PDA

View Full Version : Instalare MAC OS X Lion pe laptop Toshiba



ktulu22
04-24-2012, 11:39 PM
Salutari, sunt nou pe aici, si in cazul in care postez ce nu trebuie sau unde nu trebuie, va rog sa nu sariti pe mine...:)

Am un laptop Toshiba L750 cu urmatoarea configuratie: Procesor Intel Core i5, Ram 8 GB, placa video 2 GB dedicati nVidia Gforce GT525M, HDD 640 GB, placa de retea wireless Atheros AR9002WB-1G, si LAN Atheros AR8151, placa de sunet Contexant Smart Audio HD.

Intrebarea mea este se poate instala MAC OS X Lion pe el? Daca da, cum? Am cautat pe net tutoriale si alte informatii, dar nimic care sa ma lamureasca. Plus, kex-urile pentru componentele de mai sus, de unde le pot lua?

Multumesc!

BloodyHeart
04-30-2012, 12:30 AM
Cred ca se poate. Intrebarea mea e: ce nelamuriri ai? Ai mai instalat vreodata sa intelegi cum se face sau macar ai incercat?

PS.: Bine ai venit! :D

ktulu22
04-30-2012, 11:48 AM
Am instalat pe laptop-ul meu MAC OS X Snow Leopard, dar mi-a stricat bootloader-ul, in sensul ca nu mai boota nici un sistem de operare instalat (WIndows 7 si Ubuntu). :(

Am gasit pe site-ul osx86project.org faptul ca laptop-ul meu este compatibil cu MAC OS X Lion.

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.7.3/Portables#Satellite_L750

De unde pot descarca o imagine .iso a acestui sistem? Am incercat deja mai multe imagini din .dmg in .iso sa le convertesc si imi dadeau o eroare (iAtkos l2). Nu as putea face un stick bootabil direct cu un program care sa ruleze in Windows sau Ubuntu?

Daca da, de unde l-as putea lua?

Multumesc!

BloodyHeart
04-30-2012, 06:15 PM
De unde pot descarca o imagine .iso a acestui sistem? Am incercat deja mai multe imagini din .dmg in .iso sa le convertesc si imi dadeau o eroare (iAtkos l2). Nu as putea face un stick bootabil direct cu un program care sa ruleze in Windows sau Ubuntu?

Daca da, de unde l-as putea lua?

Multumesc!

Deja ai inceput gresit. Intr-adevar, e greu sa scrii fisiere imagini *.dmg din windows sau alt os (sau cel putin nu prea stie lumea). Ai nevoie de Transmac care stie sa inscriptioneze din windows imagini dmg pe dvd sau stick. La iAtkos frumusetea e ca nu iti mai trebuie nici un alt bootloader (deci e mai simplu). Versiunea trial ptr Transmac e de 15 zile dupa care nu mai poti sa o folosesti decat daca o cumperi.

La prima cautare pe google asta e primul link de download: http://www.iatkos.tk/2011/11/iatkos-l2-lion-1072-download.html.

Transmac il iei de aici: http://www.acutesystems.com/tmac/tmsetup.exe.

Pentru alte nelamuriri mai scrii aici. Bafta!

PS.: Intai reinstaleaza windows si apoi mac os si sa faci din windows o partitie NTFS ptr mac os pe care ulterior ai sa o schimbi din mac os install in HFS+ Journaled.

ktulu22
04-30-2012, 07:50 PM
Am reusit sa scriu pe un DVD iAtkos L2. O sa revin cu informatii despre cum a decurs instalarea. Totusi mai am o intrebare. Care este ordinea recomandata a sistemelor de operare pentru instalare? Eu folosesc Windows 7 64 bit, Ubuntu Linux 12.04 pentru moment.

Mersi.

ktulu22
05-01-2012, 10:39 AM
L-am instalat, dar problema e ca mi-a sters toate intrarile de boot. Cu ce as putea sa le refac si sa pun in lista si MAC-ul proaspat instalat?

BloodyHeart
05-01-2012, 04:06 PM
Mai sus am zis intai sa instalezi win si apoi mac ptr ca bootloader-ul de la iAtkos sa ti le vada pe ambele. Se poate si invers dar e mult mai complicat si nu am fost interesat despre procedeul acesta.

ktulu22
05-01-2012, 04:09 PM
Da, intre timp am rezolvat problema, ceea ce ma irita e faptul ca nu imi porneste MAC-ul. L-am instalat doar cu drivere si cu patch-uri, l-am reinstalat fara drivere si patch-uri, nu vrea de nici o culoare sa porneasca. Ceea ce e bine, dureaza maxim 30 de minute. Bootloader-ul l-am rezolvat.

BloodyHeart
05-02-2012, 05:35 PM
Ce eroare iti da? De ce zici ca nu porneste? Poti sa faci cateva poze sa vad?

As fi interesat mai ales ce anume alegi sa instalezi din lista si apoi ce eroare iti da de zici ca nu merge.

ktulu22
05-06-2012, 11:15 AM
Scuze de intarzierea raspunsului, dar am rezolvat problema, dar partial, in sensul ca porneste normal doar daca intai boot-eaza chameleonul de pe DVD, si nu cel instalat. Din Windows cu EasyBCD i-am facut intrare in boot menu, dar de acolo nu merge.

Inca o data scuze de intarzierea cu care am raspuns. :)

BloodyHeart
05-08-2012, 11:05 AM
Off: Nu e problema. In general lumea dupa ce isi rezolva problema(ele) nu mai posteaza daca a mers sau nu ptr ca altul sa stie care a fost rezultatul. ;)

On: Ce anume nu iti merge la chameleonul instalat? Se duce direct in Mac OS si nu ai optiunile de a alege pe ce OS vrei sa intri?

ktulu22
05-08-2012, 11:23 AM
Off: Nu fac lucruri deastea, dar nu am avut timp. :(

Il pornesc fara DVD, si porneste Chameleonul, dar nu booteaza MAC-ul. I-am facut o intrare in boot menu, si cand selectez MAC OS X, da sa porneasca, dupa care "flickereste" displayul, si se restarteaza. Si inca ceva, dupa ce inchid laptopul, acesta nu mai porneste. Banuiesc ca e de la kext-ul de la baterie, ca nu e instalat. Am incercat sa il instalez, dar nu am reusit. Stii cumva vreun program mai simplu de instalat kext-uri?

ktulu22
05-08-2012, 12:45 PM
Si inca ceva, are ceva daca ii fac update?

BloodyHeart
05-08-2012, 06:41 PM
1. In general nu are nimic daca ii faci update numai sa citesti pe forumurile specializate de hackintosh daca iti afecteaza ceva kext-uri, ca trebuie sa faci un backup inainte. Pentru a instala kext-urile eu folosesc de obicei kext utility.

2. Revenind la problema ta cu restartul, inseamna ca bootloaderul pe care l-ai instalat odata cu iatkos are o problema de compatibilitate cu o componenta, ceva. Copie textul din apple.com.boot.plist sau chameleon.org.plist sa vad daca problema e de acolo.