PDA

View Full Version : 3GS loop



Intel
03-18-2014, 01:32 PM
Salut!

Am dat un search pe forum si am citit celelalte posturi cu probleme cu telefonul blocat in loop.
Problema mea: am un 3GS si i l-am dat lui fii-miu sa se joace. Nu a umblat pe nicaieri ca eram langa el dar s-a jucat pana s-a descarcat (chiar m-am uitat si eu la telefon cand mai avea 2%). L-am pus la incarcat dupa aprox 3 ore dar ajunge la poza cu marul si ramane acolo asa chiar si vreo 20 de min apoi se restarteaza si ajunge iar la poza cu mar and so on.

Telefonul este 3GS, bootrom vechi, BB 05.11.07, iOS 5.0.1 facut cu sn0wbreeze 2.9 exact dupa tutorialul de aici http://www.idevice.ro/2012/01/17/tutorial-untethered-jailbreak-si-unlock-ios-5-0-1-pe-iphone-ipad-si-ipod-touch-cu-sn0wbreeze-2-9/ deci e jailbreakuit, untethered (este facut acum 2 ani deci nu e de la updateul ala....atunci am trecut de la 3.1.2 parca).

Ce am facut?
L-am lasat cu orele la incarcat in priza, conectat la USB, nimic.
Recovery fix din TinyUmbrella, nimic.
Recovery fix din redsn0w, nimic (se deruleaza "matrixu" pe dispaly, check partition - ok, bla bla, la sfarsit da restart dar ajunge iar la mar)
Just boot din redsn0w, sta ce sta cu ananasu pe ecran, la sfarsit se restarteaza si ajunge tot la mar.

Nu ma pricep extraordinar, nu stiu ce implica restore dar nu as vrea sa reinstalez iOS pt ca (culmea) nu as vrea sa pierd ce am prin notes si nici n-am salvate contactele. Pozele le salvasem acum vreo 2 saptamani. Nu am alte aplicatii/jocuri de la care sa imi trebuiasca ceva. Doar contactele, eventual smsurile (ca am si acolo niste chestii) si notesurile. Daca nu as avea asta, pana acum il radeam de la zero. De acum acolo ar trebui sa-mi fie invatare de minte.
De aceea vreau sa fac diverse manevre ca sa pot sa intru in el fara sa fac altceva in care sa rad tot.

Mai exista altceva de facut?
Nu prea stiu cum e cu restore; daca ii dau restore pierd tot, nu? Adica nu e ceva ca la Windows, sa iti repare iOSul dar sa-ti ramana contactele, smsurile, notesurile etc?

Multumesc anticipat!

Psych0
03-18-2014, 03:57 PM
Dai restore original din itunes , chiar daca pierzi tot , o sa ai un telefon functional (posibil sa ai vreun backup pe care il pui dupa restore si nu pierzi nimic , dar asta doar tu stii)

Intel
03-18-2014, 04:16 PM
Asta si vreau sa evit adica asta va fi ultima varianta. (pt ca n-am backup la contacte si la notesuri decat de acum 2 ani si ceva si aveam multe notari din perioada asta).
Intrebarea era daca mai sunt si alte chestii pe care le pot face si/sau ce alte programe mai pot folosi?

Intel
03-19-2014, 04:00 PM
Am incercat si iREB si sa tin degetul pe volume up (dar cat sa-l tin ca mi-a amortit dupa cateva minute) si nimic.

Asa ca o sa incerc sa il readuc la viata cu restore.
Avand in vedere ca are o problema, ma gandeam sa ii dau restore tot la 5.0.1 si (daca tot mi s-a intamplat porcaria asta), sa ii pun 6.1.3

Avand in vedere ca am bootroom vechi si BB 05.11.07, as vrea sa stiu daca pasii pe care trebuie sa-i urmez sunt urmatorii:
- facut custom IPSW cu hacktivare la 5.0.1 in sn0wbreeze (aici nu mai tin minte daca face un nou fisier si unde il salveaza); ca am facut aseara si totul a mers bine, a inceput sa faca build etc. dar la sfarsit nu a facut un alt fisier si ma punea sa il pun in DFU si sa dau restore din iTunes.....dar unde era noul fisier pe care sa-l incarc in iTunes?
- dupa ce il fac functional cu 5.0.1 cum era inainte, ma apuc sa ii pun 6.1.3 (sau...nu stiu, sa ii pun 6.1.6?Are ceva probleme sau raman la 6.1.3). De ex aici http://www.iphonehacks.com/2014/03/jailbreak-ios-6-1-6-redsn0w-p0sixspwn.html zice ca daca depind de ultrasn0w, sa nu pun 6.1.6. Nu stiu, depind? Am mai cautat, nu pot sa pun decat maxim 6.1.3. OK
- downloadez 6.1.3, fac restore la el din iTunes
- il jailbreakuiesc cu p0sixpwn conform tutorialului de aici http://www.idevice.ro/2013/12/23/tutorial-p0sixspwn-jailbreak-pentru-iphone-3gs-iphone-4-si-ipod-touch-4g-pe-ios-6-1-3-ios-6-1-4-si-ios-6-1-5-windows-mac/
- il activez cu ultrasn0w

Sunt ok pasii? Am pierdut ceva din vedere?
Multumesc anticipat!

Intel
03-19-2014, 04:30 PM
Ahhh nu mai pot sa dau edit, sorry
Edit:
m-am mai gandit la problema pe care o am (pt ca tot incerc sa il rezolva fara restore pt ca nu am niciun backup). S-ar putea ca problema sa fie de la un update din cydia adica cu ceva timp inainte sa se intample nebunia, am intrat in cydia si a zis sunt niste upgradeuri la ce am instalat p-acolo, i-am dat update, totul ok. DAR dupa aceea, nu am mai bagat telefonul la incarcat dupa ce s-a inchis; acum bagandu-l inchis, probabil e o problema din cydia si nu poate sa treaca de acolo.
Exista vreo metoda (in afara de buton volume up) in case sa bypassez cydia sau, nu stiu, chiar sa o dezinstalez astfel incat sa booteze si sa se deschida normal astfel incat sa ii pot face un backup. Ca dupa ce ii fac backup....nu mai conteaza pot sa-i fac orice.
Deci vreo alta metoda software care sa bypasseze cydia sau sa o dezinstaleze, exista?

apple.center
03-19-2014, 04:41 PM
Poti sa faci restore direct din iTunes apoi upgrade si downgrade de baseband din redsn0w apoi din cydia decodarea cu ultrasn0w. Ulterior, optional poti sa faci activarea "curata" cu SAM (tot din cydia, repo.bingner.com) pentru a functiona corect notificariile push.

Intel
03-19-2014, 04:45 PM
Adica zici sa pun 5.0.1 direct din iTunes apoi sa fac upgrade de BB pt a putea pune 6.1.3 si apoi dupa ce-l pun, fac downgrade de BB? Inapoi la al meu, 05.17.07?
Am inteles bine logica?

Intel
03-19-2014, 04:56 PM
Dar de ce nu as putea sa pun 6.1.3 direct din redsn0w cu preserve baseband?

apple.center
03-19-2014, 05:05 PM
Pentru ca nu o sa fie un clean restore. Sunt momente in care te poti trezi cu un baseband corupt software in urma manipulariilor. Nu neaparat insa au fost cazuri. Este o procedura mai sigura pentru a elimina erori software neprevazute..

Intel
03-19-2014, 08:19 PM
Mai spune-mi te rog inca o data pasii pt ca nu vreau sa gresesc:
1. Fac restore din iTunes la 5.0.1
2. Din nou restore din iTunes la 6.3.1
3. Upgrade de BB din redsn0w
4. Jailbreak cu p0sixpwn
5. Downgrade de BB din redsn0w
6. decodare din cydia cu ultrasn0w
7. Activarea cu SAM

apple.center
03-19-2014, 10:05 PM
Nu inteleg de ce doresti sa faci intai restore la 5.0.1 ?
In alta ordine de idei, acum 4 ore ti-am descris niste pasi. In maxim o ora ar fi fost gata...

Intel
03-20-2014, 12:17 AM
Nu am avut timp de el, am avut alta treaba.
Ideea e ca, neavand probleme cu el, nu prea am mai fost la curent cu ce s-a mai intamplat (cu ce se jailbreakuieste, in functie de X, de Y, care nu se poate face, de ce etc.)
De aceea intreb. Si nu vreau sa fac totul mecanic ca altii, ci sa si inteleg de ce se face un anumit lucru. De ex n-am inteles de ce dupa ce fac restore, trebuie sa ii fac upgrade de BB si apoi imediat downgrade.

De ce vreau sa ii pun intai 5.0.1? Pt ca, asa cum ai citit, acum e praf, bagat intr-un loop din care nu pot sa ies. Vreau sa-l fac cu iOS care era si apoi sa fac upgrade la alt iOS, cu el functional. Ca sa nu amestec problemele.

apple.center
03-20-2014, 01:34 AM
Legat de restore, daca 5.0.1 il aduce la viata, o face si 6.1.6. Nu apelezi la metode alternative decat daca cele clasice dau gres.

Legat de baseband... NU poti restaura direct 05.13.04 (decodabil cu ultrasn0w) insa poti restaura 06.15 (baseband-ul de iPad) acesta presupune un upgrade deoarece este o versiune mai mare decat cea existenta. Este o solutie mai veche de decodare defectuasa in anumite puncte de vedere, in special in cazul functioanarii GPS-ului. Aici vine downgrade-ul de baseband la 05.13.04 care este tot decodabil ultrasn0w insa este curat oficial si compatibil.

Multumit de explicatii?

Intel
03-20-2014, 02:59 PM
Multumit dar nu inteleg de ce trebuie sa fac downgrade (automat, inainte upgrade) la BB si deci sa ajung la 05.13.04 cand am 05.11.07 care e decodabil cu ultrasn0w?

Intel
03-20-2014, 03:18 PM
E prea mic timpul in care poti da edit la post :(

Vroiam sa il fac cu iOSul care a fost (5.0.1) din 2 motive: in primul rand pt ca vroiam sa il fac functional fara bataie de cap (pus 5.0.1 cu sn0wbreeze facusem deci stiam toti pasii). Azi nopate la 2 nu aveam chef de teste ci doar sa mearga telefonul.
Acum ca l-am facut, o sa trec la 6.1.3

apple.center
03-20-2014, 10:31 PM
Nici o problema versiunea de soft o alegi personal dupa bunul plac, mai ales avand bootrom vechi. Cele scrise mai sus au caracter general atat pentru tine cat si pentru cine mai citeste thread-ul si se loveste de probleme similare cu 3Gs


Sent from my iPhone using Tapatalk

Intel
03-21-2014, 10:23 AM
E cam ciudat sa imi recomanzi sa fac upgrade apoi downgrade la BB doar pt ca cei care or sa intre pe aici sa faca asa.
Cine va citi alta data ar trebui sa citeasca ceva de genu: "ai bootrom, trebuie sa faci asta; ai bootrom nou, trebuie sa faci ailalta; ai BB versiunea X atunci e ok; ai BB versiunea Y atunci trebuie sa faci upgrade-downgrade la BB ca sa poti sa-l decodezi" etc.
Nu trebuie sa scrii toata polologhia asta de fiecare data ci, de ex in cazul de fata, "ai BB 05.11.07, e o versiune decodabila cu ultrasn0w deci nu trebuie sa faci UG/DG de BB". Astfel cel care va citi alta data va invata ceva si anume ca nu tot timpul trebuie sa faci UP/DG de BB ci doar daca nu ai o vers decodabila cu ultrasn0w. Etc.

Am dat de niste tutoriale (aici pe iDevice) in care spunea ca decodarea cu SAM nu mai e valabila daca nu ai salvat in prealabil ticketele. Avand in vedere ca nu le am salvate (de atunci de cand era totul in regula), mai pot face decodarea? Adica am inteles bine din tutorialul ala?

apple.center
03-21-2014, 11:40 AM
Nu ai inteles. Eu ti-am recomandat o cale sigura din propia mea experienta. Ti-am explicat deja ca sunt cazuri in care ai baseband corupt si in acest fel eviti sa irosesti timp si energie in cazul in care intampini un astfel de caz.
Asta este tot, nu esti obigat sa urmezi acest sfat. Deasemenea nu trebuie nici sa te superi ajutorul a venit cu prietenie deci raspunsul nu ar trebuie sa fie departat de aceasta stare.

P.S.: cand am scris de SAM am mentionat ACTIVARE nu decodare, pentru buna functionare a notificariilor push, in cazul tau daca nu ai tichete salvate din timp nu fuictioneaza pentru decodare.

Acum, revenind on-topic concretizeaza situatia actuala si eventualele intrebari care le ai.

Intel
03-21-2014, 02:08 PM
Nu m-am suparat, nu aveam de ce.
Scuze, acolo intrasem in ceata pt ca n-am citit cu atentie si mi s-a parut ca ai zis deblocare cu SAM si de fapt era activare cu SAM.

Acum am 5.0.1.
O sa pun 6.1.3 diseara sau maine ca n-am mai avut timp sa mai fac ceva (era vital sa fac telefonul functional in primul rand, upgradeul la 6.1.3 putea sa astepte).

Punand toate cap la cap si avand in vedere BB si bootromul meu, se pare ca trebuie sa fac urmatoarele:
- downloadez 6.1.3
- il pun cu iTunes
- jailbreak cu p0sixspwn
- decodare cu ultrasn0w
- activare cu SAM

Corect?

apple.center
03-21-2014, 11:57 PM
corect


Sent from my iPhone using Tapatalk