PDA

View Full Version : intrebare iphone 3g



silvelu
01-23-2012, 04:15 PM
va salut,
Detin un iphone 3g de 16 gb cu 3.1.3 firmware si bb 05.12.01. As dori sa trec la alt firmware si anume la 4.1. Ma puteti ajuta cu detalii despre cum as putea sa o fac? Cu ce pot face jailbreak si decodarea? Este nevoie sa trec la 06.15.00 si sa pierd gps-ul? Astept detalii.
Multumesc.

mikeru
01-23-2012, 04:46 PM
nu e nevoie să pierzi GPS, dar ai nevoie de sn0wbreeze.

īți caut tutorial și revin cu detalii


LE:
http://hotfile.com/dl/82255880/cd8eacf/sn0wbreeze-2.1.zip.html
de aici iei sn0wbreeze 2.1. e singurul care face custom ipsw (pentru păstrarea basebandului decodabil cu ultrasn0w) pentru iOS 4.1.

ai nevoie de ipsw original de 4.1 pentru iPhone 3G, de pe www.iclarified.com/750 apoi pornești sn0wbreeze și urmezi pașii de acolo. după ce termină, īți creează un fișier pe desktop, pe care-l folosești pentru restore. dar trebuie să intri īn DFU mode īn iPhone. asta tot cu sn0wbreeze faci, īn continuarea procesului de creare a ipsw. ai să te prinzi tu :)

http://www.idevice.ro/2010/09/23/tutorial-jailbreak-ios-4-1-folosind-sn0wbreeze-2-0-1/

e cam ce scrie aici. dar folosește sn0wbreeze 2.1 nu 2.0.1.

silvelu
01-23-2012, 05:41 PM
hmm.. am primit eroarea aceasta "the iphone could not be restored an unknown error occurred 1600"

mikeru
01-23-2012, 05:43 PM
nu ți-a intrat iPhone-ul īn DFU?

silvelu
01-23-2012, 05:44 PM
ba da

mikeru
01-23-2012, 05:51 PM
refă ipsw și vezi să ai fișierul Hosts din \windows\system32\drivers\etc fără nicio linie spre ceva site de la apple.

silvelu
01-23-2012, 05:52 PM
cand am facut custom ipsw, am dat la expert mode, am bifat background wallpaper , battery procentage si native multitasking. Mai era bifat activate the iphone pe care l-am lasat asa. A ramas ne bifat Install SSH, trebuie cumva bifat?

mikeru
01-23-2012, 06:10 PM
nu. cāt e de mare? trebuie să fie aprox cāt cel original

silvelu
01-23-2012, 06:23 PM
are mai putin decat originalul. Originalul are 308, si custom are 306 mb

silvelu
01-23-2012, 06:24 PM
am reusit sa il instalez dar de vreo 3 minute tot sta marul pe ecran, nu mai misca nimic.

mikeru
01-23-2012, 06:28 PM
ți-e corupt ipsw.. cred că ai nevoie de sn0wbreeze din altă parte.. poate īl găsești.. nu știu dacă pe www.ih8sn0w.com mai e versiunea asta așa veche

silvelu
01-23-2012, 06:43 PM
am cautat pe un site, am gasit aceasi versiune, aceiasi marime, si creaza acelasi custom

mikeru
01-23-2012, 06:54 PM
eventual caută pe torrente ceva ipsw gata creat.

tiberiuboboc
01-23-2012, 07:01 PM
Daca vrei 4.1 custom poti descarca aici: http://iphoneblogr.com/2010/10/pre-jailbroken-4-1-firmware/.
Eu pe asta il pun pe 3G ori de cate ori vreau restore la 4.1. Vezi ca sunt vreo 4 variante, o alegi pe cea care-ti trebuie.

Protektor
01-23-2012, 07:06 PM
sau aici: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750

silvelu
01-23-2012, 07:21 PM
sau aici: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750

In link-ul acesta sigur sunt variante custom?

tiberiuboboc
01-23-2012, 07:24 PM
Nu, sunt originale. Din viteza, ii mai scapa si lui @Protektor :)

Protektor
01-23-2012, 07:26 PM
Dap, asa e sunt originale.

silvelu
01-23-2012, 07:33 PM
am ales versiunea 4. iPhone 3G 4.1 ACTIVATED/Everything Enabled
de aici http://iphoneblogr.com/2010/10/pre-jailbroken-4-1-firmware/
Sper ca este cea ce imi trebuie.

tiberiuboboc
01-23-2012, 07:37 PM
Daca nu ai cartela de activare si vrei multitasking, wallpapers etc. asta e versiunea.

silvelu
01-23-2012, 07:42 PM
Mai am o intrebare daca instalez acest custom, imi ramane acelasi bb care il am acum? Intreb ca nu cumva sa imi puna bb 06.15.00 sa pierd gps-ul.
Ms mult pentru ajutor.

tiberiuboboc
01-23-2012, 07:46 PM
Asta presupune un custom ipsw: iti va pastra BB actual. Basebandul de ipad se instaleaza doar voit, prin bifarea acelei optiuni in redsnow sau snowbreeze.

silvelu
01-23-2012, 07:48 PM
am inteles. Nu va mai retin, revin dupa ce il instalez. Multumesc pentru ajutor.

silvelu
01-23-2012, 09:17 PM
am rezolvat-o cu ipsw-ul...am instalat versiunea 4.1 acum intampin probleme cu decodarea...am intrat in cydia - ultrasn0w, apas install, confirm, dupa care sta putin se face ecranul alb si se restarteaza, fara insa a face instalarea. Care ar fi problema?

tiberiuboboc
01-23-2012, 09:21 PM
Ai lasat cydia sa-si faca toate update-urile? Daca da, inchide tel cu home+power apasate timp de aprox. 10 secunde si incearca din nou. Daca nu merge refa jailbreakul cu redsnow ca aici http://www.idevice.ro/2010/10/08/tutorial-jailbreak-ios-4-1-pe-iphone-3g-si-ipod-touch-2g-cu-redsn0w-0-9-6-pentru-windows/.

silvelu
01-24-2012, 01:52 PM
am reluat procesul de decodare in acesta dimineata si am intampinat cam aceleasi probleme. Am zis sa fac prima data update-urile din cydia, unde primesc
"error: Refreshing data"
Failed to fetch
http://repo666.ultrasn0w.com/ ./en.bz2 Host unreachable
+ alte link-uri.
Ce e de facut?

Protektor
01-24-2012, 02:01 PM
Cred ca trebuie sa mai ai rabdare.

silvelu
01-24-2012, 02:14 PM
mai exact ...ce ar trebui sa fac?

Protektor
01-24-2012, 02:17 PM
Am avut eu problema asta si cam in 2 zile si-a revenit.

silvelu
01-24-2012, 02:25 PM
pha...si 2 zile stau cu telefonul codat? O alta solutie?

mikeru
01-24-2012, 02:36 PM
să mai īncerci.

silvelu
01-24-2012, 03:12 PM
am atasat cateva poze poate este totusi o alta problema...incerc de 30 de min si nu vrea sa instaleze nimic...am incercat sa instalez appsync...si tot asa se intampla.

tiberiuboboc
01-24-2012, 03:15 PM
Sper ca eşti conectat la o reţea wifi cānd faci update-urile.
LE: am postat īnainte sa vad pozele, eşti conectat:)

Sent from my iPhone using Tapatalk.

silvelu
01-24-2012, 06:10 PM
va rog...inca putin ajutor...Am reusit, am instalat update-urile...l-am resetat...si cand vreau sa instalez din cydia ultrasn0w, apuca de instaleaza putin apoi se face ecranul alb si se reseteaza. am incercat de 10 ori.

tiberiuboboc
01-24-2012, 06:23 PM
Daca e o eroare de cydia poti incerca asta cu iFunbox de pe PC sau iFile din iphone:
1. intra in private/etc/apt/sources.list.d si sa lasi acolo doar cydia.list;
2. intra in private/var/lib/apt/lists pentru ifile si sterge tot de acolo inafara de folderul partial. Dupa care intri si in folderul partial si stergi si de acolo tot, dar nu stergi folderul.
Ar trebui sa-ti mearga cydia ...

LE: Daca tot nu merge incearca asta http://www.idevice.ro/2009/10/25/cum-sa-instalezi-ultrasn0w-fara-conexiune-la-internet/.
Am vazut ca unele link-uri nu mai merg asa ca poti sa googalesti dupa mobile substrate.deb pentru a urma ultimul tutorial.

Tino83
01-26-2012, 01:29 PM
Salut..ai reusit sa instalezi 4.1 si ce baseban ti-a ramas?doresc si eu sa trec de 4.0 dar fara update la baseband,exact ideea ta sa nu pierd gps,dar am inteles de la mikeru ca nu se poate..din cate am citit in topicul tau ar merge..sunt curioas daca ai reusit..sa stiu daca ma apuc si eu..bafta

mikeru
01-26-2012, 02:00 PM
@Tino83: tu ai 3gs sau 3g? și unde am povestit eu cu tine?