PDA

View Full Version : Test: Downgrade Iphone 4S Baseband



crys18
03-17-2012, 11:49 AM
Test : Am modificat manual firmware 5.1 pt 4s, am pus basebandu-ul 1.0.13 in loc de 2.0.10, modficat BuildManifest.plist cu semnaturile pentru 1.0.13, in dfu mode cu tinyumbrella si alte chestii am reusit sa scap de erorile 3194, 11, 1600 de la inceputul restore-ului, ajunge pana la final si cand mai verifica din nou la sfarsit pe server restaurarea da eroare 3194 :((

Dupa asta telefonul ramane blocat in recovery(Conect to Itunes), il scot din recovery si incepe sa isi de-a restore pentru 2 secunde, apoi apare cercul cu loading iar dupa 1 minut reia din nou restore si tot asa...

Nu m-am documentat, dar exista vre-un utilitar care imi spune in recovery sau dfu ce baseband am? sa stiu macar daca sunt pe calea cea buna :)) sau o sa ma aleg cu o caramida :))
Si ceva sfat pentru eroare de la sfarsit?

Nu incepeti cu la ce bun downgrade baseband pe 4s... poate daca merge poate fi folosit si pentru alte alte modele.

....
Sa presupunem ca schimba baseband-ul dar nu face un restore complet.
Momentan nu dispun de un iphone 4 sa incerc sa-i fac un astfel de restore apoi sa-i repar restore-ul cu un firmware modificat cu baseband preservation.(nu pot testa asta pe 4s)

mau
03-17-2012, 02:16 PM
Downgrade de baseband la 4S ?! Imposibil!

Downgrade de baseband NU exista posibilitatea sa faci (excepție iPhone 3G cu bootloader 5.8)

Iar downgrade la iOS sau restore la alta versiune in afara de iOS 5.1 pt 4S NU e posibila.

Succes!


Sent from my iPhone using Tapatalk

crys18
03-17-2012, 03:06 PM
Am nevoie de un 3gs sau iphone 4 sa testez mai mult.
Deci da restore cam 99% si apoi verifica din nou pe server restore-ul si imi da 3194, tind sa cred ca scrie si baseband-ul, cel putin atunci cand mi-am "nenorocit" 4s incercand asta nu a patit nimic cipul pentru baseband, adica nu m-i s-a sters imei si etc...

tiberiuboboc
03-17-2012, 03:16 PM
Sa inteleg ca tu incerci sa descoperi o cale pentru a face downgrade de baseband pe idevice-uri? Daca reusesti asta o sa revolutionezi lumea Apple (nu o zic la misto). Noi stim ca nu se poate face downgrade de baseband.

crys18
03-17-2012, 03:20 PM
Nu fi rau :))) pur si simplu nu aveam ce face, si nu stiu daca s-a facut dowgrade sau nu, pentru ca nu pot scrie un firmware cu baseband preservation pe 4s :(, sa il reinvii dupa ce moare cam pe la 99%

mau
03-17-2012, 05:00 PM
Mmm, vezi ca incurci borcanele dupa mine, custom nu flash-uieste si baseband-ul din cate stiam eu ( de aceea poarta si numele baseband preservation mode ). daca vrei sa faci teste, baga dev pe iOS, scoate surse, scrie .. nu cu sn0wbreeze si redsn0w :P - te poti ajuta de mod-ul de lucru dar ai nevoie de altceva "nou" si nedescoperit sau cel putin, nefacut public de "hackeri nostri".

Mult succes! Baga pe 4S (toata atentie spre el e acum) -> banuiesc ca ai garantie .. da-i inainte!:P

OXXO
03-17-2012, 05:15 PM
@crys18 ... Custom-ul exact asta face, nu umbla la baseband deci teoretic ar trebui sa faci un Custom in care sa implementezi downgrade-ul, atat timp cat nu faci pe telefonul meu, iti urez succes!
vorba lui tiberiu chiar ca revolutionezi lumea Apple daca reusesti si ii faci si pe aia de la Gevey sa se sinucida :D

mau
03-17-2012, 05:22 PM
Downgrade-ul de baseband implementat in custom? Cum vine asta OXXO ? Pai la ce-l mai implementeaza in custom daca custom-ul NU flash-uieste si modem chip-ul???
Vezi modul de flashing pt ipad baseband poate te ajuta. Īnlocuiesti 06.x cu fw 1.x si start, insa asta e logica sigur nu merge. Crezi ca nu s-au facut teste atāt de Apple cat si de "hackeri" ?!


Sent from my iPhone using Tapatalk

OXXO
03-17-2012, 05:27 PM
mau, cred ai inteles gresit ce am vrut sa spun, ma refeream la faptul ca poate sa faca alt Custom in care sa implementeze asta.

crys18
03-17-2012, 07:00 PM
Deci, sa explic scurt ca nu am timp din pacate.
1 am modificat 5.1 manual si am pus baseband de pe 5.0.1 in el cu semnaturile aferente.
2 am instalat acest custom dar se blocheaza pe la 99 la suta si telul ramane in restore loop
3 trebuie sa rescriu un 5.1 care are baseband preservation facut cu snowbreeze de exemplu, ca sa repar restore loop fara sa afectez iar baseband (dar nu merge pentru 4s facut baseband preservation inca) de asta vreau sa testez pe un 4
Revin...
..................
Momentan o sa pun pe pause testele, deoarece e ceva mai complicata treaba pe 4s si am nevoie de el cam toata ziua si nu imi permit sa il mai folosesc drept cobai
O sa reiau testele presupun saptamana viitoare cand sper sa fac rost de un 4 sau 3gs.

tiberiuboboc
03-18-2012, 03:15 PM
@crys18, incearca sa nu mai faci postari multiple si sa astepti sa ti se raspunda. Este o regula a forumului. Acum am editat eu pentru tine! Merci.