PDA

View Full Version : Update iPhone 3GS iOS 4.1 -> 4.3.3



cosmejn
03-20-2012, 06:32 PM
Salut! Sunt incepator si as dori sa stiu daca pot sa updatez, fara prea multe complicatii, softul la 4.3.3. De mentionat ca am ios 4.1 si jailbreak si as dori sa il upgradez la 4.3.3 doar pt navigatie (NAVIGON). Inca o precizare: nu stiu ce sunt shsh, baseband, etc.
Multumesc!

l.e. si daca dau update in itunes, imi apare ca softul meu este la zi.

tiberiuboboc
03-20-2012, 07:33 PM
Pe un 3GS poti pune 4.3.3 (sau oricare alt iOS) DOAR DACA ai SHSH blobs salvate pentru acel iOS (semnaturi electronice Apple unice pentru fiecare iphone si iOS in parte). Daca ai jaibreak s-ar putea ca cydia sa fi salvat ceva SHSH.
Ai nevoie de unlock? Ce baseband ai acum (settings/general/about/firmware modem)?

cosmejn
03-20-2012, 08:57 PM
firmware modem 06.15.10, versiune 4.1(9Z999)

Martyneel
03-20-2012, 09:43 PM
iOS-ul e corupt,iar baseband-ul cred că ai vrut să zici că-i 06.15.00...dacă-i așa atunci degeaba dai update că ăla-i baseband de iPad,deci șansele sunt de 1% să primești semnal GPS.

mikeru
03-20-2012, 09:53 PM
de ce vrei să faci upgrade pentru Navigon, cānd GPS-ul tău -cel standalone- nu funcționează oricum corect?

cu basebandul tău, poți face upgrade la ce versiune vrei din cele la care ai SHSH.

PS: dacă nu știi ce-i aia
SHSH, baseband etc, dar vrei să faci ceva cu iPhone-ul tău, īți sugerez să te informezi

cosmejn
03-20-2012, 10:13 PM
eu am vazut ca functioneaza ok gps-ul. in fine, nu ma pricep. vroiam doar sa stiu daca se poate: un simplu raspuns da sau nu. mersi de ajutor!

mikeru
03-20-2012, 10:14 PM
răspunsul nu e simplu, tocmai. vezi īn Cydia pentru ce versiuni ai salvate SHSH. doar la alea poți face upgrade. și/sau la versiunea curentă, dar la care jailbreak-ul e tethered.

Martyneel
03-20-2012, 10:15 PM
ai folosit program special de navigație sau maps ?maps folosește internet...referitor la īntrebarea ta ,da se poate face update dacă ai SHSH salvat pentru 4.3.3

cosmejn
03-20-2012, 10:16 PM
o sa caut pe internet sa vad cum aflu daca am shsh salvate. si da, am folosit maps.

Martyneel
03-20-2012, 10:20 PM
păi maps se conectează prin internet ca să-ți dea ție un traseu...deci dacă nu īncerci cu un program oficial gen iGo,nu poți ști dacă-ți merge GPS-ul,deși nu prea cred că o să meargă din cauza la BB-ul de iPad,ca să vezi ce SHSH-uri ai salvat intră īn Cydia și acolo sus scrie SHSH ,alea sunt versiunile.

cosmejn
03-20-2012, 10:22 PM
am cautat cu tinyumbrella. am doar de 4.1 si 5.0.1. si basebandul e 06.15.00-6.4_M3S2 , asta imi arata in tinyumbrella

Martyneel
03-20-2012, 10:23 PM
poți da upgrade doar la 4.2.1 și la 5.0.1,nu la 4.3.3 că n-ai SHSH pentru el.

cosmejn
03-20-2012, 10:24 PM
si se merita sa dau la 5.0.1? vad ca tu ai 3gs cu 5.0.1. intelesesem ceva cum ca ar fi ceva probleme cu difuzorul in apeluri si cu bateria...
l.e. si aveti dreptate cu gpsul, acum mi-am amintit. incercasem cateva aplicatii care iti masoara viteza prin gps si nu stiam de ce nu functioneaza.

Martyneel
03-20-2012, 10:51 PM
sunt mulțumit de 5.0.1,mai are lag uneori,dar depinde și de cāte pui pe el..

Mi.E.Lene
07-09-2012, 07:53 PM
sal, am si eu un 3gs si vreau sa fac up de la 4.1 la 4.3.3 dar acum recent am folosit tinyumbrella si nu stiu daca mi-a salvat shsh pt 4.3.3 ca imi tot da eroarea 3194 X( si am incercat cu hosts dar degeaba...nush cum sa trec pe 4.3.3 ceva idei?

Man
07-09-2012, 09:58 PM
Daca nu ai shsh 4.3.3 salvate, nu poti!


Sent from my iPad using Tapatalk HD!

mikeru
07-09-2012, 10:45 PM
de ce nu pui 5.1.1?


Sent from my iPad using Tapatalk HD

Protektor
07-09-2012, 11:05 PM
+1 Mikeru.

fares
07-09-2012, 11:10 PM
Ii poti pune 5.1.1 si daca vrei jailbreak ii poti face untethered jailbreak cu redsnow la fel ca si la 4.3.3. Bafta multa.


Sent from my iPhone using Tapatalk HD!

mikeru
07-09-2012, 11:16 PM
in functie de ce baseband ai si daca ai nevoie de unlock, vei folosi sn0wbreeze sau nu:)

daca ne mai dai niste detalii, iti zicem exact ce si cum


Sent from my iPad using Tapatalk HD

fares
07-09-2012, 11:22 PM
Am o vaga banuiala ca are baseband de ipad...

In orice caz poate folosi si redsnow 0.9.14 pentru pastrarea basebandului. Redsnow -> extras -> custom si selectezi ispw-ul de 3gs cu 5.1.1 si iti creaza el un ispw ce nu updateaza basebandul.

Sa vedem mai intai ce detalii ne da omul legate de telefonul lui.


Sent from my iPhone using Tapatalk HD!

Mi.E.Lene
07-09-2012, 11:22 PM
e chestia ca pe 3gs pe 5.1.1 merge cu lag tel...

fares
07-09-2012, 11:24 PM
Ai incercat tu? Pe 3gs-urile mele nu a mers chiar asa rau...


Sent from my iPhone using Tapatalk HD!

Mi.E.Lene
07-09-2012, 11:25 PM
am incercat si dupaia am facut down la 4.1...acum sunt pe 4.1 si creca il las asa daca nu gasesc vreo modalitate sa pun 4.3.3, vroiam 4.3.3 pt igo la ultimul update...

Man
07-09-2012, 11:26 PM
Normal, acum daca stai sa instalezi toate prostiile din cydia nu te va ajuta nici iphone 4 sa scapi de lag....


Sent from my iPad using Tapatalk HD!

fares
07-09-2012, 11:30 PM
Daca nu ai shsh salvat pentru 4.3.3 nu ai cum sa il aduci la versiunea respectiva.
Poti sa ramai la 4.1 atunci daca tie iti place cum se misca veriunea asta, dar nu o sa mai ai ultima versiune de igo (macar de ar fi numai asta). Depinde si de cat de multe lucruri instalezi tu in telefon (in special tweak-uri din cydia).


Sent from my iPhone using Tapatalk HD!

Mi.E.Lene
07-09-2012, 11:33 PM
nu foarte multe doar cateva care sunt mai importante idee e ca atunci cand a fost redsn0w beta 1 pt downgrade de baseband de ipad am putut sa bag 4.3.3...dar acum imi da 3194 eroarea si am incercat cu hosts dar nu merge...habar nu am :)

fares
07-09-2012, 11:35 PM
3194 din cate stiu e eroarea care iti zice ca apple nu mai semneaza pentru versiunea respectiva. Posibil sa ma insel. (nu mai stiu sigur)


Sent from my iPhone using Tapatalk HD!

Mi.E.Lene
07-09-2012, 11:36 PM
si eu stiam ceva legat de semnatul shsh`lor dar e chestia ca in pc tinyumbrella mi le-a salvat pe toate de la 3.1.3 pana la 5.1.1

Mi.E.Lene
07-11-2012, 01:20 PM
poate cineva sa imi dea hosts cu care i-a mers sa treaca de eroarea 3194 ca poate nu il modific eu bine....

tiberiuboboc
07-11-2012, 01:39 PM
Nu am rabdare sa citesc tot (e prea cald in bucuresti:)), asa ca te intreb: ai SHSH salvat pentru 4.3.3? 3194 iti da ori pentru ca nu ai shsh ori pentru ca nu ai editat fisierul hosts.
La hosts nu ai ce sa nu modifici bine. Sterge tot ce tine de apple, salveaza, deschide-l si asigura-te ca ai editat si asta e tot. Mai greu e cu SHSH-ul: daca nu-l ai salvat nu vei trece de acea eroare.

Mi.E.Lene
07-11-2012, 01:42 PM
esti multumit de ios 5 pe 3gs? sa nu ma mai complic si sa ma duc la 5.1.1 direct...cand a aparut redsnow beta 1 pt down de baseband pt ipad mi-a mers 4.3.3 acum nu imi mai merge...

tiberiuboboc
07-11-2012, 01:50 PM
Hai ca o dam in off topic: eu sunt multumit de 5.0.1 de aia nici nu am trecut mai sus.

Mi.E.Lene
07-11-2012, 03:25 PM
Am o vaga banuiala ca are baseband de ipad...

In orice caz poate folosi si redsnow 0.9.14 pentru pastrarea basebandului. Redsnow -> extras -> custom si selectezi ispw-ul de 3gs cu 5.1.1 si iti creaza el un ispw ce nu updateaza basebandul.

Sa vedem mai intai ce detalii ne da omul legate de telefonul lui.


Sent from my iPhone using Tapatalk HD!

acum cand incerc sa bag 5.1.1 custom facut cu redsnow sa nu imi modifice frimwareul imi da eroarea 1600 & 1601

tiberiuboboc
07-11-2012, 03:35 PM
Pentru erori 16xx baga-l in DFU cu iReb inainte de restore.
Ce bb ai? Ai nevoie de unlock?

Mi.E.Lene
07-11-2012, 03:39 PM
oricum o sa instalez baseband de ipad dupaia ii dau downgrade...sper doar sa nu imi faca figuri si pe acolo...

ad3lin
07-11-2012, 08:46 PM
ai grija ca nu toaTE telefoanele suporta baseband de ipad, posteaza numarul de serie sa vedem despre ce este vorba.

Mi.E.Lene
07-11-2012, 09:57 PM
al meu merge, ca aveam de jumatate de an baseband de ipad pe el :) oricum l-am facut acum si am 5.1.1 pe el, merge bine nu pot sa zic nimik inca

esmab
05-13-2013, 10:42 PM
sal si sper ca nu te deranjez cu o intrebare si anume:
am un 3gs care are aproape 2 ani si care de aproape de 1 luna a inceput sa nu mai mearga.intai am fost cu el la service a facut un downgrade de la 4.3.3 versiune la 4.2 a zis ca aia e versiune originala si nu crapa, dupa 2 zile bineanteles aceeasi problema am fost la alt service si mi-a zis ca e bateria de vina am schimbat si aia, dar tot fara folos.acum am versiunea de soft 4.1.Care ar fi problema:in momentul in care sun pe cineva sau pur si simplu vorbesc la tel ori se inchide neasteptat convorbirea si pica semnal ori se reseteaza telefonul.Acum eu vad ca esti mai cu experienta si sper ca ma poti ajuta....ce crezi ca ar avea tel ?
Multumesc

tiberiuboboc
05-14-2013, 05:56 AM
Daca s-a facut restore de doua ori pana acum, ai mai schimbat si bateria, posibil sa fie hardware problema .....