PDA

View Full Version : Problema iphone 4 vodafone & iphone 4 cosmote



stancki
11-13-2011, 12:31 AM
Am gasit pe jos un iphone 4(este gasit nu furat sau mai stiu eu ce) Avea in el o cartela de vodafone l-am luat acasa in speranta ca cineva suna si pot sa raspund l-am tinut 4 zile nu a sunat nimeni(eu nu puteam sa sun pe nimeni de pe el deoarece avea parola) asa ca m-am gandtit sa ii dau restore si sa il folosesc.
I-am dat restore la 5.0 l-am activat totul ok insa semnal in vodafone ro nu ia decat cu simul de vodafone care a fost in el. Orice alt sim de vodafone bag nu ia semnal. Telefonul poate fi codat numai pe o cartela sim?

Mai am un iphone 4 nv luat de la cosmote. Am primit recent altul din garantie (cel vechi avea probleme cu butonul home) Asta care l-am primit insa nu ia semnal 3g. Daca selectez manual reteaua intra in 3g si merge ok insa de multe ori ies din localitate si raman fara semnal. Am incercat sa ii dau reset network setting insa nimic tot la fel face. Trebuie sa il trimit si pe asta inapoi in garantie?

mikeru
11-13-2011, 12:46 AM
banuiesc ca telefonul gasit de tine e in blacklist. mai bine l.ai duce la un Shop si sa.i gasesti proprietarul.

cat despre 3g pe Cosmo, mai citeste pe forum. exista Variante. poate vreuna e si solutia pentru tine.

/m.r.
Sent from my iPhone

stancki
11-13-2011, 12:53 AM
banuiesc ca telefonul gasit de tine e in blacklist. mai bine l.ai duce la un Shop si sa.i gasesti proprietarul.

cat despre 3g pe Cosmo, mai citeste pe forum. exista Variante. poate vreuna e si solutia pentru tine.

/m.r.
Sent from my iPhone

Nu am unde sa il duc acum duminca sunt inchise. Are un sim prepay in el cartela merge nu a blocat-o nimeni. Eu daca as pierde telefonul macar as suna dupa el un sms ceva insa nimic... Ciudat mie se pare ca nu ia semnal cu alt sim desi de activat l-am activat cu alt sim. Chiar crezi ca operatorii nostri au blacklist?

mikeru
11-13-2011, 08:07 AM
auzi.. din cāte-mi dau seama, tu tragi discuția spre a rămāne iPhone-ul la tine.. de ce mai intrebi?

īl duci luni, dacă nu azi.

stancki
11-13-2011, 11:56 AM
Daca vroiam sa il pastrez 100% il tineam acuma cu simul care l-am gasit in el. In cazul in care mi-ar fi trebuit l-as fi resoftat in sec 2 si eventual l-as vinde.
Daca am timp maine sa trec cu el pe la un vodafone o sa trec insa nu am eu nici o obligatie sa ma apuc sa ii caut proprietarul din moment ce el nu isi da nici un interes. Din punctul meu de vedere sincer daca nu la cautat pana acum nu ii trebuie.
Cel cu probleme de semnal pe cosmote i-am dat restore la 5.0.1 set up as a new iphone si tot la fel face refuza sa ia semnal 3g. Adica ia semnal 3g 5secunde dupa insa trece la edge si acolo ramane. O sa il trimit la garantie

crixalis
11-14-2011, 05:30 PM
Mare norocos esti ca ai gasit un i4 pe jos

stancki
11-14-2011, 06:45 PM
Degeaba l-am gasit nu merge decat cu simul care a fost in el. Am fost la vodafone nu m-au putut ajuca si m-au trimis la politie cu el. Nu o sa il duc la politie o sa il dau unui nepot sa il foloseasca pe post de ipod pana o apare cea gevey sim pt bb din 5.0.

Shadow
11-15-2011, 09:40 AM
Salut , problema ta cu 3G-ul se rezolva foarte usor. Cosmote are 2 retele RO Cosmote si 22601 (reteaua ZAPP). Te duci in setari te duci la Carrier si acolo deselectezi Automatic si o sa iti apara retelele dupa ce scaneaza si selectezi acea retea 22601 si gata ti-a luat semnal 3G. Cat despre problema cu iPhone-ul tau e simplu telefonul este in blacklist-ul de la Vodafone Ro. Cei de la Vodafone nu se implica in probleme de genul pierdut si te trimit la politie ca sa nu se lege la cap.

mikeru
11-15-2011, 09:50 AM
iPhone-ul de pe jos e īn blacklist, mai mult ca sigur. de-aia crezi tu că nu īl interesează pe om să și-l recupereze.

Shadow
11-15-2011, 09:56 AM
Pai daca vroia sa-l recupereze banuiesc ca suna , dadea mesaj , trimitea mesaj dupa find my iphone , facea ceva , nu se ducea pur si simplu la vodafone sa-si bage telefonul in blacklist :))

stancki
11-15-2011, 10:10 AM
Telefonul nu il duc la politie pentru ca am amici care lucreaza acolo iar telefoanele, ceasuri, se trec ca probe intr-un dosar si defapt sun folosite bine mersi de ei. Nu are sens sa duc telefonul la politie sa il foloseasca unu din ei. Eu zic ca daca il interesa pe propietar sa gaseasca telefonul suna.Eu nu am putut sa sun pentru ca avea parola iar dupa resoftare nu are nici un numar de tel trecut in sim.
Reteaua celor de la zapp am selectato din setari. Insa cum ies din localitate sau din raza retelei pierd semnalul si nu trece singur pe 2g. Este f. Enervant pentru ca mai intri in diferite cladiri unde 3gul se pierde sau iesi din localitate si iarasi aceasi poveste. Mai facea figuri si telefonul dinainte dar dupa un restart isi revenea. Asta il am deja de aproape o luna si 3g nu a luat niciodata singur nici pe 4.x nici pe 5.x.

mikeru
11-15-2011, 10:53 AM
ce să zic.. felicitări pentru noua achiziție

catanzaro27
11-15-2011, 12:13 PM
Cel mai probabil nea caisa care a pierdut telu avea asigurare pe el si vodafone i-a dat altul. Acum ai un iPhone 4 care poate e blacklisted cum spun unii de aici sau nu. Poti afla resoftand telu si introducand o alta cartela de vodafone. Daca ia semnal e ok. Daca nu ia semnal pe alte retele nu inseamna ca e blacklisted ci ca e codat pe vodafone si e perfect functional.

mau
11-15-2011, 06:20 PM
Vezi ca, daca Vodafone ți-a luat numele si nea caisa face reclamație la poliție, conform legii bunul gasit si nedeclarat se considera furt.



Sent from my iPhone using Tapatalk

catanzaro27
11-15-2011, 06:24 PM
Ala se numeste ghinion :D

Omu Yeti
11-15-2011, 11:34 PM
Nu stie vodafone romania blacklist. Si chiar daca stie nu stie sa blocheze telef, eventual doar sa vada ce cartela intra pe imeiu respectiv.

rucsi
01-03-2012, 09:29 AM
eu am cam aceeasi problema, am un iPhone 4 cu 5.0.1 si baseband 03.10.01 si il folosesc in Cosmote cu ajutorul unui Gevey sim. problema mea este ca el nu selecteaza automat reteaua 22601 (cea 3G) ci pe cea normala unde pot folosi numai EDGE. Precizez ca sunt active toate optiunile (3G, setari de net, data roaming, etc). Este enervant sa stau mereu sa selectez mereu reteaua 3G intrucat daca las pe modul manual de selectie al retelei si intru in lift/la metrou/etc imi pierde mereu conexiunea. Este oare ceva de facut in acest sens? :(

Shadow
01-03-2012, 09:41 AM
Aia nu este o problema a Gevey , este o problema a cosmote , daca vrei sa ai tot timpul 3G in marile orase trebuie selectat manual 22601 daca nu te alegi cu EDGE majoritatea timpului :)

rucsi
01-03-2012, 10:00 AM
cand aveam un iphone 3g mereu statea pe reteaua aia 22601 nu aveam probleme cu el...nu inteleg de ce asta face figuri asa. el sta pe 3G daca il setez eu manual in rest trece mereu pe edge si niciodata pe 3G...

Gabontz
01-03-2012, 01:21 PM
@rucsi Si eu folosesc Gevey si daca imi pica 3G'ul cand isi revine tot pe 3G intra(asta daca inca mai sunt intr'o zona cu acoperire 3G). Poate fi din cauza Gevey'ului tau(eu unul am Gevey Pro), ori din cauza ca semnalul 3G este prea slab in zona ta.

rucsi
01-03-2012, 01:58 PM
habar n-am ce gevey e si nici nu stiu cum pot sa-mi dau seama pt ca l-am luat odata cu telefonul. Problema e ca el nu trece niciodata pe 3G decat daca il pun eu si chiar daca il pun pe 3G odata ce pierde semnalul trece pe 2G si nu mai revine...nu stiu ce sa ii fac :(