PDA

View Full Version : expirat - SAM face unlock oricarui iPhone, cu orice baseband si pe iOS5.x



mikeru
04-22-2012, 09:44 AM
http://www.idevice.ro/2012/04/22/sam-face-unlock-oricarui-iphone-cu-orice-baseband-si-pe-orice-versiune-a-ios-5/



LE: din păcate, Apple a īnchis breșele de securitate de pe servere, iar procedeul nu mai e valabil decāt pentru cei care au reușit zilele acelea să īl urmeze.

OXXO
04-22-2012, 10:13 AM
De mult ma intrebam asta, daca face spoof la orice cartela de ce mai trebuie Gevey? :)

pasha
04-24-2012, 03:27 PM
Salut,
O intrebare, pe viitor voi putea folosi cartela ptr care am facut acum unlock, pe alt terminal? Sau numai pe acest terminal?
Merci!

cosminmocan
04-24-2012, 03:43 PM
Va rog ajutatima am incercat aceasta metoda de nenumarate ori si tot degeaba
Iphone 4 5.0.1 04.11.08 baseband model:mc603fb
am inteles ca este franta sfr si am incercat cu toate modelele de sfr (sunt 3) exact ca in tutorial si tot degeaba pur si simplu nu vrea itunes imi zice ca nu e buna cartela .
In el am o cartela de orange inainte o foloseam cu grevey acum am lasat doar cartela
Va rog sa imi spuneti ce sa fac .Multumesc

mikeru
04-24-2012, 03:43 PM
bănuiesc că doar pe telefonul ăla o să o poți folosi.


nu poți scrie pe SIM altceva decāt contacte.

OXXO
04-24-2012, 06:12 PM
@pasha cartela va functiona normal pe alt terminal. Daca in schimb si pe acel terminal ai nevoie de metoda de unlock cu SAM, trebuie sa reiei procedura.

@cosminmocan nu inteleg ce vrei sa faci acolo... sunt 3 ce?

pasha
04-24-2012, 06:22 PM
@OXXO Si in conditiile in care apple v-a bloca aceasta metoda, daca am salvate fisirele din Lockdown voi putea folosi cartela utilizand SAM si pe alt terminal? Cam asa ar fi trebuit sa sune si intrebarea initiala :)

OXXO
04-24-2012, 06:25 PM
Acum am inteles intrebarea ta :) ... voi proba pe alt terminal, deocamdata nu am unul la indemana dar am o mare banuiala ca nu :)

nemet_tt
04-24-2012, 06:26 PM
Eu nu pot sa activez sam pentru ca imi zice ca your iphone is currently factoryActivated-this means you are hacktivated.Until you are not hacktivated your phone cannot be activated so sam is disabled,
ce pot sa fac?

OXXO
04-24-2012, 06:28 PM
Ce incerci sa faci? Activare cu SAM sau Unlock?

nemet_tt
04-24-2012, 06:30 PM
Pai, telefonul este activat adica pot sa umblu pe el,am instalat sam ca sa il decodez,e codat pe t-mobile germania

OXXO
04-24-2012, 06:32 PM
Ma refeream la acea activare, astfel incat sa iti functioneze notificarile. Urmareste pas cu pas tutorialul lui zaone http://www.idevice.ro/2012/04/22/tutorial-unlock-iphone-3gs-iphone-4-si-iphone-4s-cu-orice-baseband-pe-ios-5-0-ios-5-0-1-si-ios-5-1-folosind-sam/ pasul urmator pentru tine este sa ii dai de-activate si urmeaza restul pasilor.

nemet_tt
04-24-2012, 06:35 PM
Am dat de-activate dar nu merge

nemet_tt
04-24-2012, 06:38 PM
telefonul este hacktivat

OXXO
04-24-2012, 06:45 PM
Nu mai face dublu post, poti sa faci edit timp de 5 minute, am citit mai sus ca este FactoryActivated ceea ce insemna ca este hacktivat, iti da vreo eroare cand incerci sa ii dai De-activate?

nemet_tt
04-24-2012, 06:50 PM
Daca dau de-activate iphone imi spune ca a reusit,dar am citi ca daca telefonul e hacktivat trebuie sa ii dau revert lockdown to stock ,dar imi da eroare,stockification failure

OXXO
04-24-2012, 06:59 PM
Urmareste tutorialul de mai sus pas cu pas, nu ii mai da revert lockdown to stock.

nemet_tt
04-24-2012, 07:10 PM
Erau un tutorial in care arata cum sa instalezi sam daca nu merg serverele,ai idee?

pasha
04-24-2012, 07:10 PM
Urmareste tutorialul de mai sus pas cu pas, nu ii mai da revert lockdown to stock.

Si eu am fost nevoie sa-i dau revert lockdown to stock. Tot ramanea Activated, nu stiu care era cauza.

nemet_tt
04-24-2012, 07:11 PM
Cica nu era buna versiunea SAM

nemet_tt
04-24-2012, 07:47 PM
Uite ce imi apare cand deschid sam

OXXO
04-24-2012, 07:59 PM
Deci... te anunta ca esti "hacktivat" si iti spune ca pana nu esti in acest mod, telefonul nu poate fi folosit cu SAM. Nu trebuie sa te iei dupa acest mesaj, trebuie sa respecti tutorialul pentru ce vrei tu sa faci, eu te intrebam ce anume iti spune cand dai De-activate, spuneai ca nu poti da De-activate. Eu am respectat tutorialul ala cand mi-am facut unlock cu SAM si functioneaza, si inca 300 ca mine.

remus_xenon
04-24-2012, 09:06 PM
Cum rezolv cu notificarile ,nu imi functioneaza.Unlock cu SAM.

tzontzo
04-24-2012, 09:13 PM
sal si eu patesc la fel cu activarea imi zice ca ii factory activated si pot sa dau de activated ca ramane tot activat. primesc un activated doar daca dau revert lockdown stock. Oare ce pot sa ii fac :-??

OXXO
04-24-2012, 09:16 PM
Puteti dezactiva si cu redsnow dar clar e o problema odata ce nu va merge din SAM.

tzontzo
04-24-2012, 09:18 PM
nu stiu oare conteaza ca ii din suedia pe three sweden ? nu prea inteleg de ce nu merge si de ce imi da direct factory activated si ca sa porneasca cum ar veni sam trebe sa ii dau revert:(. ma tot gandesc sa instalez din nou iosu si sa ii fac jailbreak din nou cu hacktivare

OXXO
04-24-2012, 09:20 PM
FactoryActivated inseamna ca e activat din jailbreak (hacktivat). Ce iti apare cand dai revert?

tzontzo
04-24-2012, 09:22 PM
pai dupa ce dau revert doar atunci apare un activated si pot umbla la retea si restu da problema ii ca fac toate dar cand il conectez la itunes imi spune ca trebuie activat si nu mai stiu ce mai pot sa ii fac dupa, am uitat sa spun ca am ios 5.1 bb 04.12.01

OXXO
04-24-2012, 09:27 PM
Lol, pai ce ai vrea sa iti apara in itunes daca il dezactivezi? :))
Dupa ce il dezactivezi urmeaza pasii din tutorial incepand cu pasul 4 http://www.idevice.ro/2012/04/22/tutorial-unlock-iphone-3gs-iphone-4-si-iphone-4s-cu-orice-baseband-pe-ios-5-0-ios-5-0-1-si-ios-5-1-folosind-sam/

tzontzo
04-24-2012, 09:30 PM
pai da dupa ce am facut toate astea nu se mai activeaza nu stiu de ce? Cineva mia zis ca reteau din suedia ii three sweden eu am gasit pe itools hutchison swe acuma nu mai inteles daca dau acolo sa selectez dupa tara nu gasesc nici o retea din astea 2 daca dau bundle name gasesc asta hutchison swe nu stiu ce sa ii mai fac :-?? gresesc eu undeva nu se poate face nu stiu. Scuza-ma ca te tot stresez si iti multumesc de ajutor

remus_xenon
04-24-2012, 09:34 PM
Eu am iOS 5.0.1 bb 04.10.01 codat TeliaSonera,jailbreak facut cu sno0wbrezee,unlock SAM.Cand intru la More Information->ActivationState apare Activated iar in Utilites->Restore Activation->De-Activate iPhone(clear push) respectiv Regenerate SIM.Cu reteaua nu am probleme doar cu notificarile.

tzontzo
04-24-2012, 09:48 PM
am reusit sa fac il acuma ms mult de ajutor. as dori sa te mai intreb ceva am primit ceva mesaj cu face time da nu am stat sa il citesc ceva cu mesaje platite sau nu stiu ce era oare ceva important nu sti? si mersi inca odata de ajutor

OXXO
04-24-2012, 09:51 PM
Cu placere Dupa ce activezi facetime, el trimite un sms international, nu stiu exact cat te taxeaza, da... E important, daca ii dai cancel nu ti se activeaza facetime.

tzontzo
04-24-2012, 09:54 PM
pfoai jur ca nu mai stiu ce am dat de bucurie ca lam rezolvat :)) oare cum pot afla ce sa fac sau cum sa vad msj sa nu ma taxeze astia ca is pe abonament si nu vreau sa vad un cost suplimentar de ma rupe

OXXO
04-24-2012, 10:03 PM
Tzontzo mesajul nu este foarte mult, vreo 30 de centi

remus_xenon
04-24-2012, 10:04 PM
Un raspuns la intrebarea mea?

tzontzo
04-24-2012, 10:05 PM
aha deci nu ma taxeaza numa odata m-am speriat ca ma taxeaza zilnic sau ceva imi tot trimite ms mult si as da o bere :)daca esti de prin cluj

William Adrian
04-25-2012, 02:28 PM
Se merita sa se faca deblocarea aceasta?! Pana sa fac un neverlocked, pot sta si cu aceasta?! influenteaza cu ceva?!

Multumesc

OXXO
04-25-2012, 02:55 PM
@William Nu inteleg intrebarea ta, ce vrei sa spui cu neverlocked?

@remus a mai aparut un update la SAM pe repo, incearca sa faci update si vezi dupa.

William Adrian
04-25-2012, 02:59 PM
@William Nu inteleg intrebarea ta, ce vrei sa spui cu neverlocked?

Eu am un iphone 4, blocat pe at&t. si astept sa`mi deblocheze telefonul. Ar influenta ceva pana sa`mi deblocheze telefonul, sa folosesc SAM?!

Multumesc.

OXXO
04-25-2012, 03:03 PM
Am inteles acum, Nu iti influenteaza cu nimic.

William Adrian
04-25-2012, 03:08 PM
Multumesc OXXO! Deci pot sa`mi fac cu SAM pana imi deblocheaza at&t iphone`ul!

OXXO
04-25-2012, 03:10 PM
Da, poti, dar vezi ca sunt 2 retele AT&T si nu stiu pe care din ele esti: Cingular si inca una. Plus ca sunt vreo 9 SIM ID si iar tre sa stii care din alea este ala bun. Incearca metoda cu auto-detect intai. E mai complicat pe AT&T dar sunt multi useri care au reusit.

William Adrian
04-25-2012, 03:14 PM
Hmm, voi astepta pana maine ca maine se fac 7 zile lucratoare si sper sa primesc, daca nu merge voi incerca cu SAM, sau voi cumpara nou GEVEY! Mersi

r0b3rt91bc
04-25-2012, 03:17 PM
merge si daca e blocat pe Swisscom Switzerland?am incercat de multe ori...acum imi zice sim invalid..iar in itunes ..the card sim insered..etc .....acum fac un update la 5.1..poate asa o sa reusec sa fac ceva.

William Adrian
04-25-2012, 03:18 PM
nu fa nici un update! Nu stii cat timp o sa mearga SAM. si mai ramai cu el blocat!

OXXO
04-25-2012, 03:18 PM
robert ce retea si ce SIM ID ai selectat in SAM? ce iOS ai?

r0b3rt91bc
04-25-2012, 03:23 PM
Swisscom Switzerland....asa mia zis knd am verificat dupa imei....sim id 22801 @0XX0
warranty period: 2011-05-03 / 2012-05-02
purchase country: Switzerland
activated: yes
carrier: Swisscom Switzerland
SIM locked: yes
..nu cumva dupa expirare mi se face neverlock?

OXXO
04-25-2012, 03:26 PM
In legatura cu decodarea citeste aici (http://forum.idevice.ro/showthread.php/4200-Decodare-retea-Swisscom-Switzerland)

In SAM exista si Swisscom Switzerland, trebuie sa functioneze unlock-ul. Cand alegi manual, trebuie sa alegi reteaua pe care este codat nu cea pe care il vei folosi. Ai tutorial pe iDevice.

r0b3rt91bc
04-25-2012, 03:28 PM
am observat si eu ca nu exista ..da am ales swisscom Mobile AG...oare de asa sa nu mearga?

OXXO
04-25-2012, 03:30 PM
Pai aia e reteaua (pt ca la SIM ID scrie 228 01), ai facut update la SAM din Cydia? Urmareste tutorialul pas cu pas, ar trebui sa mearga. Zi-mi ce iOS ai (sistem de operare)

r0b3rt91bc
04-25-2012, 03:46 PM
ios 5.0.1 (4.11.08)..acum am facut update..o sa urmaresc iar pasi..o sa iti zic daca rezolv.

r0b3rt91bc
04-25-2012, 04:00 PM
nimic...la fel..nici un serviciu..iar in itunes..la fel ..am conectat de n x.....si nimic..the sim card instaled.....etc....se mai poate face vro ceva?

totel
04-25-2012, 08:32 PM
Am incercat si eu unlock cu SAM, telefonul ( iphone 4 soft 5.1 4.12.01) e codat pe 3 three Irlanda. Am urmat toti pasii din tutorial.La final cand trebuie activat cu itunes se activeaza imi recunoaste numarul de orange itunes-ul, pe telefon imi apare ca se cauta semnalul si dupa cateva secunde din nou apare la semnal No service ca si inainte. Aveti vreo idee oare de ce? Merci

CristianGsl
04-25-2012, 09:11 PM
@totel e posibil sa fi omis ceva. Mai incearca odata. Alege bine reteaua in care este blocat inclusiv sim id si apoi ai grija sa ii dai copy-paste la IMSI care apare la SAM details.

Eu am i4 cu 5.0.1 custom ipsw si bb 04.10.01 si ca sa imi apara la ActivationState : Unactivate a trebuit sa ii dau la Utilities>Revert Locdown to Stock, probabil pentru ca este hacktivat cu snowbreeze. Alta explicatie nu am. Apoi am urmarit pasii din tutorial si a mers. Apoi am salvat folderul Lockdown din iphone cu ultima versiune de Redsnow - Extras > Even More > Backup.

totel
04-25-2012, 10:01 PM
Am incercat de nenumarate ori, si aceasi treaba. totul merge bine, dar la final telefonul nu gaseste reteaua, tot incearca sa caute dar nimic...

costin666
04-26-2012, 01:14 AM
Baieti eu nici nu am inceput bine si m-am blocat.La pasul 3 respectiv

In meniul SAM mergeti in sectiunea Utilities unde veti alege optiunea De-Activate iPhone. Dupa selectarea ei veti observa ca in sectiunea More Information veti avea listat statusul Unactivated. Dau pe deactivate apoi cand intru la more info apare tot activated. A mai intampinat careva problema asta?

xchris
04-26-2012, 03:56 AM
e hacktivat @costin,adica trebuie dezactivat cu redsnow,apoi reactivat cu sim-ul original!
apoi te poti juca cum vrei cu sam...

CristianGsl
04-26-2012, 08:37 AM
@costin - si la mine a facut la fel. Ca sa il fac Unactivate i-am dat pe Revert Lockdown to Stock si apoi a aparut Unactivate. Apoi am urmat in continuare pasii...

Pentru cei care au reusit sa le deblocheze... voua va merge FaceTime, iMessage si Find My Phone?

ExE
04-26-2012, 11:15 AM
Vreau si eu o lista cu retelele pe care le poate debloca SAM .
In legatura cu aceasta metoda , am si eu cateva intrebari :
1) Afecteaza cu ceva performanta telefonului ?
2) Semnalul/wi-fi`ul este afectat ?
3) Ramane deblocat mereu ?
4) Se poate face jailbreak fara probleme ?

OXXO
04-26-2012, 12:31 PM
Retelele le gasesti in SAM, sunt foarte multe si nu cred ca a stat cineva sa le scrie undeva

1. NU
2. NU
3. Pana la urmatorul restore sau update dar daca ii faci JB si pui fisierele din Lockdown la loc dupa ce le salvezi vei avea in continuare unlock pe acel SIM, nu trebuie sa mai reiei iar procedura cu SAM.
4. Pai ai nevoie de JB ca sa instalezi SAM. Nu stiu la ce probleme te referi.

De cand a aparut acest tutorial au mai aparut doua update-uri la SAM inclusiv alta metoda de unlock mai simpla: http://www.idevice.ro/2012/04/26/tutorial-sam-unlock-pentru-iphone-3gs-iphone-4-si-iphone-4s-pentru-ios-4-x-5-1-si-orice-baseband/

costin666
04-26-2012, 04:43 PM
e hacktivat @costin,adica trebuie dezactivat cu redsnow,apoi reactivat cu sim-ul original!
apoi te poti juca cum vrei cu sam...
Am facut cum mi-a spus CristianGSL iar acum cand ii dau attempt activate imi spune " Activation reports Error: ACtivation info rejected.You must select the original carrier SIMID of your phone. Eu acolo i am dat by country si am selectat vodafone SA. Din ce imi spune aici trebuie sa selectez reteaua in care e codat telefonul din cate am inteles asa e ? Doar ca nu stiu care e. Singurele detalii care le am sunt tot de pe forum de la un coleg si spune urmatoarele:

model: iPhone 4 16GB Black
version: 5.1
serial: 6112800UA4S
mac: 48:60:BC:DF:03:B7
warranty coverage: Limited Warranty
warranty period: 2011-05-14 / 2012-05-13
purchase country: Japan
activated: yes
SIM locked: yes
Salveaza-ma te rog. :)

OXXO
04-26-2012, 04:46 PM
Da, incearca sa selectezi Softbank Japan si vezi ce zice.

costin666
04-26-2012, 04:55 PM
Esti un fel de geniu. Mersi mult !

OXXO
04-26-2012, 06:50 PM
Cu placere :)

Protektor
04-26-2012, 06:54 PM
You are a "geniu" :p !

nemet_tt
04-26-2012, 08:41 PM
Am si eu un iphone 4 blocat in reteaua three sweden,am selectat la country Sweden, la carrier nu apare three, ce selectez?

OXXO
04-26-2012, 08:49 PM
HI3G Access AB

OXXO
04-26-2012, 08:59 PM
Aici (http://www.prepaidgsm.net/en/operators.php) gasiti toti operatorii GSM din lume, unii sub alte denumiri decat ii stiti.

nemet_tt
04-26-2012, 09:00 PM
Da,am reusit,multumesc!

OXXO
04-26-2012, 09:01 PM
Sa cresti mare!

lefterciprianrazvan
04-27-2012, 02:08 PM
aceasi problema o am si eu mor am incercat si nu dau de cap :( tot sfr :))) hai ma cineva a mai intalnit problema?

OXXO
04-27-2012, 02:12 PM
Nu mai merge metoda de unlock cu SAM.

flotouran95
04-27-2012, 02:18 PM
Nasol acum asteptam pe dezvoltatorii lui SAM cu reveresul daca il au...ca banuiesc ca se asteptau la asta

CristianGsl
04-27-2012, 02:27 PM
Eu am mai incercat ieri dupaamiaza sa deblochez unul cu sam si nu mai mergea...

ScoRpioN95
04-27-2012, 04:19 PM
sa va salvati datele de activare
tutorial http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=21508

Tino83
04-27-2012, 04:57 PM
Metoda SAM nu functioneaza pe orice iphone..am incercat eu pe un iphone 3gs nou..cu soft 5.0.1 si baseband 05.16.05 codat pe Vo Ro
Poate a reusit cineva dar nu cred..
Numa-bine

Dogu91
04-27-2012, 06:53 PM
Mai merge faza ca acum ajunsesem si eu acasa si ma pregatisem sa fac decodarea :| .

Vad ca sunt norocos ,de o luna stau cu 4S pe bara si acum cand s-a gasit metoda ,numai merge ....

Tenou
04-27-2012, 08:25 PM
Am facut unlock cu sam la un i4 blocat pe Softbank dar nu merge push-ul..

Aveti o solutie?

CalinC
04-27-2012, 10:38 PM
ba merge,dupa ce i-ai facut unlock urmeaza tutorialul lui OXXO...si garantat merge pt ca mie imi merge..;)

CristianGsl
04-28-2012, 01:03 AM
@tenou Incearca sa ii dai sign out si apoi iar sign in la fiecare: Facetime, imessage si find my iphone daca la astea te referi ca nu iti merg... daca nu... incearca cu clear push din SAM...

Tenou
04-28-2012, 02:52 AM
Nu merge push-ul la mail dar nici la facetime,imessage sau alte aplicatii 3rd party.

Am incercat cu deactivate cat timp mergea sam-ul si tot nu se rezolva nimic (Incercam cu ipusher reinstaland aplicatia).
Am incercat si acum dar itunes nu il mai activeaza, am pus la loc salvarea care o aveam dar tot nu merge push-ul.

In sam scrie doar Activated

CalinC
04-28-2012, 11:18 AM
ai facut tutorialul lui OXXO? pt norificari?daca faci toti pasii de acolo trebuie sa mearga....eu asa am facut dupa ce am facut unlock cu SAM m-am dus inapoi in SAM,am pus Carrier si toate setarile pe ce retea e codat iphon-ul am instalat ipusher si i-am facut test din el si mi-a dat confirmarea ca are push...bafta,deci fai toti pasii din tutorialul lui OXXO pt notificari,numai cu de-activate nu merge pt ca am incercat si nu am avut nici un raspuns cu el

Tenou
04-28-2012, 12:03 PM
Care este tuturialul lui Oxxo? Gasesc doar cel facut de zaone(Care l-am facut corect).

flotouran95
04-28-2012, 12:31 PM
UIte aici http://forum.idevice.ro/showthread.php/5010-TUTORIAL-Activare-iPhone-folosind-SAM

ExE
04-28-2012, 01:39 PM
O sa mai mearga acest tip de decodare ?

CalinC
04-28-2012, 02:15 PM
momentan nu,dar daca ai salvat si ai facut unlock inainte sa inchida Apple solutia,da

flotouran95
04-28-2012, 02:16 PM
Nu se stie nimic inca


Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

CalinC
04-28-2012, 02:22 PM
in schimb nu stiu daca cu,Cookie,se poate face...eu avand momentan unlock cu SAM si salvat cu el(cookie)iar imsi-ul si udid-ul e identic cu cel din SAM si Cydia...sincer nu am testat ca sa nu risc sa pierd unlock-ul....rog pe cei care au incercat sa confirme daca le-a mers...multumesc

Tenou
04-28-2012, 02:56 PM
La mine parca a inebunit telefonul...

Urmez tuturial-ul de restore pentru sam dar tot imi arata No Service :l

Am incercat cu 2backup-uri diferite ale mele.

sweetgya
04-28-2012, 05:05 PM
Buna, am făcut unlock cu SAM, iPhone 4s , SFR , merge perfect si notificari si semnal bun, am salvat acele date īntr un folder in PC, dar nu prea īnțeleg cum le pot folosi ulterior dacă se mai blochează ??!!! Dacă as da update la 5.1 īmi rămāne deblocarea???? PLS!!!!

Tenou
04-28-2012, 05:11 PM
Teoretic,daca ai da update la 5.1 si ai folosi acelasi iphone si cartela ar trebui sa dai decat copy&paste la var/library/lockdown

sweetgya
04-28-2012, 05:17 PM
Merci pt răspuns dar e sigur ?? Ca n as vrea sa risc....

OXXO
04-28-2012, 05:19 PM
Sa nu cumva sa ii dai update, nu exista jb pe 4s cu 5.1 deci nu poti pune sam sa faci activarea.

sweetgya
04-28-2012, 05:30 PM
Merci OXXO !!! O sa stau cuminte, măcar pot folosi iPhonul ca si așa īl țin pe post de IPod de vreo 5luni.... Si teoretic dac nu fac nici un Update nimic, nu schimb cartela, e posibil sa se mai īntāmple ceva vreodată? Mă refer sa pierd cumva decodarea.

OXXO
04-28-2012, 05:32 PM
Nu, decat daca faci update sau restore pierzi activarea. Cu placere! :)

Tenou
04-28-2012, 06:25 PM
Deci sa inteleg ca sunt telefoane la care daca urmezi tuturial-ul perfect de restore la sam nu merge nimic? Am vazut ca sunt mai multe persoane cu problema asta.

OXXO
05-02-2012, 04:37 AM
Nu am inteles intrebarea din formularea ta dar am sa incerc sa intuiesc ce ai vrut sa intrebi. Sunt persoane care dupa restore sau update s-au plans ca prin simpla copiere a fisierelor din Lockdown sau prin alte metode (redsnow sau Cookie) nu au mai obtinut activarea (metoda de unlock cu SAM) dar sunt si altele care sustin ca au in continuare unlock functional (dupa Restore sau Update). Personal, nu cred ca doar pe unele terminale functioneaza aceasta metoda, cred ca fac ei ceva gresit.
Sper ca ti-am raspuns la intrebare.

CalinC
05-02-2012, 11:15 AM
in schimb am observat ca in cazul in care pierzi semnalul si iti arata "Nici un serviciu" cu un simplu disable/enable din SAM isi revine...asta pt cei care pierd semnalul si sa nu refaca tutorialul de copiere a fisierelor

jbtc
05-02-2012, 11:46 AM
Merge sa suni si sa fii sunat si cānd apare No Service... Așa se īntāmpla la mine pe un i4 cu Cosmote.

Dacă dau airplane on apoi Off īși revine si indicatorul de semnal cu carrier name

totel
05-02-2012, 12:27 PM
Oare la mine nu merge decodat cu SAM din cauza ca e blacklisted?

mikeru
05-02-2012, 12:29 PM
acum nu mai prea merge nimic decodat cu SAM. s-au reparat lipsurile la serverele Apple.

tiberiuboboc
05-02-2012, 01:27 PM
@mikeru, cred ca ar trebui sa editam (sau mai bine zis sa editezi pentru ca este threadul tau) primul post din acest thread cu ce ai spus tu mai sus. parerea mea :D

CalinC
05-02-2012, 02:06 PM
@jbtc,la mine nu a functionat cu No Service,pt ca tocmai incercam sa sun pe cineva si nu stiam de ce imi arata Reapelare si apoi am vazut ca nu am semnal....iar la faza cu airplane nici atit,singurul lucru care mi s-a parut bizar cind am facut primul unlock a fost sa vad ce se intampla cu airplane si cind il selectam pe on se facea singur off si imi reaparea operatorul,dar in momentul in care am facut setarile pt notificari din SAM nu a mai facut off la airplane si a "murit" telefonia deci unlock-ul,cam asta e ce am observat pana acum...daca mai apar ceva ciudatenii,va pun in tema...;)

pantzer.kost
05-03-2012, 07:52 PM
Salutare! am un 3 GS DE 32GB.L-am luat de pe net si initial mi s-a spus ca este neverloked.A mers cu o cartela Orange, la conectarea la calculator cu iTunes m-a anuntat ca e disponibila o noua versiune de iOS adica 5.0.1(inainte aveam 4.0.2)I-am dat update dupa care s-a restartat dar blocat fara retea. Se mai poate face ceva pentru a fi deblocat?

CalinC
05-03-2012, 08:04 PM
o noua observatie....se pare ca unlock-ul se pierde din cauza activarii norificarilor,deoarece SAM este enable,in momentul in care dau disable incepe sa caute operatorul si isi revine,dar apoi dau enable pt notificari si ramane si operatorul....cred ca nu se prea impaca tot timpul cele doua....

tiberiuboboc
05-03-2012, 08:53 PM
Salutare! am un 3 GS DE 32GB.L-am luat de pe net si initial mi s-a spus ca este neverloked.A mers cu o cartela Orange, la conectarea la calculator cu iTunes m-a anuntat ca e disponibila o noua versiune de iOS adica 5.0.1(inainte aveam 4.0.2)I-am dat update dupa care s-a restartat dar blocat fara retea. Se mai poate face ceva pentru a fi deblocat?

Se pare ca nu a fost chiar neverlocked, ci a fost decodat prin soft cu ultrasnow, iar prin restore tocmai l-ai blocat. Daca era neverlocked nu se coda si accepta orice cartela.
Daca e asa cum spun, ai doua variante: decodare oficiala ( aprox 100 euro) sau instalare baseband de ipad (nu te costa nimic dar pierzi gps).

pantzer.kost
05-04-2012, 06:42 AM
Se pare ca nu a fost chiar neverlocked, ci a fost decodat prin soft cu ultrasnow, iar prin restore tocmai l-ai blocat. Daca era neverlocked nu se coda si accepta orice cartela.
Daca e asa cum spun, ai doua variante: decodare oficiala ( aprox 100 euro) sau instalare baseband de ipad (nu te costa nimic dar pierzi gps).

Exact asta este. Si cum downgrade-ul la baseband este imposibil, nu as risca inca iar pentru o decodare oficiala nu imi da mana. Din zvonuri ,se aude cumva daca se lucreaza la unlock pentru bb 5.16.05?

mikeru
05-04-2012, 08:03 AM
nu se mai omoară nimeni să găsească exploit pentru 5.16, din moment ce există posibilitatea de upgrade la 6.15. sorry

pantzer.kost
05-04-2012, 04:42 PM
Mersi de sugestii,am ales cea de-a doua varianta, merge bine exept gps.Acum am iOS 4.0.1.Intrebarea este daca pot sa-l aduc la 5.1 fara niciun risc.

CristianGsl
05-04-2012, 06:11 PM
Iti raspund la intrebare cu o alta intrebare. :) De ce sa ii pui 5.1?

CalinC
05-14-2012, 12:08 PM
se pare ca functioneaza treaba cu repunerea folder-ului Lockdown pt telefonie...:)))...dar "moare" tethered-ul,asa ca ramane sa asteptam untethered-ul,pt ca nu o sa putem sa le avem pe amandoua si telefonia si jb...asta in cazul in care se inchide telefonul cand sunteti fara baterie...:)))...Stan Patitul

mikeru
05-14-2012, 12:15 PM
nu īnțeleg.. dă detalii :)

CalinC
05-14-2012, 12:24 PM
ok,mai simplu....sa va feriti sa va "moară" baterie pe tethered,pt ca in momentul in care refaceti jb cu Just Boot,adio telefonie(pt cei cu SAM),iar in momentul in care se reface tutorialul cu SAM pt telefonie esti nevoit sa redai restart la telefon si atunci nu mai ai tethered,adica adio cydia,safari si tot ce tine de cydia...asta am patit eu cu iph 4 ios 5.1,pe 5.0.1 nu sunt probleme....deci rezolvarea e cu untethered-ul care se asteapta la 5.1 ..;))

ScoRpioN95
05-16-2012, 12:45 PM
A inceput sa imi faca probleme unlock-ul cu sam. Mai noi imi cade semnalul f des sau imi apare no sim card insert. Mai facea figuri dar scoteam cartela, restart si mergea fara probleme. Sa fie din sam? Trebuie sa fie pe enable?

danpuff
05-16-2012, 08:30 PM
A inceput sa imi faca probleme unlock-ul cu sam. Mai noi imi cade semnalul f des sau imi apare no sim card insert. Mai facea figuri dar scoteam cartela, restart si mergea fara probleme. Sa fie din sam? Trebuie sa fie pe enable?

eu nu am reusit sa refac decodarea .. o salvasem cu Cookie
apas pe restore imi zice succes dar nu ia semnal

iphone 4 5.0.1

CalinC
05-17-2012, 02:48 PM
eu am salvat si cu Cookie...dar surpriza...nu mai e in iCloud,adica salvat...:(((....noroc ca am avut salvat folderul cu lockdown...dr preoblema e ca nu functioneaza cu Just Boot,daca dau restart la telefon,semnal full pe orange..:)))...dar pa tethered..:((( pe ios 5.1
@scorpion,pe enable eu il tin pt notificari SAM-ul,dai disable si apoi enable si ar trebui sa iti caute operatorul si sa ai semnal...bafta..;))

ScoRpioN95
05-17-2012, 03:50 PM
nu e problema cu recuperarea semnalului. apare searching si isi ia singur. daca nu isi ia singur merge cu airplane on/off sau restart. chestia e ca imi cade foarte des semnalul sau imi apare no sim card insert. chiar si in timpul convorbirilor "call failed". numai eu patesc asta sau asa e cu sam? are rost sa dau un restore si resinstalare sam?

CalinC
05-17-2012, 05:22 PM
nu cred,dar poti incerca....aici depinde si cum e semnalul in zona respectiva,daca folosesti 3G...trebuie sa iei in calcul si treaba asta...

ScoRpioN95
05-18-2012, 12:42 AM
nu sunt probleme cu semnalul. 3g e off. e altceva la mijloc. o sa fac un restore si o sa vad daca scap de problema.

ScoRpioN95
05-23-2012, 01:49 PM
Revin. Am incercat cu restore, jailbreak, sam. Aceasi problema: calls failed si no sim card installes. Ba chiar mai rau. Nu mai vedea cartela deloc. Asa ca am fost nevoit sa schimb cartela. Acu sunt iar pe gevey. Asta e...

Protektor
05-23-2012, 02:09 PM
Ce inseamna expirat, sa intelegem ca nu mai functioneaza metoda? Atunci il scoatem de la sticky?

mikeru
05-23-2012, 06:00 PM
da, scuze. eu am modificat titlul, pentru ca in afara de cei care au reusit atunci, nu mai pot face altii procesul cu pricina. nu mi.a trecut prin cap sa.l un-sticky-ez.

dar l.am lasat deschis pentru cei care reusisera si intampina probleme la restaurare.


/m.r.
Sent from my iPhone

CalinC
05-24-2012, 08:28 PM
funtioneaza mai departe procesul de restaurare....numai sa fie salvat folder-ul cu pricina...al meu e salvat din 28.04.2012...acum am vazut pt ca dupa aia l-am salvat si cu Cookie........chiar aseara am restaurat pe al meu 5.0.1 dupa ce l-am urcat de la 5.1 la 5.1.1...si toate variantele de ios au functionat fara probleme pe tethered dar pierzind tethered-ul in favoarea telefoniei...

mikeru
05-24-2012, 11:59 PM
exactly my point.

tutorialul nu mai e de actualitate, unlockul mai e disponibil doar pentru cei care l.au reusit cand era posibil.


/m.r.
Sent from my iPhone

Cmar
05-29-2012, 02:37 PM
Am exact aceeasi problema cu sam tot ci iphone 4 5.1 bb 4.12.01
Nu pot sa il decodez
Poti te rog sa imi spui cum?
E codat tot pe suedia, are jailbreak

CalinC
05-29-2012, 02:58 PM
ai folder-ul Lockdown?...daca da,poti reface telefonia,daca nu mergi la Decodari...adica cu unlock oficial...

Cmar
05-29-2012, 05:15 PM
Nu stiu ce e folderul asta si unde sa il am
Poti te rog sa imi explici ?

CalinC
05-29-2012, 05:34 PM
ok,tu ai avut unlock cu SAM pe telefon?daca da,ai salvat unlock-ul la momentul respectiv?deci cam acum o luna...daca nu inseamna ca nu poti sa mai faci unlock cu SAM...iar singura varianta de a avea unlock,nu este decat la rubrica Decodari...alta varianta momentan de decodare nu ai...