PDA

View Full Version : Safari cu probleme



guestx
08-18-2012, 11:50 PM
Am probleme cu Safari. Incarca sau nu dupa bunul plac site-uri pe care le deschid cu alte browsere rapid si fara probleme.
Am un mac mini Mid2011 cu OS X Mountain Lion. Am incercat sa il curat in fel si chip, am resetat safari, i-am sters preferintele, cache din Library>Preferences, pana la urma am reinstalat OS X-ul dar problema persista.
Incarca foarte putin din pagini, pana apare titlul paginii in browser si se opreste pentru 2-3 minute cand ori incarca toata pagina, ori imi da eroare ca nu poate fi deschisa. Chrome, Firefox, Opera deschid aceleasi pagini fara probleme.
S-a mai lovit careva de problema asta?

boboc
08-19-2012, 12:31 AM
Incearca sa repari permisiunile cu disk utility.


Sent from my iPhone using Tapatalk

guestx
08-19-2012, 12:33 AM
Le-am reparat, totul este ok cu permisiunile si disk-ul.

mikeru
08-19-2012, 01:01 AM
sa inteleg ca problema persista?

cand a inceput?
intreb pentru ca am un prieten cu macbook care m.a sunat azi cam pentru acesasi problema.
n.ar putea fi totusi DNS.ul/Proxy.ul? ceva legat de net?

guestx
08-19-2012, 01:04 AM
Asta m-am gandit si eu, doar ca mi s-a parut dubios ca chrome, firefox si opera functioneaza fara probleme. Nu stiu daca Safari foloseste ceva diferit.
Ca ISP, am RDS. Nu folosesc proxy-uri. Nu am modificat nimic la conexiune.

Problema am sesizat-o acum 3 zile cand tot incercam sa intru pe site-uri ce le vizitez regulat si nu se deschideau decat titlurile in browser, in rest pagina era alba. Am observat ca daca le las, in 3-4 minute ori primesc eroare ca nu se poate deschide, ori se incarca toata pagina.<br />
In prima faza am crezut ca au picat serverele site-ului, dar cand am deschis cu alt browser, totul a mers (nu a fost in cache sau ceva de genul).

OXXO
08-19-2012, 01:11 AM
guestx, te rog foloseste in interval de 5 minute functia edit, nu mai face dublu post.

OK... folosesti un router? Daca da, ai incercat sa ii dai un restart?

guestx
08-19-2012, 01:25 AM
Am incercat si aceasta metoda, am dat restart la router si chiar am legat mac-ul direct si am creat o conexiune pppoe. Rezultatul a fost acelasi. Vad ca safari de pe ipad imi merge foarte bine. Pana gasesc o rezolvare, am sa trec pe Chrome.

OXXO
08-19-2012, 01:29 AM
Incearca sa resetezi si winsocks, poate iti va rezolva problema
Start -> Programs -> Accessories (Click dreapta pe Command Prompt) -> Run as Administrator
si tastezi:
Netsh winsock reset
Apesi enter, restart la PC si vezi daca problema persista.

guestx
08-19-2012, 01:32 AM
Folosesc mac mini, am sa caut pe google cum se face acest reset pe osx. Merci de sugestie.

OXXO
08-19-2012, 01:33 AM
Nu stiu exact cum se face pe Mac OS X, cu placere.

mikeru
08-19-2012, 11:05 AM
nu stiu daca MacOS are winsock:D

guestx
08-19-2012, 11:36 AM
:) nu are. Dar am dat reset pentru reimprospatarea ip-ului si nu s-a schimbat nimic. Nu sunt sigur daca safari se conecteaza pe ceva servere de la apple, daca tine strict de conexiunea mea.

boboc
08-19-2012, 04:20 PM
Cel mai sigur booteaza de pe recovery partition si faci reinstalare.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Fulger Ovidiu
10-18-2012, 12:47 AM
Aceeasi problema o am si eu, la mountain lion. Doar ca mie imi apare problema indiferent de browserul folosit (am incercat si pe chrome).

Daca ai gasit o rezolvare la aceasta problema te rog ajuta-ma si pe mine.

Va salut!