PDA

View Full Version : Cum sa instalezi Adobe Photoshop pe un HDD case sensitive sau pe alt HDD



zaone
11-07-2011, 11:20 AM
Dupa cum spune si titlul, vreau sa stiu cum poate fi instalat Adobe Photoshop pe un HDD case-sensitive sau pe un alt HDD in afara celui default al Mac OS X. Vreau o metoda care sa nu implice, cautarea unor fisiere ale Adobe de pe un HDD vechi care il are deja instalat.

boboc
11-07-2011, 12:27 PM
Nu cred ca se poate: http://forums.adobe.com/message/2961565

tizucumacu
11-07-2011, 01:28 PM
Poate te-ar ajuta doar să pui din preferences scratch-ul pe hardul extern. Nu văd un motiv ca să instalezi Photoshop pe alt hard decāt cel de sistem. Dacă vrei să pui CS6 beta, să ști că merge fără probleme lāngă CS5.5.

zaone
11-07-2011, 01:57 PM
Cum punt din preferences scratch-ul pe hard extern?

tizucumacu
11-07-2011, 02:15 PM
Īn OS X, primul lucru care vrei să-l faci cu orice aplicație, e să te duci īn meniul de preferences și să īncepi să tragi niște setări. Sper că te prinzi din screenshot-uri.825827826

tizucumacu
11-07-2011, 02:53 PM
Oricum, dacă discul e pe USB...mai bine uită ideea asta. Doar minim un FW800 sau cel mai bun eSATA, face diferența. Pe ce Mac vrei să faci asta ?

zaone
11-07-2011, 03:00 PM
Nu am photoshop instalat si vad ca setarile de mai sus presupun ca photoshop-ul sa fie acolo. Ultimul model de Mac Mini il am si nu, nu fac editare profesionala in Photoshop, am nevoie de el ca sa modific una sau alta dar nu merge din cauza HDD-ului care e case sensitive. HDD-ul e pe USB deocamdata dar il mut inapoi in mac.

tizucumacu
11-07-2011, 03:06 PM
Atunci poate īți este suficient PixelMator http://itunes.apple.com/us/app/pixelmator/id407963104?mt=12
Trial īl găsești aici : http://www.pixelmator.com/

Hardul tău de sistem e CaseSensitive ? Sper că ai un motiv bun ca să īl fi formatat așa.

zaone
11-07-2011, 04:25 PM
Not really, asa mi-a venit atunci, nu stiam ca astia de la Adobe nu sunt sanatosi la cap.

tizucumacu
11-07-2011, 04:32 PM
Dacă nu faci programare intensă...nu prea ai vre-un motiv să formatezi case-sensitive. Poate cānd ai ocazia să formatezi, să o faci Journaled simplu. Dacă ai mai multe harduri poți folosi cu succes CarbonCopyCloner ca să faci o clonare și o revenire a hardului. Eu īl folosesc cu succes de mai bine de 6 ani (cred..). Nu am instalat OS X "curat" (termen de windblows) nici cānd am schimbat hardul. Am clonat pur și simplu...
http://www.bombich.com/

boboc
11-07-2011, 07:27 PM
@zaone si eu iti recomand sa il formatezi normal,multe soft-uri nu merg cu case-sensitive...

zaone
11-07-2011, 10:36 PM
Am pux pixelmator, am rezolvat, problema, Adobe sux as usual. Thanks.