PDA

View Full Version : Problema Iphone 4S



luc09
11-15-2011, 11:54 PM
Nu am gasit rezolvare la problema mea: "SIM FAILURE" care apoi se transforma in INVALID SIM,iar telefonul trebuie restartat. Se intampla treaba asta incontinuu de doua zile. Am IOS 5.0, tel este de la Vodafone, sfatuiti-ma va rog ce sa fac!http://idevice.ro/forum/images/icons/icon8.png

philip
11-16-2011, 12:24 AM
Ai un microsim primit de la vodafone, ori l-ai facut tu manual ?
Posibil cartela nu se aliniaza corect, si de aici da sim failure .Scoate cartela, introdu-o din nou... Poti sa incerci sa dai un restore...dar mai mult ca sigur ca e de la cartela problema nu din soft.

Fa-i un restore si daca problema persista, du-l la vodafone.

luc09
11-16-2011, 12:35 AM
Am scos cartela de multe ori, dar degeaba. Cartela este primita de la Vodafone. Ciudat e ca la un search pe Google sunt multe cazuri ca la mine, dar nicio rezolvare, se pare ca e din soft. Oricum ma duc maine sa schimb cartela

philip
11-16-2011, 01:08 AM
Incearca si un restore.

OXXO
11-16-2011, 06:56 AM
Probeaz-o intr-un alt iPhone 4 sau 4S sa nu se fi ars, eu am patit asa cu 2 sim-uri normale.

Protektor
11-16-2011, 11:35 AM
Schimba cartela si eu am patit asa.

luc09
11-16-2011, 07:19 PM
Am trimis telefonul in service, cartela nu are nimic am folosit-o pe un alt tel. Din pacate cred ca este o problema de soft, sa vad care o sa fie rezolvarea.

Misu
11-18-2011, 10:14 AM
usor usor, cei de la vodafone au spus ca sunt primul client care am achizitionat iphone 4s la iulius mall si am sperat ca voi avea noroc, insa nu, mi-a schimbat iphone 4s de TREI ori :)))) si cartela, acuma l-a trimis la vodafone bucuresti, ce o fi o fi.

Man
11-18-2011, 10:44 AM
E de la soft 90%, 5.0 sau 5.0.1.

Misu
11-18-2011, 11:16 AM
sau de la compatibilitate cu reteaua vodafone, ca alti nu au probleme

luc09
11-18-2011, 09:08 PM
Fratilor, care ati mai trimis telefoanele in service la Vodafone? firma este Regenersis Service, Bdul.Timisoara nr.92, sector 6, Bucuresti. Eu zic ca toata treaba cu semnalul este de la codarea in reteaua Vodafone, ma gandesc sa dau cei 42EUR si sa-l deblochez.

philip
11-18-2011, 10:06 PM
Eu iti recomand sa o faci...nu sti nici odata ce cartela esti nevoit sa folosesti...iti va prinde bine neverlock .

LauR
11-18-2011, 11:08 PM
Dai cei 42 euro di fal neverlocked !! Eu sunt pe cosmote si nu am probleme. Este neverlocked ! Am avut si vodafone in el si mergea super !!

Misu
11-18-2011, 11:39 PM
ok, am inteles, si eu m-am gandit ca codarea in reteaua de vodafone este de vina.
Voi ziceti sa dau cei 42 de euro pentru decodare, dar cum ramane cu garantie ? daca doamne fereste mai apare sim failure ?

philip
11-18-2011, 11:42 PM
Decodarea oficiala nu afecteaza in vreun fel garantia . Deci poti sa il deblochezi linistit.

Man
11-18-2011, 11:42 PM
Si ce are daca il decodezi, doar il decodezi oficial nu?

Misu
11-18-2011, 11:43 PM
De ce esti asa sigur ca nu afecteaza?

philip
11-18-2011, 11:44 PM
Da de ce esti asa sigur ca ar afecta ? Care-s argumentele tale ?


Nu afecteaza,punct. E simplu.

Misu
11-18-2011, 11:47 PM
Odata la decodare, se schimba imei. Asta e argumentul meu de a pierde garantie.
Ma rog, cum mai exact se decodeaza oficiala ?

Man
11-18-2011, 11:47 PM
Dai un tel la vdf, si te clarifica ei!
Ps. Nu se schimba nici un imei, imei-ul se introduce in o baza de date cu imei-uri neverlock. Atat.

Misu
11-18-2011, 11:49 PM
Vrei sa zici ca vodafone imi decodeaza daca vreau ?:)
In concluzie, vodafone trebuie sa rezolve, nu sa dau bani in plus pentru a scapa de aceasta problema.

Man
11-19-2011, 12:00 AM
Dar cine crezi ca-l decodeaza, si cine crezi ca til repara, daca este cumparat de la vdf?

philip
11-19-2011, 12:07 AM
Odata la decodare, se schimba imei. Asta e argumentul meu de a pierde garantie.
Ma rog, cum mai exact se decodeaza oficiala ?

Da cine ti-a zis tie ca odata cu decodarea se schimba imei-ul ?
Nu se schimba nici un imei.

Decodarea unui iphone este un proces foarte simplu bazat pe imei,itune si baza de date a apple. (mai nou,cu iOS5, putem exclude itunes, deoarece telefonul se poate activa singur, fara a-l conecta la itunes.)

De cate ori conectezi iphone-ul la itune, telefonul tau comunica cu servarele apple...este verificata versiunea sistemului de operare, un eventual software update ,etc.
Pe baza imei-ului, un telefon blocat intr-o retea este trecut in servarele apple ca si permisibil sa fie activat si mai apoi folosit doar in acea retea.La activarea telefonului, servarele apple trimit anumite fisiere in telefon, care fac ca telefonul sa accepte doar o cartela de la acel operator.
Cand faci decodarea, in cazul tau la vodafone, vodafone trimite imei-ul telefonului tau catre apple cu cererea de a trece imei-ul telefonului liber de retea, care sa poate fi activat si folosit cu orice cartela, de la orice operator.
Odata trecut in servarele apple imei-ul ca si liber de retea, urmatoarea data cand vei conecta telefonul la itunes,cu o alta cartela,decat cea a operatorului in care a fost pana atunci blocat telefonul, servarele apple vor inlocuii acele fisiere cu unele care permit telefonului sa fie folosit in orice retea, si asta e toata minunea.

Misu
11-19-2011, 12:15 AM
Multumesc philip pt explicatie.
Pana acuma, tot vodafone trebuie sa rezolve :(

philip
11-19-2011, 12:17 AM
Vrei sa zici ca vodafone imi decodeaza daca vreau ?:)
In concluzie, vodafone trebuie sa rezolve, nu sa dau bani in plus pentru a scapa de aceasta problema.


Multumesc philip pt explicatie.
Pana acuma, tot vodafone trebuie sa rezolve :(


Da! Vodafone rezolva decodarea, la cererea ta si la achitarea costului de decodare.


1. Deblocarea unui terminal achiziţionat cu abonament se poate efectua în service-ul autorizat Vodafone sau prin cod deblocare, contra taxei de:
a. 42 EUR fara TVA dacă se doreşte deblocarea până la împlinirea a 12, respectiv 24 luni de la achizitionarea telefonului (perioada contractuală).
b. 8,4 EUR fara TVA dacă se doreşte deblocarea după împlinirea a 12, respectiv 24 luni de la achiziţionarea telefonului.
2. Deblocarea unui terminal achiziţionat împreună cu o Cartela Vodafone se poate efectua în service-ul autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare, contra taxei de 8,4 EUR fara TVA.
3. Deblocarea terminalelor achiziţionate independent de serviciile de comunicaţii Vodafone se efectuează gratuit.

luc09
11-19-2011, 08:05 AM
Pai niciodata Vdf nu o sa recunoasca ca pb cu semnalul este de la codare, ca sa-l decodeze gratuit. Din ce vad aici, nu are nimeni probleme cu semnalul la 4s la Orange si Cosmote? Cei care aveti 4s neverlocked ati incercat alta cartela?

SwatGuard
11-20-2011, 02:44 AM
Salut,

Am si eu o problema cu 4s-ul meu. Am patit de multe ori sa sun pe cineva si persoana aceea sa nu ma auda.Am patit chiar si de 2 ori la rand.Sa fie o problema hardware sau ceva ce se poate rezolva prin update ?

OXXO
11-21-2011, 08:05 AM
Cine ti-a zis ca iti schimba IMEI-ul la decodare Misule?

milenium
11-21-2011, 11:24 AM
si eu am probleme cu el. se pare ca ori este un esec al modelului ori este IOS 5 cu mari probleme care va trebui sa le rezolve

SwatGuard
11-22-2011, 09:27 PM
Sper sa se rezolve cu un software update. Al meu dupa un restore si-a revenit, cel putin pana acum.Daca mai patesc si gasesc cauza postez aici.

Numai bine

luc09
11-24-2011, 08:52 PM
Problema s-a rezolvat, mi-au trimis alt Iphone, asta merge bine, nu am probleme cu semnalul, deci a fost o problema hardware, nu de soft.

Ionut Amariei
12-11-2011, 07:52 AM
Am in iPhone 4s de 64GB cu iOS 5.0.1, cumparat de la Vodafone, pe care l-am decodat oficial la ei contra sumei de 52 de euro, si pe care il folosesc acum pe Orange. Se pare ca am aceasi problems ca si voi de vreo 3 zile, si chiar nu stiu ce sa fac. Am citit pe forumul Apple Support cum ca niste banda adeziva pusa intr-un anumit loc pe tray ar rezolva problema, dar parca mi-e frica sa ma apuc de facut improvizatii de astea pe un telefon de 900 de euro. Iar sa cer un telefon nou iarasi nu pot fiindca stocul de 64GB e epuizat de vreo 3 saptamani, si nimeni nu stie daca vor mai aduce altele inainte de sarbatori.

andforgiven
01-21-2012, 09:50 AM
Salut.Aceeasi problema si la mine.Iphone 4s 64gb,cumparat de la Orange,codat Orange,activat acum 2 zile are urmatoarele simptome:sim failure,invalid sim,conexiune wireless instabila,nu pot trimite sms-uri(se blocheaza la momentul transmiterii,iar daca apelezez imediat de pe alt telefon pe sim-ul de orange din iphone imi spune ca am telefonul inchis,desi bara de semnal arata full..).Mentionez faptul ca telefonul a venit cu ios 5 si i-am facut update la 5.0.1,totusi nu pot sa spun ca ,daca ar fi ramas cu 5 simplu,nu ar fi facut tot asa(nu am avut timp sa fac probe,update-ul l-am facut aproape imediat dupa activare.Pana acum am incercat :schimbare de sim(desi cel vechi era tot microsim luat de la orange),2 restore-uri de pe calculator,toate astea fara succes.Aparent,dupa restore,isi revine,dar,in timpul noptii(cand nu ma ating de telefon)se intampla ceva si dimineata il gasesc cu sim failure.Am discutat ieri cu reprezentantii Orange din Constanta si cu cei de la Apple Store si,surprinzator,nici unul din ei nu auzisera de problema asta,desi forumurile duduie de astfel de necazuri!!!!Din ce am citit pe forumurile internationale,schimbarea aparatului nu ar fi o solutie,sunt persoane care au schimbat 2-3 aparate si nu s-a rezolvat.Deci sa fie o problema software?As plati cei 100 de euro pentru neverlocked,dar rezolva problema?Nimeni nu a zis concret pe aici ca a avut aceasta problema si,in urma deblocarii oficiale permanente,s-ar fi rezolvat.Astept un raspuns de la cei care au gasit o rezolvare.Multumesc

andforgiven
01-21-2012, 09:29 PM
Revin si cu rezolvarea,in caz ca se mai loveste cineva de problema asta,se pare ca pe forumurile din Romania nu s-a discutat problema respectiva sau,daca s-a discutat,nu si-a gasit rezolvarea.Dupa multe cautari pe forumuri din strainatate am gasit si rezolvarea si anume update-ul la versiunea ios 5.1 beta3.Google-it,o download-ati,faceti backup si problema e rezolvata.

sony4uandrei
03-27-2012, 10:38 AM
Salut.Am zis sa nu mai incep alt topic dat fiind ca am aceeasi problema.Am cumparat un iphone 4s codat pe vodafone spania si l-am facut neverlocked cu ajutorul colegului rares.Pana acum cateva zile nu prea mi-a facut figuri,dar acum imi da eroarea SIM FAILURE de 3-4 ori pe zi si nu isi revine decat daca ii dau restart.Il folosesc in reteaua VOdafone,micro-simul care il am e nou,luat de o luna maxim.Telefonul are ios 5.0, si am jailbreak pe el.Am vorbit cu cei de la Noumax si mi-au spus sa il duc la ei ca mi-l schimba daca e defect, dar sa il duc cu softul curat, ca altfel pierd garantia.Daca ii dau restore in iTunes imi baga ios 5.1? As vrea sa scap de JB dar sa ramana tot ios 5.0 pe el,asta in caz ca nu mi-l schimba sa ii pot face din nou JB.cum sa procedez.?

Protektor
03-27-2012, 10:40 AM
Nu poti sa bagi decat 5.1, sorry!
Dar ar fi bine sa incerci si alt sim, poate ai noroc.

Man
03-27-2012, 10:44 AM
Cred ca i se nimeri iphone cu probleme de soft, nu poate decat sa-i faca update de 5.1 fara restore de backup.. :)
Si gata..

sony4uandrei
03-27-2012, 10:45 AM
o sa merg azi la vodafone sa mai cer un sim sa o incerc si pe asta cu toate ca in vechiul iphone 4 nu mi-a facut figuri, 2-3 saptamani cat l-am folosit.
in legatura cu jb,un update de soft e singura varianta de a scapa de el nu?

Protektor
03-27-2012, 10:47 AM
Da.

sony4uandrei
03-27-2012, 11:00 AM
Mersi de raspunsuri,o sa incerc varianta cu schimbare de sim, daca tot face figuri ii pun 5.1 si il duc la Noumax.Stiu ca ei il schimba cu altul refubished, dar mi-l da sigilat cu accesorii? Stiti pe cineva care a dus telefonul la ei?

sergiu
03-27-2012, 02:38 PM
daca ii pui 5.1 s-ar putea sa nu mai fie nevoie sa-l duci la garantie :)

andow'
03-27-2012, 03:38 PM
salut am si eu o problema cu iphonica al meu.... am 4S/32/white... daca conteaza ..am jb pe el deci 5.0.1...
ieri seara am umblat in folderu cydia ...cu ifile.. citisem aici pe forum ca daca modifici nush ce...cydia ruleaza si in background ... am facut chestia respectiva ( din off i-am dat on) atata tot. dupa care mi-a cerut respring...i-am dar refresh...de aprinde totu bine si frumos...homescreenu ok..dar cand intru in orice applicatie mi se face ecranu asa...1528 ideea e ca nu pot sa intru in telefon si sa fac "undo" la aceea modificare pt ca touch-ul nu functioneaza cum trebuie. eram dispus sa renunt la jb facand restore&update la 5.1 cu itunes...dar nu merge nici ala imi da eroare... ceva sugesti?

andow'
03-27-2012, 08:42 PM
salut am si eu o problema cu iphonica al meu.... am 4S/32/white... daca conteaza ..am jb pe el deci 5.0.1...
ieri seara am umblat in folderu cydia ...cu ifile.. citisem aici pe forum ca daca modifici nush ce...cydia ruleaza si in background ... am facut chestia respectiva ( din off i-am dat on) atata tot. dupa care mi-a cerut respring...i-am dar refresh...de aprinde totu bine si frumos...homescreenu ok..dar cand intru in orice applicatie mi se face ecranu asa...1528 ideea e ca nu pot sa intru in telefon si sa fac "undo" la aceea modificare pt ca touch-ul nu functioneaza cum trebuie. eram dispus sa renunt la jb facand restore&update la 5.1 cu itunes...dar nu merge nici ala imi da eroare... ceva sugesti?



nimeni?????

Man
03-27-2012, 08:44 PM
Pai eu zic, ca tre sai faci restore, la 5.1, deci fara jailbreak.

andow'
03-27-2012, 08:53 PM
macar sa fie asa easy....am incercat...
si imi da eroare :D cu itunes....iar dupa tel nu pot ...prin ota

Man
03-27-2012, 08:57 PM
Ai incercat sa introduci ifonu in DFU mode?
Ce eroare iti da?
Eu nu stiu sa ghicesc in cafea....

andow'
03-27-2012, 09:07 PM
deci ...e destul de lunga povestea...am incercat cu itunes...cu el aprins,cu el stins,in dfu...nimic...imi da error 21 sau 3194 apoi mam mutat la tinyumbrella....nimic...imi arata ca se conecteaza la server si nimic... sta asa ore intregi... daca mergea displayul telefonului era easy....faceam prin ota si cu asta basta...am incercat sa gasesc un program cu care sa folosesc telefonu pe pc...gen mirror...dar nimic... gasisem ceva..veego sau ceva de genu dar trebuie sa instalez ceva in telefon...si e cam imposibil..

faza e ca nu stiu unde am salvat shsh-ul facut inainte de jb...am zis sa il pun intr-un folder bine...si bine l-am pus.. daca aveam un shsh ...ii dadeam cu shift in itunes si gata

Man
03-27-2012, 09:18 PM
Citeste ce scrie aici, si faci exact cum spun baietii.
Bafta.
http://forum.idevice.ro/showthread.php/5509-Eroare-3194-i4S?highlight=3194
Cauta pe forum, gasesti tot ce-ti trebuie.

andow'
03-27-2012, 09:46 PM
mergeeeeeee ..... ms man raman dator... daca se intampla sa treci prin milano...lasami pm..si vin sa ma prezint cu berea

Man
03-27-2012, 09:48 PM
Poate trec pe la Bergamo... Poate.
Spor la inceput de drum cu iphone :D

Protektor
03-27-2012, 09:49 PM
Mankid40 te-ai scos, dar in Italia se bea vin, berea in Germania.
Andow' esti repetent si la iphone si la traditii :D

lucianian
03-27-2012, 11:01 PM
@ sony4uandrei Salut. Nu ti-l da cu niciun accesoriu. Telefonul vine intr-o cutie neagra transparenta. In schimb telefonul vine cu folii fata-spate. Problema este ca nu stiu daca o sa iti vina neverlocked. S-ar putea sa fie blocat pe vodafone spania. Bafta

Protektor
03-27-2012, 11:17 PM
Scuze @lucianian, dar eu nu am inteles nimic. Ce vrei sa spui?

mikeru
03-27-2012, 11:40 PM
a ratat threadul, banuiesc:)) a postat intr.altul:D


/m.r.
Sent from my iPhone

lucianian
03-27-2012, 11:51 PM
Nu am ratat niciun thread. Ultimul post din pagina 2 al lui sony4uandrei. Doar i-am raspuns la intrebare.

Protektor
03-27-2012, 11:54 PM
Ai dreptate, eu vazusem postul. dar in cazul asta puteai sa-l citezi sa inteleaga toata lumea. :D

lucianian
03-27-2012, 11:57 PM
:D ok, imi cer scuze. Am crezut ca e de ajuns sa spun pt cine este reply-ul.

catanzaro27
03-28-2012, 08:25 AM
N-are cum sa vine codat pe spania. Telefonul il duce la noumax ca neverlocked. La fel trebuie sa primeasca altul.


Sent from my iPad using Tapatalk HD

mikeru
03-28-2012, 08:44 AM
scuze și eu. n-am citit de mai sus :D

@catanzaro27 are dreptate.

sony4uandrei
03-28-2012, 09:44 AM
@ sony4uandrei Salut. Nu ti-l da cu niciun accesoriu. Telefonul vine intr-o cutie neagra transparenta. In schimb telefonul vine cu folii fata-spate. Problema este ca nu stiu daca o sa iti vina neverlocked. S-ar putea sa fie blocat pe vodafone spania. Bafta
De unde stii? ai schimbat vreun telefon la ei? ma duc doar cu telefonul, fara nici un accesoriu? Cred ca are dreptate @Protektor, telefonul odata facut neverlocked apare asa si pe serverele apple, chiar si cei de la noumax mi-au confirmat ca e luat de la vodafone spania dar e neverlocked.Il mai las cateva zile, am bagat cartela mea in alt telefon si in iphone am bagat o cartela de cosmote, sa vad daca e vina cartelei sau a telefonului,deoarece ieri frate-miu a trebuit sa schimbe cartela de la vodafone pentru ca murise subit.Oricum mersi de raspunsuri, va tin la curent cu eventuala rezolvare.Stima

Protektor
03-28-2012, 09:53 AM
"Eu intotdeauna am dreptate, de aia sunt admin :("

lucianian
03-28-2012, 02:22 PM
De unde stii? ai schimbat vreun telefon la ei? ma duc doar cu telefonul, fara nici un accesoriu? Cred ca are dreptate @Protektor, telefonul odata facut neverlocked apare asa si pe serverele apple, chiar si cei de la noumax mi-au confirmat ca e luat de la vodafone spania dar e neverlocked.Il mai las cateva zile, am bagat cartela mea in alt telefon si in iphone am bagat o cartela de cosmote, sa vad daca e vina cartelei sau a telefonului,deoarece ieri frate-miu a trebuit sa schimbe cartela de la vodafone pentru ca murise subit.Oricum mersi de raspunsuri, va tin la curent cu eventuala rezolvare.Stima



Da, am schimbat un telefon in ianuarie la ei. L-am dus fara niciun accesoriu si asa l-am si primit ( si fara niciun act). Asa mi s-a spus cand l-am dus, ca exista posibilitatea ca telefonul sa vina blocat pe reteaua de unde am achizitionat telefonul ( desi precizez ca nu a fost cazul , al meu venind neverlocked desi era cumparat de la vodafone germania si facut neverlocked ulterior).
Inainte sa il duci ti-as recomanda sa vezi sa nu fie declansat vreun senzor de umiditate ( caz in care nu va fi schimbat).

sony4uandrei
03-28-2012, 03:07 PM
si cum verific daca s-a declansat vreun senzor de umiditate? Al meu a fost cumparat de la vodafone spania si facut neverlocked de cineva de aici dupa forum.

lucianian
03-28-2012, 07:57 PM
sunt doi senzori. unul in jack-ul de la casti si unul la pini unde intra cablul de incarcat. La primul te uiti cu o lanterna ceva si vezi sa nu fie rosu inauntru iar la cel de-al doilea ( este o chestie dreptunghiulara mica de culoare alba la mijlocul pinilor) , la fel, sa nu fie rosu. Nu stiu daca am explicat prea bine dar sper sa-ti dai seama :P

sony4uandrei
04-02-2012, 09:39 AM
Mda...se pare ca update-ul la 5.1 a revolvat problema cu SIM FAILURE.Am facut restore si set as new iphone sambata dimineata si pana azi nu mi-a mai dat eroare, sper sa nu mai faca figuri.Acum nu mai am decat sa astept JB pentru 5.1,sper sa nu se mai lase mult asteptat, pentru ca nu ma pot obisnui sa nu am springtomize, sbsettings si weekillbackground.
@lucianian in legatura cu senzorii, i-am verificat, din fericire sunt albi :).mersi pentru info.