PDA

View Full Version : instalare win pe mac osx Lion



Paul Adrian
02-18-2012, 01:41 PM
Am pierdut cateva ore de search pe net sa caut cum se instaleaza win pe mac.Cred ca am o problema la Lion 10.7.3 de nu pot utiliza Bootcamp cum trebuie.Am downloadat driverele pentru windows de la Apple.Trebuie bifata acea casuta din mijloc dar optiunea de sus sau jos nu se poate bifa nici acum dupa ce am downloadat driverele de win.Nu pot bifa optiunea de ¨create windows 7 install disk¨ si nici cea de jos cu ¨install win 7¨Pur si simplu asistentul meu Bootcamp ma lasa doar sa dau jos driverele si cam atat.Nu apare nimic sa fac o partitie noua pentru windows,etc.atat.Nu apare nimic sa fac o partitie noua pentru windows,etc.134113421343

Paul Adrian
02-18-2012, 03:13 PM
1344
Asta e ultima imagine care apare dupa ce salvez driverele si am doar optiunea ¨quit¨

zaone
02-18-2012, 03:35 PM
Poti reincarca iar imaginile dar sa le afisezi cu dimensiune medium sau ceva?

Paul Adrian
02-18-2012, 03:51 PM
Am facut alte capturi dar dupa ce incarc se micsoreaza.
1350

Paul Adrian
02-18-2012, 10:11 PM
Cred ca asta vrea sa spuna ca trebuie sa am o singura partitie sau eventual una pentru win speciala.Momentan am una multimedia de 400gb fime,poze,etc si sistemul pe alta de 100:
The startup disk must be formatted as a single Mac OS Extended (Journaled) volume or already partitioned by Boot Camp Assistant for installing Windows.
Asta apare in prima captura.

zaone
02-19-2012, 01:51 PM
Da pai iti formateaza HDD-ul principal, pe care ai OS X, si iti instaleaza Windows-ul tot acolo. Nu poti instala pe un alt HDD, de exemplu.

Paul Adrian
02-19-2012, 01:59 PM
Aia era buba iar apoi a mers totul uns.Dupa ce aveam si win si os x am avut mancarimi sa fac din nou a treia partitie pentru miltimedia.Nu mai vedea apoi la pornire decat os x si win nu.Am sters win7 si am repus Lion+win7.
Acum am o partitie mare os x si una mica de win.E trist sa vad win din nou dar a fost o curiozitate.E genial Boot Camp asistentul de la Apple si de apreciat faptul ca Apple ajuta sa rulezi un sistem concurent.Fair play.
Win e praf pe langa os x:am facut update ulteriror la ambele sisteme si update la os x e de nu stiu cate ori mai rapid fata de win care ma tot sacaie cu update an detail in loc sa ofere un pachet.
Poate o sa ajunga Microsoft la nivelul Apple in vreo 10 ani.Doar daca Apple da faliment!

boboc
02-19-2012, 02:03 PM
Ca sa mearga boot camp trebuie sa ai doar o partitie os x (hfs+).
Dupa ce boot camp creaza a 2-a partitie (fat32) din installer-ul de windows o formatezi NTFS.
Sa nu stergi partitiile de 100-200mb, o sa vezi vreo 3-4 in total, daca faci asta stergi partitiile de boot si nu iti va mai porni nici os x.
Dupa instalarea windows-ului nu ai voie sa faci o a 3-a partitie, daca faci asta nu va mai porni windows-ul.

Paul Adrian
02-19-2012, 02:09 PM
Da am vazut pe propria piele.
Apoi am vazut si altele dar e cum spui daca sterg alea adio.
Mersi.

mi3x
02-19-2012, 02:45 PM
Eu am XP in bootcamp pe macbook ul meu de la inceput. Il tin doar pt doua lucruri: pot rula Holdem Manager pt sesiunile de poker, si ma joc CS cu prietenii. Am un hdd de 128 gb doar :( (am renuntat la hdd original si am pus un ssd vertex 2). Totul se misca impecabil, exceptand random freeze urile din lion (cred ca e ceva legat de driverele placii video, am un 330 GT de la nVidia, si o data la cateva zile mi se blocheaza, astept cu nerabdare un update).

Paul Adrian
02-19-2012, 02:52 PM
Voi cum alegeti sa porneasca?
Eu nu prea stiu alta metoda decat sa tin apasat alt ca sa aleg ce sistem sa ruleze.
As vrea sa porneasca tot timpul pe os x si doar foarte rar pe win in caz ca am nevoie.Oricum m-am lamurit cu win merge e ok dar ma tot gandesc la comentariul cuiva: De ce ai vrea win pe mac?Are omul dreptate ca win e o mizerie inutila.

danpuff
02-26-2012, 03:10 PM
chiar asa , in lionul asta gasim un boot order ? pentru ca am instalat win 7 cu bootcamp totu cum trebuie , doar ca la restart sau pornire pleaca windows, daca vreau iar mac trebuie sa tin alt , ori eu stiam ca daca vreau windows trebuie sa tin alt ce pot sai fac ?

boboc
02-26-2012, 04:08 PM
Trebuie sa alegi din bara de windows in partea dreapta "boot camp" apoi selectezi "restart in os x".
Pe mac in system preferences selectezi "startup disk" si alegi os x sau windows.

Zamby
04-05-2012, 12:01 AM
Salut,am un iMac i5 2,5 Mhz si as vrea sa-i pun win7 pt a folosi anumite jocuri................unde pot gasi si eu driverele?a scris mai sus Paul...am cautat si nu gasesc pe nicaieri.........va rog,cine ma poate ajuta??

boboc
04-05-2012, 12:07 AM
Ai driverele pe site la apple sau pe dvd cu snow leopard/usb cu lion.

xchris
04-05-2012, 12:13 AM
Cu alte cuvinte,daca bagi CD-ul cu leopard(sau stick-ul daca l-ai instalat de pe usb) in momentul in care esti pe windows,se va instala bootcamp-ul(ce contine driverele) de care ai atata nevoie :)