PDA

View Full Version : Iphone 3G



dby
05-06-2011, 01:36 PM
salut , am o problema foarte urata pe un iPhone 3G , am facut downgrade la 3.1.3 cu baseband 06.15.00 , dar nu mergea unlock , am descarcat iarasi 4.2.1 , dar nu imi iese din recovery mode... ce as putea sa fac ca sa il repar?

mikeru
12-16-2011, 11:29 AM
abia acum văd thread-ul ăsta :)) zilele astea am avut un 3G cu 3.1.3 si i-a trebuit omului să îi pun 6.15. din recovery mode l-am scos cu iReb

Omu Yeti
12-16-2011, 11:23 PM
Daca vrei sa ai 3.x pe el fa un custom de soft 3.
Daca vrei soft 4 fa un restore la 4.1 (shift restore)
Daca vrei 4.2.1 si ai probleme probabil nu ai fisierul hosts curat, sterge tot ce ai adaugat in el gen ...xxxxx....apple.com

dby
12-17-2011, 04:15 PM
am rezolvat demult , mersi de efort dupa atata timp

cristiarad
12-26-2011, 10:11 PM
Am un 3g cu 3.1.3 si as vrea sa stiu ce ios as putea sa pun pe el cu care sa mearga cat de cat bine , cu 3.1.3 merge ok dar nu mai gasesc aplicatii compatibile ....maoritate i-mi spun ca am nevoie de 4XX . Care din ele este bun ca am avut 4.1 si merge in reluare totul .

Protektor
12-26-2011, 10:35 PM
3.1.3 este dedicat, maxim ce poti pune este 4.2.1, dar tot in reluare merge, insa te poti bucura de alte aplicatii. Grija mare la bb, daca ai nevoie de gps.

oaky
01-03-2012, 02:15 PM
salut .

am un iphone 3g cu firmware 05.15.04 si versiune 4.2.1 nu are jailbreak.
Am igo cumparat si in urma cu 6 luni a functionat si acum nu mai functioneaza adica nu-si gaseste sateliti.
ce as putea sa-i fac sa functioneze.

ms mult.

mikeru
01-04-2012, 01:09 AM
un reboot, un turn off-on la location services, o verificare cu aplicatia de Maps... vezi daca aia te localizeaza..

ceva.. ai facut?

oaky
01-04-2012, 08:41 AM
salut

aplicatia maps cu internet merge

am dat reboot, am oprit si repornit location services si tot nimic

aplicatia igo ii din 2010 se poate ca nu ii facut update la ea

oaky
01-05-2012, 11:23 AM
deci nu ma ajuta nimeni

mikeru
01-05-2012, 11:26 AM
păi îți mai rămâne restore.

nu te ajută nimeni dacă nu știm..

Bobo
01-16-2012, 02:12 PM
Salut mikeru, ai idee de ce nu reusesc sa pun 4.2.1 pe un 3G ? imi tot da eroarea peste eroare, acum am eroarea 2, nu pot sa trec peste ea nicicum :( ma chinui cu telefonul asta de o cateva zile si tot nu i-am dat de cap!
Telefonul avea iOS 3.1.2 si bb 05.11.07. Ma intereseazza sa-i pun 4.x, ceva sfaturi? Si cu ce ar fi mai usor sa-i fac deblocare? daca ii dau shift restore cu ipsw nemodificat isi face update la bb, il mai pot debloca dupa ?

Protektor
01-16-2012, 03:12 PM
Cu 6.15.00 il poti debloca cu ultrasn0w, dar pierzi functia gps. Ce eroare iti da? Pentru error 2 inseamna ca ceva nu ai facut bine sau acel .ipsw descarcat de tine e corupt.

Bobo
01-16-2012, 03:15 PM
ultima eroare era: error 2, acum am pus iar 3.1.2 , dar vreau sa-i pun ios 4.x pt ca pe ios3.x multe dintre aplicatii nu mai sunt valabile : gen facebook, ym etc, ce ma sfatuiesti sa fac? trebuie sa incerc sa fac custom ipsw sau pe 3g nu mai e nevoie de asta ?

Protektor
01-16-2012, 03:25 PM
Figur ca-ti trebuie, pe 3G nu ai nevoie de shsh, poti pune cu snowbreeze 4.2.1, dar ai grija ca nu e bun cel descarcat de tine, cauta in alta parte. Pentru siguranta dute si sterge ultima linie de aici:C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
Daca nu ma insel conteaza si daca ai cardul de activare sau nu, asa ca fi atent ce descarci. Daca e sub forma unei arhive, atunci nu trebuie sa-l dezarhivezi, doar il redenumesti.

Bobo
01-16-2012, 03:31 PM
asa... deci asta am facut, am dat snowbreeze jos am facut custom ipsw, am dat shift restore, si aici au inceput sa curva problemele cu erorile vietii, am incercat cu 4 calculatoare diferite, 3 versiuni de wind si cu un macbook, m-au cam lasat nervi.... trebuia sa-mi vad de treaba mea si sa nu-mi mai bat capul aiurea :))))

Mersi si scuze de deranj, o sa-mi permit sa te mai deranjez pe viitor daca nu reusesc nimic!

Protektor
01-16-2012, 03:35 PM
Si cu iTunes poti face asta, il bagi in dfu mode si cu shift restore, localizezi acel custom si gata.
L.E. Daca ai avut Cydia, ai lasat sa-si faca toate update-urile?

Bobo
01-16-2012, 03:41 PM
stai ca mai pierdut :)), deci daca il fac prin snowbreeze, nu mai trebuie sa-i fac restore din itunes, adica daca ii fac prin snowbreeze, isi face update la ios automat si nu mai am nicio treaba cu itnues-ul ?

Protektor
01-16-2012, 03:47 PM
Scuze si eu m-am pierdut, faci din iTunes ( in timpul asta mai scriam la cineva :D). Tu deja ai 06.15.00 pe el?

Bobo
01-16-2012, 04:00 PM
Scuze si eu m-am pierdut, faci din iTunes ( in timpul asta mai scriam la cineva :D). Tu deja ai 06.15.00 pe el?

nu ... am 05.11.07
de asta intrebam daca trebuie sa tin sau nu bb asta!

deci am incercat! aceeasi eroare mi-o da! error 2 , cand ii dau shift restore din itunes, incepe sa se incarce trelefonul, ma rog linia respectiva cu fulgul de nea pe ecran iar dupa 2 minute maxim imi da eroarea 2 ... daca ii fac clean restore fara custom ipsw, isi face update si la bb corect?
ce varianta as mai avea?

Protektor
01-16-2012, 04:09 PM
Nici nu stiu ce dracu inseamna eoarea asta si alta metoda habar nu am. Cu ce ai avut jb pe el, cumva cu spirit?

Bobo
01-16-2012, 04:14 PM
nu, era cu redsno0w, acum am reusit sa-i fac restore cu custom ipsw facut de snowbreeze .... wow dupa ce am refacut custom ipsw de cateva ori, mai am putin de asteptat sa incarce toata bara, sper ca de data asta sa mearga, eroarea 2 era generata de ipsw-ul incorect, sau ma rog avea ceva erori in customul ipsw-ului, e bine de stiut! :D

Deci intr-un final cred ca am reusit acum si-a luat restart telefonul, deci e de bine :D cred:)

Mersi pt rabdare.... :)

Protektor
01-16-2012, 04:17 PM
Te omor, pai mai inainte nu te-am intrebat daca ai un custom ok si ti-am spus ca de acolo poate veni aceasta eroare.

Exact la postul #13 am zis asta, inseamna ca ori nu ai citit ori era cu ghinion :D

Bobo
01-16-2012, 04:25 PM
exact de asta am refacut custom ipsw-ul! ca mi-ai zis tu si ca am citit pe net de eroarea 2.... si am refacut de cateva ori bune custom-ul pana a mers :D

deci Multumesc mult :) :D

Bobo
01-18-2012, 11:47 AM
Te omor, pai mai inainte nu te-am intrebat daca ai un custom ok si ti-am spus ca de acolo poate veni aceasta eroare.

Exact la postul #13 am zis asta, inseamna ca ori nu ai citit ori era cu ghinion :D

azi am bagat cartela in el, dar din pacate nu am cum sa-mi dau seama de ce nu primeste reteaua, imi ramane o singura liniuta, atat tot.... am tot dat airplane on, l=am resetat etc, dar degeaba !

mikeru
01-18-2012, 12:13 PM
stai așa. ai instalat ultrasn0w?

Bobo
01-18-2012, 12:19 PM
stai așa. ai instalat ultrasn0w?
unde in cydia? pai problema e in felul urmator trebuie sa fac cumva sa il activez direct din program, altfel in cidya nu pot intra pt ca n-am semnal iar wifi-ul nu merge la telefonul asta .... n=am idee de ce nu merge:|

am folosit si procesul asta ... dar mi-a marit bb-ul :| 5.15.04 asta mai poate fi decodat?

mikeru
01-18-2012, 01:39 PM
păi ai făcut upgrade din iTunes. nu ți-a spus lumea să faci cu sn0wbreeze? :)) asta e. doar cu instalare de ipad baseband mai poți face decodare. dar pierzi GPS-ul


unde in cydia? pai problema e in felul urmator trebuie sa fac cumva sa il activez direct din program, altfel in cidya nu pot intra pt ca n-am semnal iar wifi-ul nu merge la telefonul asta .... n=am idee de ce nu merge:|

am folosit si procesul asta ... dar mi-a marit bb-ul :| 5.15.04 asta mai poate fi decodat?



nici tu nu știi ce vrei!
dacă n-ai WiFi, fă-i jailbreak, pune-i baseband-ul de iPad și apoi caută pe net Cyder II. e un soft prin care poți instala pachete din Cydia. instalezi Mobile Substrate, dai restart la iPhone. apoi instalezi ultrasn0w și dai iar restart.

înveți tu să folosești Cyder, găsești pe net destule detalii

Bobo
01-18-2012, 02:01 PM
asa am facut :) dar ca in tutorialul asta ... nu stiam la ce te referi !

mersi mult!
http://www.youtube.com/watch?v=HjRLwYuJloQ

Salajean Levente
01-29-2012, 06:26 PM
salut baieti,

Am si eu o mica mare problema. am cumparat un iphone 3g 16gb. acoperirea la retea in 3g avea 1-2 linii, daca dezactivam 3g aveam 4 linii. Wifi nu functiona, bluetooth la fel, avea soft 3.1.3. Am plecat la service cu el si am zis problemele la baieti care de pe o zi pe alta mau chemat napoi si mi-au predat telefonul. Intre timp mi-am inlocuit si cartela SIM, am zis sa nu fie el de vina. Acuma am OS 4.2.1, Modem Firmware 06.15.00, Carrier Orange Romania 9.0, Model MB497DN si acoperirea continua sa se comporte la fel, wifi, bluetooth tot asa. Cum sa fac sa numai pierd apelurile, si sa functioneze si wifi.

Va Multumesc Anticipat

Adis0ru
01-29-2012, 08:50 PM
@ Salajean Levente problema ta pare sa fie de natura hardware din moment ce la service ti-au facut restore la 4.2.1, numai ca nu stiu ce baseband ai avut tu inainte, dar, acum cu "Modem Firmware 06.15.00" cu siguranta nu mai ai nici functie GPS. Eu zic sa te duci cu el inapoi la cei de la service sa iti rezolve problema.

mikeru
01-29-2012, 09:04 PM
la alte iphone-uri cum se comportă acoperirea 3G? asta poate fi de la semnalul prost al rețelei. lângă cluj, unde stau eu, nu mă pot înțelege pe 3G