PDA

View Full Version : iPhone 3GS restore



mvandrei
02-23-2012, 11:14 PM
Salutare comunitate,

Am o problema cu un iPhone 3GS: a fost cumparat de la "baieti", se pare ca a venit din alta tara cu 4.x.x unlocked si jb.
I-am facut update la 5.0.1 cum zicea iTunes, dar i-a facut si update la 05.16.05.
Cum se poate face downgrade la 4.x.x si la un alt BB care sa permita unlock si JB?
NU vreau upgrade la 16.5.00 sau cat e cel de iPad.

Multumesc mult anticipat!

mikeru
02-23-2012, 11:53 PM
6.15

baietii nu ti.au spus sa nu asculti de iTunes? tocmai te.ai ales cu un iPod cam scump.

singurele variante sunt baseband 6.15 sau factory unlock, daca reteaua in care e codat iti permite. vezi in sectiunea Comercial - Decodari. sunt cativa useri care te.ar putea ajuta cu detectarea+[daca e posibil] decodarea. atentie, asta e pe bani destul de frumosi


/m.r.
Sent from my iPhone

mvandrei
02-24-2012, 09:38 PM
hai ca am reusit, va spun cum, poate asta o fi trick-ul ca sa ramana GPSul activ:
telefonul a venit cu jb si unlock pe 4.nu-mai-stiu.cat.
I-am facut update-ul la 5.0.1 original de la itunes, functiona ca activat, dar reteaua era blocata.
I-am facut downgrade la 4.1 (in speranta ca o sa ii coboare si baseband-ul, dar nu s-a intamplat).
I-am facut upgrade/update la 5.0.1 din iTunes (original).
Dupa ce a terminat de instalat imi spunea ca nu se poate activa decat cu a lui cartela originala (de la operatorul de telefonie mobila care l-a codat).
I-am facut custom update cu iOS 5.0.1 custom, caruia i-am adaugat BaseBand de iPad 6.15.00
L-am deblocat cu ultrasn0w din cydia si aia e.
GPSul functioneaza!!!

O procedura asemanatoare am facut si cu un 3G, iar cand i-am facut downgrade la 3.x.x a pierdut GPSul.

Daca se mai risca cineva si reuseste, inseamna ca asta e"trick"-ul ca sa functioneze GPSul pe BB de iPad :). Nici Apple nu poate da explicatie de ce unora le functioneaza si altora nu...

OXXO
02-24-2012, 10:04 PM
andrei, esti sigur ca functioneaza? Nu cumva face triangulare prin releele GSM? incearca sa afli pozitia cu WIFI si 3G OFF.

mvandrei
02-24-2012, 11:08 PM
Pai...fara wi-fi cum mai descarca harta, iar wi-fi-ul stie sa vada unde e intre 3 sau mai multe retele wireless, dar nu stie unde se afla pe o harta...
am sa vb cu colegul maine si il rog sa instaleze un soft de nagivare cu harti offline si revin cu raspuns.
Ideea e ca la 3G, dupa ce am facut downgrade la 3.x.x nu a mai functionat ca GPS atat de precis, acela functiona prin triangulare; adica se vedea CLAR diferenta intre precizia de GPS si cea de triangulare.
Am sa revin maine oricum cu un raspuns cert.

mvandrei
02-26-2012, 12:45 PM
Nu functioneaza.

Am incercat cu iGo si cu Navigon.
Interesant la Navigon, este ca atunci cand incerc sa aflu coordonatele locatiei, nu afiseaza nimic dar daca misc device-ul, mi le afiseaza pentru o perioada foarte scurta si sunt corecte...