PDA

View Full Version : Downgreade from 4.5.3 to 4.3.3



alexutzius
07-18-2012, 01:04 PM
Salut.

Am un iPhone 4 cu iOS 4.5.3 tethered. Ma scoate din minti faptul ca atunci cand raman fara baterie trebuie sa-l repornesc legat la PC cu redSn0w.
As vrea sa ii fac downgrade de la 4.5.3 la 4.3.3 (nu neaparat la versiunea asta dar am vazut ca este prima inferioara care poate fi untethered).
Am baseband 04.10.01 iar SHSH in Cydia 4.5.3 si 5.0.1.

Nu stiu exact care este faza cu SHSH-ul. Cumva doar la versiunile respective pot face downgrade ?

mikeru
07-18-2012, 01:11 PM
daca nu ai shsh, nu poti.

de ce nu.i faci update la 5.1.1 folosind sn0wbreeze? asta ca sa pastrezi basebandul decodabil si sa ai untethered jailbreak


Sent from my iPad using Tapatalk HD

tiberiuboboc
07-18-2012, 01:12 PM
Daca nu ai SHSH pentru 4.3.3 nu vei reusi. Poti incerca pentru 5.0.1 pentru care ai shsh si pentru care exista jb untethered. Sau poti sa-l duci chiar la 5.1.1 pentru care este tot untethered jailbreakul. Dar prima data ar trebui sa te gandesti daca ai nevoie de unlock.
Ce baseband ai, folosesti gevey?

alexutzius
07-18-2012, 02:28 PM
Am baseband 04.10.01.
Nu stiu cat de bine se misca iOS-urile superioare, de aceea nu as vrea sa urc.
Comparand iPhone-ul 4 pe care il am acum cu un 3GS care rula 3.1.3 parca se misca mai bine 3GS-ul.
Telefonul este neverlocked.

Protektor
07-18-2012, 02:28 PM
Cred ca mai poti salva cu ifaith pt 4.3.1, dar nu sunt sigur. Restul e valabil ce au spus colegii mei.
Poti pastra acel bb, dar nu de el depinde cum se misca, de el depinde decodarea.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

alexutzius
07-18-2012, 02:32 PM
Din ce ati vazut voi, este o diferenta sesizabila intre 5.0.1 si 4.5.3 referitor la viteza de reactie ?

tiberiuboboc
07-18-2012, 03:14 PM
Este 4.3.5 si nu 4.5.3 :), iar tu ai un iPhone 4 neverlocked asa ca poti sa-i pui linistit ultimul iOS si nu vei avea probleme.
3.1.3 se misca excelent si pe iPhone 3G, daramite pe 3GS.

alexutzius
07-18-2012, 03:51 PM
Ok. O sa caut un iPhone cu iOs 5.0.1 sa il testez.

Multumesc pentru raspunsuri
.......
Vreau sa va mai intreb o chestie.
Cum pot da un reset general. Pana la urma urmei pot trai si fara JB pe el. La 3GS-ul despre care vorbeam, am dat din setari un reset general. Stiu ca intrase intr-un loop, imi aparea logo-ul si un loader. I-am facut din iTunes ce i-am facut sa il pornescm cred ca update. Nu mai vreau sa repet experienta aceea tocmai asta e motivul pentru care va intreb.
Am vazut ceva pe net, dadeau din iTunes restore avand tasta shift apasata si ii selectau un iOS download-at.
Daca as da pur si simplu restore din iTunes avand JB pe telefon se poate intampla ceva nasol ? (update de soft, de baseband)

Protektor
07-18-2012, 04:29 PM
Pune 5.1.1 si si dai "set as new" si atunci nu ai nevoie de nici un reset general. Nu se face asta cand ai jb pe telefon, ca nu se reseteaza nimic si telefonul se blocheaza, dar nu iremediabil. Iti faci prea multe probleme, pune 5.1.1 si gata, nu o mai lungi. Te asteptam cu impresii :D.


Sent from my iPad using Tapatalk HD

mikeru
07-18-2012, 04:47 PM
+1. nu poti compara 4.3.x cu 5.1.1:) dar asa, dupa o saptamana vei fi de acord cu noi:))


Sent from my iPad using Tapatalk HD

alexutzius
07-18-2012, 08:04 PM
O sa ma documentez sa vad care e jmecheria cu iOS 5. Multumesc inca odata pentru raspunsuri.


Sent from my iPhone using Tapatalk

flotouran95
07-18-2012, 09:22 PM
Nu ai ce sa te documentezi daca suntem atitia care iti spunem ca se merita noi care facem asta zilnic inseamna ca asa e


Sent from my iPhone using Tapatalk

doctoracu
07-19-2012, 10:45 PM
Scuze ca postez aici dar nu cred ca are rost sa deschid thread nou.
Cred ca am comis-o:( M-a rugat un prieten sa-i vand un Iphone 4. Azi dimineata am aflat ca e codat pe SFR Franta. Totusi telefonul functiona, deoarece era decodat cu SAM, am vazut ca era o iconita prin meniu.
Din pacate, in timp ce stergeam din aplicatiile din Cydia, am sters una care se pare ca avea legatura cu SAM, deoarece tel s-a restartat si mi-a aparut un mesaj de genu "insert sim to validate iphone".
Habar n-am ce baseband are tel,. stiu doar ca avea 4.3.3 instalat.
Si acum intrebarile:
1. Cum pot afla basebandul daca tel nu mai porneste?
2. In cazul decodarii cu SAM, unlockul este valabil pe o singura retea? El folosise tel pe Cosmote.
2. Daca e unul cu "probleme", pot sa activez telefonul cu o cartela de SFR(in maxim o saptamana pot sa fac rost de ea) si dupa aceea sa fac unlock cu gevey(sau orice alta solutie de a folosi tel.)?
Multumesc anticipat.

Dragos Alexandru Opreanu
07-19-2012, 11:27 PM
folosesti tiny umbreala pentru a afla ce ios/baseband ai!
Unlockul cu SAM e valabil pe cartela cu care s-a facut decodarea, si vb cu prietenul tau sa vezi daca mai are tichetul de activare!
daca are baseband 04.10.01 il poti decoda cu gevey, daca nu ... te ajunge peste 100 euro decodarea prin imei...
revino cu informatii despre ce ai facut