PDA

View Full Version : IMEI iPhone 5 Nou



styles18
04-02-2014, 09:26 PM
Buna seara!Vineri o sa cumpar un iPhone 5 nou de la cineva.Telefonul este in foliile din fabrica si este neactivat.As vrea sa stiu cum iti arata perioada de garantie cand verifici IMEI-ul unui iPhone neactivat.Momentan, eu nu am nano sim si as vrea sa-l activez acasa (telefonul e neverlocked) si sa-mi pun back-up-ul din contul iCloud, deci acolo pe loc nu as putea sa-l activez.Singura verificare pe care o pot face e cea a IMEI-ului si vrea sa stiu la garantie ce iti zice.Din cate stiu garantia este valabila din momentul primei activari.

flotheboy
04-03-2014, 01:42 AM
Da asa este, insa, mai nou, service-urile autorizate apple cer un act care sa dovedeasca faptul ca telefonul este cumparat si nu furat/gasit. Mentionez ca acest act NU SE CERE PENTRU TOATE ideviceurile, ci doar pentru cele "suspecte".
Daca iei telefonul intreaba de un bon fiscal sau un contract... asta sa nu ai surprize in cazul in care ajungi in service cu el.

Iti recomand sa iti faci rost de un nanosim si sa-l activezi chiar atunci


Sent from my iPhone using Tapatalk

tiberiuboboc
04-03-2014, 06:06 AM
Ai mai putea să ceri IMEI inainte si să-l verifici la băieţii de la Decodari ....

styles18
04-03-2014, 08:22 AM
Nu ca de verificat IMEI, il verific acolo pe loc.Se poate sa activez telefonul acolo, sa ii dai Set up as a new iPhone, si acasa sa-i dau un restore din Back-up cu iTunes sa-mi transfer datele din 4S in 5?

styles18
04-03-2014, 08:35 AM
Scuza-ti dublu post-ul, dar am uitat sa adaug ceva si nu se mai poate edita.
Acum cateva luni le-am trimis un mail celor de la Noumax in legatura cu o problema la 4S-ul meu care era in garantie.Domnul mi-a cerut IMEI-ul telefonului, i l-am dat, l-a verificat si a zis ca pot sa merg linistit cu telefonul la ei sa constate problema si sa-l inlocuiasca.Am intrebat daca e nevoie de vreun act, si mi-a spus ca nu am nevoie se nimic deoarece telefonul se afla in primul an de garantie si nu se cere nimic inafara de IMEI.A zis ca e nevoie de un act doveditor daca telefonul intra in al doilea an (cel impus de UE si pe care Apple nu-l ofera) si atunci se va repara telefonul, nu inlocuii.Acum nubstiu ce sa cred.Omul mi-a zis clar atunci ca nu-mi trebe niciun act.Asta a fost acum cateva luni, oare acum au modificat regulile?

mikeru
04-03-2014, 09:16 AM
la noumax e inca la fel.


Sent from my iPhone using Tapatalk

flotheboy
04-03-2014, 09:52 AM
Din cauza numeroaselor furturi chiar si din magazine, apple a decis sa ceara pentru unele telefoane si un act doveditor... Repet, pentru unele. Eu asa am fost infomat, daca ei ma mint, va mint si eu :))

"
Buna ziua, va asteptam in service pentru verificare. Dar pentru unele terminale Apple Inc. , nu noi, cere factura sau bon fiscal..

" - noumax

Sent from my iPhone using Tapatalk

styles18
04-04-2014, 07:12 AM
Apropo, a cumparat careva iPhone 5 nou de la vreun retailer roman sau de la vreun operator dupa lansarea 5S-ului, implicit al iOS 7?Sunt curios cu ce iOS vine.Teoretic ar trebui sa fie 6.Ma insel?

Remus325i
04-04-2014, 05:34 PM
Se vede si pe cutie cu ce iOS vine, depinde de lot. Spre exemplu, iPhone 4S s-a lansat cu iOS 5 dar am vazut multe 4S noi la vanzare ce aveau in poza de pe cutie iOS 7 deoarece fiind lot mai nou, vin cu iOS 7 preinstalat dar asta din cate stiu e doar la 4S, modelul de 8GB care inca se comercializeaza. iPhone 5 stiu ca a fost scos din productie odata cu aparitia 5C si 5S si nu cred ca au fost fabricate loturi noi cu iOS 7.

mikeru
04-04-2014, 05:58 PM
eu am schimbat două iPhone5 pe aceeași garanție, au venit cu 6.1.4 de fiecare dată. ultimul acum o săptămānă fix.

styles18
04-05-2014, 10:50 AM
Separat de acest thread (nu am vrut sa mai deschid altul), tocmai ce am gasit un 5S sigilat la pret foarte bun.Pe spatele cutiei e trecut IMEI-ul, l-am verificat si mi-a spus ca nu e activat si ca e unlocked.Totusi, e modelul A1533.Din cate am vazut, acel model e cel vandut in SUA.Am cautat pe site-ul Apple si am vazut ca sunt 2 variante A1533- GSM si CDMA.Cum imi pot da seama daca e GSM sau CDMA?Cel din urma nu e bun la noi pentru ca retelele noastre sunt GSM.

mikeru
04-05-2014, 10:59 AM
dimpotriva, cdma merg si pe LTE in Romania. cel mai bine te interesezi ce iphone.uri vand providerii de telefonie in RO


Sent from my iPhone using Tapatalk

styles18
04-05-2014, 11:13 AM
Nu ma intereseaza sa mearga LTE deoarece eu nu am acoperire unde locuiesc.As vrea sa stiu daca merge sa bag o cartela in el de la noi si sa mearga 3G si apeluri.Din cate stiu eu, cele CDMA nu au slot de sim.Sau aia era doar la iPhone 4?5S-urile varianta A1533 sunt GSM si CDMA?Nu prea inteleg...