIAT ANTERIOR, SE SUBINTELEGE CA LA ACELA FACI REFERIRE.

Nu inteleg intrebarea: ce sa mearga cu el? Gevey?

oachi
09-05-2013, 11:41 PM
Din cunostintele mele chipurie Gevey decodeaza orice baseband de 4s... Cel putin pana la ios 6 ,la ios 7 e posibil sa nu mai poata face decodarea. Ramane de vazut.


Sent from my iPhone using Tapatalk

elvantin
09-05-2013, 11:46 PM
nu gevey... nu folosesc gevey (e blocat in orange si il folosesc in orange, n-am nevoie de carrier unlock). tot vad note la felurite softuri de jailbreak de genul "daca ai iphone x cu baseband y nu merge" sau "daca ai baseband x nu merge sa faci downgrade de la os a la os b"..

intrebarea este: am 5.1.1 la 4s acum. daca fac upgrade la 6.1.3 o sa am vreo problema? o sa pot face downgrade la 5.0.1 de exemplu daca am shsh salvate? sau mi-o baga p-aia cu baseband-ul?

tiberiuboboc
09-05-2013, 11:50 PM
La iDevice-urile cu procesor A5 (din care face parte si iPhone 4S) nu vei putea face niciodata restore decat la ultimul iOS pe care il semneaza Apple. Poti sa-l duci la 6.1.3 fara probleme, va ramane codat orange, dar nu mai ai cale de intoarcere, chiar daca ai SHSH salvate. Nu mai tine faza cu SHSH la cele cu A5.