PDA

View Full Version : Hackintosh pe Laptop/PC.



zaone
07-05-2011, 11:11 AM
Ok, am un dell XPS L502x, cine imi spune cum pot instala Mac OS X, preferabil Lion, pe el.

mikeru
07-05-2011, 11:36 AM
o varianta http://www.osx86install.com/

zaone
07-05-2011, 11:41 AM
Si tutorialele unde le au?

mikeru
07-05-2011, 11:50 AM
sincer, n`am cautat. eu am pus iATKOS v7 pe o masina virtuala si o versiune mai veche am incercat s`o instalez pe un PC cam no-name. nu prea ai nevoie de tutorial.

poate un search dupa 'how to' iti da ceva rezultate..

zaone
07-05-2011, 12:15 PM
iatkos am si eu un vmware. Pe PC a mers iatkos?

mikeru
07-05-2011, 12:17 PM
nu vrei sa stii ce placa de baza am avut :)) ASRock. deci..

se instalase, dar mi-a ramas blocat la bootare :))

cond0r
07-05-2011, 12:29 PM
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?automodule=blog&blogid=284&showentry=816
link download http://thepiratebay.org/torrent/5675349/iAtkos_s3_Snow_Leopard_10.6.3_intel

Imediat iti pun un tutorial si pt lion.
Care trebuie sa il instalezi din Snow Leopard.

zaone
07-05-2011, 12:35 PM
Read this : http://www.idevice.ro/2011/07/05/ce-te-ar-convinge-sa-renunti-la-pc-pentru-un-mac/comment-page-1/#comment-99975

cond0r
07-05-2011, 12:45 PM
"According to the very useful iATKOS S3 Readme, with this iATKOS S3 release (designed for Non-Apple x86 Intel CPU computers), you can choose MBR (Master Boot Record) or GPT (Guid Partition Table) via partitioning options"

eu l-am instalat pe GPT (ei zic ca merge si pe MBR).

zaone
07-05-2011, 12:54 PM
Ok si pentru lion?

cond0r
07-05-2011, 01:00 PM
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=250415
eu asa l-am instalat, si merge.

Iar la final, ca sa nu bootez de pe stick tot timpul, am instalat pe partitia unde am snow leopard ultima versiune de chameleon care booteaza lion fara probleme.

Chameleon 2.0-RC5-r1083.pkg (use google)

zaone
07-05-2011, 01:06 PM
Ok, o sa ma uit mai tarziu, merci.

fares
07-05-2011, 07:06 PM
am si eu nevoie sa pun un mac pe un laptop facut de bine cu o configuratie destul de buna (zic eu). ce tutorial imi recomandati? nu ma intereseaza sa fie lion, leopard s.a.m.d. ma intereseaza strict sa fie un mac bun si pe care sa il pot folosi cu un iphone 4 si un ipod touch 2G. multumesc anticipat.

catacraciun
11-17-2011, 03:28 PM
In caz de mai esti interesat de hackintosh. A aparut iAtkos L1, pentru Lion. Il folosesc de vreo 2 saptamani. Merge perfect.

Vlad12
11-18-2011, 11:23 PM
zaone ai reusit sa instalezi ? Am citit pe multe forumuri ca dell-urile au o problema cu hackintosh cu driverul de wifi. Daca da, ce versiune ai folosit?

BloodyHeart
11-27-2011, 02:35 AM
link download http://thepiratebay.org/torrent/5675349/iAtkos_s3_Snow_Leopard_10.6.3_intel
Pot sa ard imaginea din win? Cu ce program ca pana acu am incercat o multime de imagini de snow leopart, unele pe dvd dual layer si nu mi-au mers. Crezi ca merge sa instalez pe un HP ProBook 4520s cu urmatoarea configuratie?

Procesor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 380 @ 2.53GHz
Memorie RAM: 4Gb DDR 3
Placa video: ATI Mobility Radeon HD 6370
HDD: 600 Gb/5400 RPM/8Mb (SAMSUNG HM641JI)
WiFi: Broadcom 4313 802.11b/g/n
LAN: Realtek PCIe GBE Family Controller
Modem: LSI HDA Modem
DVD-RW: hp CDDVDW TS-L633R

BIOS Vendor: Hewlett-Packard
BIOS Version: 68AZZ Ver. F.0F

PS: @zaone, ar fi frumos un tutorial aici.

mau
11-27-2011, 11:36 AM
@BloodyHeart - vezi posturile mele din acest thread idevice.ro/forum/showthread.php/1393-Cum-instalez-mac-os

BloodyHeart
11-27-2011, 02:13 PM
Mda, se pare ca merge dar am nevoie de dvd-ul original de snow leoprd, mai trebuie sa astept 2 saptamani din cele 4 pana imi aduc cei de la noumax. Merci mau. Banuiesc ca nu este o solutie sa inscriptionez o imagine de snow leopard din windows.

mau
11-27-2011, 02:20 PM
sau poti sa-ti faci, sunt atatea surse alternative fara cost :P) exemplu aici (http://lmgtfy.com/?q=Mac+OS+X+10.6+Snow+Leopard+torrentt) vezi exact ce versiune de OSX e Ok pt. system-ul tau si o pui pe aceea.

BloodyHeart
02-18-2012, 09:56 PM
mau, ajuta-ma un pic ca deja am mai mult de 10 ore de cand chinui laptopul de mai sus. Am verificat daca laptopul e compatibil asa cum mi-ai spus: http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.6.7/Portables#HP_ProBook_4520s dar am cateva probleme. Nu am gasit sa cumpar decat Snow Leopard 10.6.3 cu care am incercat sa instalez. Am folosit urmatoarele boot loader-e:
- iBoot 3.2.0 - se blocheaza laptopul cand ar trebui sa arate liniile de text
- iBoot Legacy 2.7.2 - se inchide PC
- Empire EFI (o versiune mai veche gasita cand am scris postul anterior) - cu asta incepe instalarea dar, aleg limba dar nu pot misca cursorul la mouse nici din touchpad si nici din mouse-ul pus pe USB si in consecinta nu pot sa ajung la disk utilities sa creez partitiile; se duce mai departe unde ar trebui sa vad partitiile si atat.
- nawcom ModCD v0.3 - aici daca las normal, cand dau sa boot-eze de pe dvd, scrie cateva randul dupa care se restarteaza; am incercat apoi 2 optiuni de kernel pe care le include, la unul se restarteaza (vanilla) iar la celalalt se intampla aproape acelasi lucru ca la EFI dar ramane blocat in fereastra de selectare a limbii.
- EmpireEFI 1.085 for OSX 10.6.3 - aici nici legacy nici normal nu merge, se opreste laptopul.

Mentionez ca am facut update la bios la versiunea F.20 (care era disponibila pentru versiunea mea de laptop) dupa ce am citit si tutorialele: http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.6.8/Portables#HP_Probook_4530s si http://computersclarified.blogspot.com/2011/11/mac-os-x-1068-snow-leopard-on-hp.html . Facusem upgrade la 8Gb Ram dar am scos o placuta de 4 gb ca in alt tutorial zicea ca sa am maxim 4 Gb ram.

mau
02-18-2012, 10:54 PM
Install Method : iBoot-Legacy + Retail Snow Leo 10.6.0 DVD (single-layer) + 10.6.1 Update + 10.6.7 Combo Update

de ce nu pui iAtkos s3 ?

BloodyHeart
02-19-2012, 12:32 AM
Aici cred ca am nevoie de ceva tutoriale, sau macar da-mi niste hint-uri daca poti. Ma pot folosi de dvd-ul original la instalare sau ce tre sa fac cu el? Scoate-ma un pic la lumina, daca se poate. Multam' anticipat!

BloodyHeart
02-19-2012, 02:00 PM
Install Method : iBoot-Legacy + Retail Snow Leo 10.6.0 DVD (single-layer) + 10.6.1 Update + 10.6.7 Combo Update

de ce nu pui iAtkos s3 ?

Nu am rezistat si am cautat aseara iAtkos s3 v2 dar se pare ca nu imi merge. Merge pana dau "press any key..." dupa care ramane doar cameleonul sus si s-a cam terminat. Am asteptat 1 ora si nimic nu s-a mai schimbat de acolo. Poate trebuie sa ii scriu o comanda inainte sa pornesc instalarea propriu-zisa?

criss100
03-04-2012, 08:36 AM
Sal.eu il al pus de ceva vreme. Am incercat cam toate distributiile,dar cea mai stabile mi se pare iAtkos V7.Acum va scriu de pe un Compaq Presario cq61 cu un SO Mac OS X 10.5.7.(In cam o saptamina imi iau un Mac Boockhttp://www.apple.com/ro/macbookair/features.html )

BloodyHeart
03-06-2012, 12:02 PM
Am ucis HP-ul meu si nu vrea. Cu iAtkos L2 mi-a zis ca instalarea a avut loc cu succes si dupa ce da restart sta vre-o 10-15 minute dupa care imi zice "system halted!" Chiar nu mai stiu ce sa fac acum; probabil o sa mai "barbieresc" pe net poate pana la urma gasesc ceva sa mearga. Oricum, nu inteleg de ce nu posteaza lumea care are "hackintosh" pe aici (ca sunt sigur ca au destui) cateva tutoriale de la sistemele lor poate apare si solutia ptr mine.

criss100
03-06-2012, 04:39 PM
Spune si tu ce calc ai mai exact: placa baza placa grafica. Ddr? Hard disck. Tot

criss100
03-06-2012, 04:40 PM
http://www.insanelymac.com/forum/index.php? Mai cauta si aici

BloodyHeart
03-07-2012, 12:31 PM
Spune si tu ce calc ai mai exact: placa baza placa grafica. Ddr? Hard disck. Tot
HP probook 4520s

Procesor: Mobile DualCore Intel Core i3-380M, 2533 MHz (19 x 133)
Chipset placa de baza: Intel Ibex Peak-M HM57, Intel Ironlake-M
Memorie RAM: 2x4 Gb Corsair CMSO4GX3M1A1333C9 DDR3-1333 DDR3 SDRAM
Controler IDE: Intel(R) 5 Series 6 Port SATA AHCI Controller
Placa video: ATI Mobility Radeon HD 6370 (1024 MB)
Placa de sunet: IDT 92HD81B1X @ Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio Controller [B-2]
Placa retea: Realtek PCIe GBE Family
Wireless: Broadcom 4313 802.11b/g/n
Modem: LSI HDA Modem
HDD: SAMSUNG HM641JI (640 GB, 5400 RPM, SATA-II)
DVD-RW: hp CDDVDW TS-L633R
Versiune BIOS: 68AZZ Ver. F.20

La bios am facut update ptr ca am vazut intr-un tutorial de instalare pe probook 4530s (al meu e 4520s) si ptr ca pe site la HP arata ca e versiune si pentru modelul meu de laptop.
Daca vrei mai multe info pot sa scot un raport detaliat cu Aida64. La placa de baza imi zice: Hewlett-Packard HP ProBook 4520s.
Ideea e, chiar daca nu o sa gasesc drivere pentru toate partile hardware, in prima faza vreau sa il pot instala si sa ruleze "default" dupa care pot sa incep sa experimentez sa imi fac DSDT-ul samd.
Oricine are un pic de experienta in hackintosh si are o idee e binevenit. Mentionez ca am si dvd original cu mac os x leopard 10.6.3 dar nu ma deranjeaza orice alta imagine de snow leopard sau lion.

criss100
03-07-2012, 04:47 PM
Sal. Ai cautat pe saitul ce lam postat? Acolo ai cele mai multe sanse sa gasesti ce doresti tu

BloodyHeart
03-08-2012, 02:02 AM
Am cautat si deocamdata cam ce am citit pe acolo nu prea s-a potrivit sau nu mergeau link-urile ori imi trebuia un alt mac ca sa pot sa fac dvd-ul sau stick-ul. :(
De exemplu am ajuns in urmatoarele stadii:
1. EFI boot legacy(nu stiu ce versiune) +Snow Leopard Original: ajung la faza in care trebuie sa fac partitia dar nu pot folosi mouse sa ajung la Utilities sa fac partitia ptr snow leopard. iBoot 3.2 sau 2.7 legacy nu imi merge (dupa ce selectez install...se blocheaza sau restarteaza).
2. iAtkos L2: aici ajung pana imi zice ca instalation successfull si ca trebuie sa dau restart si dupa restart sta pana imi da system halted.

Daca fac partitia in Lion, Snow zice ca nu pot sa instalez pe ea.

La boot am folosit diferiti parametri si am facut "n" combinatii cu ele: cpus=1, maxmem=4096, busratio=16 (cica asta ar fi pentru procesorul meu), si mai era ceva de kernel parca cu i386 dar nu mai retin exact cum era.
Daca ti se pare ca am omis ceva din ce ar mai fi trebuit sa fac, nu ezita sa postezi.

criss100
03-10-2012, 09:14 AM
Sal.Eu am scapat de probleme. ieri m-iam luat un mac Boock Air

Caalin
03-10-2012, 12:22 PM
Sal.Eu am scapat de probleme. ieri m-iam luat un mac Boock Air

Deci tu ar trebui sa fi omorāt pentru denumirea aia de laptop... Se numește MacBook Air!
P.S. Nu te lauda, suntem mulți cu Mac-uri pe aici...

boboc
03-10-2012, 01:28 PM
Ce-a mai tare asta :)
Sigur nu e un alt hackintosh din China daca se numeste "mac boock air" ? ;)

Caalin
03-10-2012, 02:28 PM
Ce-a mai tare asta :)
Sigur nu e un alt hackintosh din China daca se numeste "mac boock air" ? ;)

Nu e doar *******, uita-te cum a scris "m-iam", ******! Se scrie "mi-am"!




Calin, daca vrei sa mai stai pe forum, sa ne zici!

boboc
03-10-2012, 02:31 PM
Ok, hai sa revenim on-topic.
Daca si-a luat mac foarte bine, a scapat de niste griji.

criss100
03-10-2012, 11:57 PM
Fratilor nu dati cu pietre.Am scris de pe tel.Nu imi spuneti ca voi nu faceti greseli de ortografie cand scrieti de po tel .

BloodyHeart
03-11-2012, 08:42 PM
Ok, hai sa revenim on-topic.
Daca si-a luat mac foarte bine, a scapat de niste griji.

Topicul e altul: Hackintosh pe Laptop/PC. Asadar, mai are cineva sugestii la problema mea?

@criss100: am intrat pe site-ul ala si am gasit un topic interesant si destul de activ. Am urmat pasii de acolo dar se pare ca dupa ce termina de instalat si cere restart, imi da un cpu kernel panic de nu mai stie ce sa faca. O sa incerc sa postez si acolo si cu cateva printuri, poate ma descalta cei de acolo.

BloodyHeart
03-27-2012, 03:13 PM
Ok, am rezolvat si partea cu kernel panic numai ca acum am ajuns la alta problema. Daca las Snow Leopard 10.6.3, nu imi recunoaste procesorul si placa video dar cel putin zice ca am 256 Mb video. Dupa ce fac update la 10.6.8, imi vede procesorul ca fiind i3 insa placa video tot nu o vede: acu zice ca are 3 Mb vram. Problema e ca acu la 3Mb nu pot sa fac mai nimic pe el. Asadar, ma poate ajuta cineva cu un kext pentru ATI HD6370 sau eventual poate cineva sa ma ajute cu alta solutie ca sa imi vada macar 256 Mb video? Am cautat/testat kext-uri de ATI seria 6000 si nu numai de am innebunit. Daca instalez iAtkos Lion L2 am aceeasi problema cu placa video.

ID-ul placii video e: 0x68e41002.

mikeru
03-27-2012, 03:20 PM
eu am īncercat iAtkos pe un HP ProBook 4510s, dar după ce se instalează īncepe să cānte de nebun și nu mai face nimic :)) așa că am renunțat..

idei?

BloodyHeart
03-29-2012, 01:57 PM
Ce configuratie? Incerc sa te ajut atat cat am reusit si eu sa invat din testele de pe laptopul meu.

mikeru
03-29-2012, 02:11 PM
@CalinC: ti-am modificat postarea de mai sus. citeste adaugirile.

@BloodyHeart: nu-mi bat prea tare capul, fiindca e doar un laptop intermediar, al meu e in service [ambele de serviciu, oricum! :D]. Daca ai chef, uite,

Intel Core 2 Duo T6670 Processor
15.6-inch LED-backlit anti-glare HD display (1366 x 768)
Intel Graphics Media Accelerator 4300
3GB DDR2 800MHz RAM
500GB 5400RPM HDD
DVD+/-RW Optical Drive
Intel WiFi 1000 BGN
Ethernet, Modem, and Bluetooth Connectivity

Mersi! :)

BloodyHeart
03-29-2012, 03:52 PM
Eu am incercat pana acu sa instalez doar Snow Leopard 10.6.3 DVD original si iAtkos Lion L2. Iti recomand sa incepi cu iAtkos L2 deoarece am avut mai putine probleme in timpul instalarii. Pentru scrierea dvd-ului sau sa iti faci un stick, iti recomand sa cauti Transmac care e aplicatie de windows si stie sa scrie imaginile dmg de mac din windows. Norocul e ca pentru iAtkos L2 nu iti mai trebe separat un cd cu boot loader si o sa booteze direct de pe el. Probleme o sa ai la instalarea placii video ca astea ATI nu prea au suport insa la prima cautare am gasit ptr tine indicatii aici:

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=265034

http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=169&t=25648&sid=350c32c1e14c2cc497e169739695ba17

Ca sa instalezi kext-uri (fisiere driver ptr mac) pune pe un stick Kext Helper b7 si Kext Utility.

Daca ai nevoie de mai multe detalii, vino cu intrebari unde te blochezi si incerc sa te mai ajut.
Bafta ptr ca ai nevoie!

mikeru
03-29-2012, 03:56 PM
:)) mersi. să văd cānd am timp.. acum mă joc cu Win8 :) mă satur repede, sunt sigur :))

BloodyHeart
03-29-2012, 04:27 PM
Uitasem sa iti mai dau un hint: daca reusesti instalarea si trebuie sa iti introduci datele, ar fi bine sa ai un apple ID facut in prealabil ca sa nu ai probleme cu AppStore-ul, mai ales daca se intampla sa iti vada doua tipuri de conexiuni posibile. Daca dai skip, e un pic mai greu dupa aia sa "reglezi" problema cu AppStore-ul.

mikeru
03-29-2012, 05:08 PM
id.ul de AppStore pentru iOS ajunge?:)


/m.r.
Sent from my iPhone

BloodyHeart
03-29-2012, 06:51 PM
Da! La mine a mers deci, nu ar trebui sa ai probleme.

paulrobert
04-04-2012, 02:43 PM
Salut am si eu un hp envy 17 cu configuratia:
BIOS : Insyde
versiune F.1A
HD : Himatachi 500 gb
RAM : 8GB
Placa video AMD RADEON HD 6850M
Procesor : QuadCore Intel Core i7-2630QM, 2600 MHz (26 x 100)
Si as vrea sa imi spuneti daca pot sa instalez un hackintosh si daca da sa imi spuneti de unde pot sa il downlodez
PS. Daca mai trebuie ceva componente sa imi spuneti si o sa le postez

BloodyHeart
04-05-2012, 02:33 PM
La prima strigare eu zic sa incerci un iAtkos Lion L2 (gasesti pe torente) dar inainte de toate ar trebui sa te uiti dupa cateva tutoriale. Desi la placile video ati sunt probleme cu driverele, am gasit oameni care au zis ca modelul tau de placa video este suportat nativ de atat de Snow Leopard 10.6.8 cat si de Lion doar ca ai avea nevoie de ultima versiune de chimera. Placile video nVidia sunt mai usor suportate. De exemplu am fact hackintosh foarte lejer pe 2 sistememai vechi cu placi video nvidia dar ptr laptopul meu cu ati hd 6370 nu am reusit din cauza placii video. Iti recomand sa faci o partitie pe langa cea de windows sau chiar 2 partitii iar a 3-a sa o folosesti ptr stocare ptr ambele sisteme de operare. Despre bios nu stiu ce sa zic. Eu am facut update pe laptopul meu la versiunea F.20 dupa ce am citit de pe mai multe forum-uri dar tare cred ca ar fi mers si cu versiunea veche de bios atat timp cat faci setarile care trebuie. Oricum, io zic sa incepi sa te uiti pe la tutoriale pe urmatoarele site-uri (nu e reclama):

http://www.tonymacx86.com/
http://www.osx86.net
http://www.insanelymac.com/forum/

paulrobert
04-05-2012, 04:11 PM
eu am inca o placa video intel 3000 (cand merge pe baterie se schimba automat pe ea)
Dar acel iatkos l2 lion nu trebuie sa am mai intai instalat snow leopardu si toate updaturile pana la el?

BloodyHeart
04-05-2012, 04:29 PM
Mda. O sa ai un pic bataie de cap. Eu zic sa incepi intai cu un desktop ca sa te "antrenezi" un pic sa intelegi pasii. Ma uitam acu scurt pe http://tonymacx86.com/viewtopic.php?t=39732&p=251696 si se pare ca se poate doar ca o sa ai un pic de bataie de cap. Nu promit, dar sper sa am timp sa fac un tutorial video si daca adminii o sa imi permita, o sa il postez aici. Important e sa intelegi care e mersul. Intre timp, citeste cateva tutoriale si incearca sa intelegi, cat se poate, cam ce face fiecare.

paulrobert
04-05-2012, 04:33 PM
ok,dar eu am instalat snow leopard pe laptop-ul lui tata dar el avea un intel core duo si era mai slat si a mers dar la al meu imi da eroare
si inca ceva eu am blocat biosul nu pot intra in el asa mult doar sa-l verific de posibile erori hard disk sau memorie si sa setez de pe ce sa booteze

BloodyHeart
04-05-2012, 05:29 PM
In ce faza se blocheaza? Folosesti acelasi bootloader? De exemplu, ptr seria i3-i7 iti trebe un bootloader cu legacy_kernel daca instalezi snow leopard 10.6.3 sau mai jos pentru ca nu recunoste procesorul si dupa ce faci update in snow leo la versiunea 10.6.8 trebuie sa schimbi in bootlist sa foloseasca mach_kernel. Incearca cu ModCD de aici: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=269841. Daca iti zice ca instalation succesfull, dupa reboot boot-ezi cu urmatoarele flags: maxmem=2048 -v . Daca tot ti se restarteaza, adauga la flags: GraphicsEnabler=No. Dupa ce ti-ai trecut datele, user..etc, nu mai e nevoie la urmatorul restart de boot flag maxmem=2048. Acu ar trebui sa faci update la 10.6.8 cu software update. Dupa ce restartezi o sa boot-ezi cu urmatoarele flags: mach_kernel -v npci=0x2000 si adaugi GraphicsEnabler=No daca vezi ca in prima faza s-a restartat sau s-a blocat. Cam atat pot sa te sfatuiesc deocamdata. Oricum, din ce am observat, bataile de cap apar de la pc-urile performate si nu de la cele mai slabe pentru ca oamenii incerca sa obtina performante asemanatoare cu echipamente apple de la pc-uri a caror componente sunt relativ mai ieftine. Oricum, o sa mai ai de rezolvat si problema cu accesul in App Store, sunet, wireless.....etc. Acu e important sa il vezi ruland macar o data.

paulrobert
04-05-2012, 05:33 PM
http://www.youtube.com/watch?v=lnEx42XSH3s&context=C414b070ADvjVQa1PpcFP_-XfxAoK1ulXSxIhYAJOXxa9ArCtUmCo=
http://www.youtube.com/watch?v=BSZd4ypCzfI&context=C42c2492ADvjVQa1PpcFP_-XfxAoK1uv6-6ttDivXuhthsgBUVbxI=
acestea sunt erorile prima este daca i dau enter p iboot

BloodyHeart
04-05-2012, 05:45 PM
Sincer, pe laptopul meu HP Probook 4520s cu procesor i3 nu mi-a mers iBoot nici de o culoare chiar daca am facut update de bios. Am incercat iboot 3.2.0 ptr mach_kernel dar si 2.7.0 cu legacy kernel. Iti recomand sa iei ModCD de pe site-ul de mai sus si sa scrii un cd cu el si sa boot-ezi cu el. Oricum, dupa eroare eu zic ca nu se potriveste kernel-ul cu ceva hardware.