PDA

View Full Version : Conectare mac ethernet cu un pc cu wifi?



Csi02
05-11-2012, 03:30 PM
Sal la toti membrii. Am si eu nevoie de un ajutor din partea voastra. Cine imi poate explica si mie cum conectez un mac prin cablu, ethernet, la un pc care are internet prin intermediul wifi si sa transmit net si la mac?ce setari trebuie sa fac si de o parte si de alta a celor doua pc-uri? In speranta unor raspunsuri sau link-uri utile, va multumesc anticipat!

mikeru
05-11-2012, 03:39 PM
n.ai reusit?:))

cel mai simplu: un wifi pe usb de 50 de lei...


/m.r.
Sent from my iPhone

Csi02
05-11-2012, 05:21 PM
:))) nu am reusit.mai ai ceva idei? :)

iSpitFire
05-11-2012, 08:05 PM
Salut. Te pot ajuta eu. Pe PC-ul cu Wi-Fi care banuiesc ca are Windows 7 trebuie sa faci o retea ad-hoc pentru Mac, in care o sa alegi sa faci share la conexiunea de net cu toate dispozitivele care se vor conecta la acea retea Wi-fi ad-hoc. Pentru pași... Almighty Google!!

Csi02
05-11-2012, 10:34 PM
Mersi mult de sfat in legatura cu adhoc-ul, dar am incercat si nu am reusit. Ideea e ca mac-ul vede ca e thedered si conectat, dar nu ia internetul prin cablu de la pc-ul cu wifi, care, da are win7. Imi lipseste cred ceva setari pe care nu le stiu face la mac :(

mikeru
05-11-2012, 10:52 PM
iar m.ai prins pe iphone si nu.ti pot da detaliile toate:))

in pricipiu: pe PC ai doua placi de retea. una e wifi, are netul. in Properties ai Share connection sau ceva de genul si bifezi aia.

pe cealalta placa pui asa:
Ip: 192.168.0.1
netmask: 255.255.255.0
si atat

la mac pui:
ip: 192.168.0.2
netmask: 255.255.255.0
gateway: 192.168.0.1

adica el sa aiba retea prin celalalt.

acuma.. mai este si DNS, la ambele.. nu stiu ce sa zic sa scrii, fiindca nici in zi de azi nu il inteleg pe Windows:))

ai facut rost de cablu in cross? neaparat tre de.ala. celelalte - patchurile - sunt pt conexiune PC-switch.

zi.mi unde te.ai impotmolit cu povestea de mai sus, daca zici ca nu reusesti


/m.r.
Sent from my iPhone

actunderdc
05-12-2012, 01:07 AM
La dns pui 8,8.8.8 (dns-ul de la google)

BloodyHeart
05-12-2012, 03:41 AM
Daca stick-ul iti apare impreuna cu placa de retea la networking and sharing center la change adapter settings, selectezi cele doua placi de retea, dai click dreapta si selectezi "bridge connections". La mac setezi doar sa isi ia ip automat (DHCP) si ar trebui sa mearga.

RETINE! BRIDGE CONNECTIONS POTI SA DAI DOAR DACA AI SELECTAT AMBELE "PLACI DE RETEA"!

iSpitFire
05-12-2012, 09:51 AM
Mersi mult de sfat in legatura cu adhoc-ul, dar am incercat si nu am reusit. Ideea e ca mac-ul vede ca e thedered si conectat, dar nu ia internetul prin cablu de la pc-ul cu wifi, care, da are win7. Imi lipseste cred ceva setari pe care nu le stiu face la mac :(

Nu trebuie sa faci nimic la Mac in afara de schimbarea setarilor de retea sa-si ia totul pe automat. PC-ul cu Windows va avea rol de DHCP si Gateway. Win 7 are un bug cateodata si nu aloca IP-uri. ți recomand sa stergi conexiunea adhoc, si sa o refaci pe alt tip de criptare sau chiar free.

Cand faci rețeaua adhoc, ai bifat la final optiunea de a sharui conexiunilw active la net cu aceasta conexiune adhoc?

mikeru
05-12-2012, 10:32 AM
problema e ca win7 nu stie - by default - sa fie server DHCP. deci nu merge. tre setat Mac.ul de mana


/m.r.
Sent from my iPhone

boboc
05-12-2012, 03:40 PM
Pai ar trebui sa intrebi pe un forum de Windows.
Eu iti recomand sa dai net mac-ului prin cablu si apoi faci internet sharing pentru PC.
Pentru asta trebuie doar sa intri la: System preferences/ internet sharing.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Csi02
05-13-2012, 10:50 PM
Deci, in primul rand va multumesc tuturor celor implicati in a ma ajuta cu aceasta configurare. In al doilea rand revin cu noi detalii si ce am reusit si ce nu :p
Pe pc-ul cu placa wifi am activat sharing cu IP automat. La placa de local area connection am setat protocolul 4 cu IP-ul 192.168.137.1 , subnet mask 255.255.255.0.bun pana aici...la mac am asa: location: Automatic, IP 192.168.137.189, subnet ca la pc, router si DNS server amandoua cu ip-ul de la pc-ul cu wifi, si search Domains: mshome.net. Buuun cu datele tehnice:)
Acuma la MAC in network diagnostic, la network status: ethernet, network settings, ISP, internet, si server sunt toate verzi si imi spune ca conexiunea de internet este normala. DAR nu imi deschide nici o pagina de internet!!!!! Fac cu toti nervii :)))
Opinii, sfaturi? :D

Revin cu un ultim detaliu si cu sampania innspumata :)))
A trebuit sa dau restart la pc-ul cu wifi si acum merge!!!
Va multumesc de ajutorul acordat si daca doresc Adminii pot sa pastreze acest topic ca si informatii viitoare pt cei care vor intampina aceeasi dificultate.
Have fun all!
Cu stima si respect, Csi

Csi02
05-16-2012, 08:25 PM
Fratilor, eu nu mai inteleg nimik... Pana acum ma bucuram ca merge netul thedered, dar azi dupa un restart la mac nu mai merge conectat sub nici o forma! Aceleasi setari folosite si nimik. Aveti idee de ce?

mikeru
05-16-2012, 09:06 PM
restart la PC din nou:))


/m.r.
Sent from my iPhone

Csi02
05-16-2012, 09:22 PM
Am dat 100 deja :)))

boboc
05-23-2012, 02:29 AM
Vezi raspunsul meu anterior.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Bodo Minea
07-12-2012, 01:32 PM
Primul rezultat :)) http://lmgtfy.com/?q=how+to+create+a+network+bridge Dai bridge intre Wifi si cablu...