PDA

View Full Version : Iphone 4 - 501 - 04.10.01, codat?



daviddd_93
10-26-2012, 07:34 AM
Salutari. Pot sa achizitionez un Iphone 4 si am o nelamurire. Proprietarul spune ca mergea bine pana l-a scapat o data si de atunci nu recunoaste cartela (mentionez ca avea gevey sim si nu stiu pe ce retea e codat) apoi la dus la un service si crede ca i-a schimbat versiunea de soft.
In momentul de fata telefonul in setari arata versiunea de soft 5.0.1 (9a405) si baseband 04.10.01
Ce as putea face cu el ? Un gevey nou ar remedia problema? Sau sansele sa se fi stricat ceva pe dinauntru sunt prea mari ? (mentionez ca in rest telefonul funtioneaza fara probleme).

Astept sfaturile voastre. Merci !

mikeru
10-26-2012, 07:44 AM
de ce nu-și cumpără el un gevey sim? :p
vezi și tu, cere un Gevey īmprumut pentru cāteva ore, verifică-l.

OXXO
10-26-2012, 07:47 AM
Baseband-ul 4.10.01 este decodabil prin Gevey Sim, da... si cam atat, schimba-i Gevey Sim-ul, ar trebui sa remedieze problema sau poate poti imprumuta unul de la vreun prieten pentru o proba sa fi sigur.

daviddd_93
10-26-2012, 12:00 PM
@mikeru - proprietarul nu stie ca ar merge. l-a lasat la mai multi prieteni sa vada cat costa decodatul, si fiecare a venit cu el inapoi cu ideea ca decodatul e f scump (100-200 euro) deoarece are ios 5 si ca toata lumea le-a spus ca nu se poate prin gevey. Eu intamplator m-am uitat in setari si am vazut ce baseband are si ca ar fi posibil.
Un prieten cu iphone si cu gevey pt 5.0.1 nu am . Imi recomanda cineva un link de unde sa-mi comand un gevey ?

mikeru
10-26-2012, 12:02 PM
du-te la un alt service cu el, care sa-ti puna si un gevey, nu doar sa ridice din umeri

cela_relly
10-26-2012, 01:00 PM
In primul post spui ca nu recunoaste cartela .
Pune o cartela oarecare si vezi daca zice invalid sim sau cere activare. Poate nu e de la gevey si de la cazatura nu mai vede cartela , iar in acest caz , se schimba datele problemei.

Daca imi spui si locatia ta , iti voi recomanda pe cineva.

daviddd_93
10-29-2012, 10:17 PM
e iPhone-ul in fata mea. Am bagat un microsim de Orange romania in el. Imi cere pin-ul, dau unlock apare la semnal searching si dupa no service (am scos gevey-ul din el). Ma gandesc ca ar trebui sa mearga cu gevey nu ?
Am zis ca a-si vrea sa ii instalez 5.0.1 inapoi din cauza aplicatiilor, etc nefolositoare mie (sa il iau oarecum de la zero)
Am luat 5.0.1 i-am dat prin snowbreeze sa nu imi modifice baseband-ul si optiunea Hacktivate (nu am cartela operatorului sa il activez). Dupa DFU pwned in itunes am selectat softul ce l-am creat prin snowbreeze, dar imi da tot timpul eroarea 1602. Ce sa fac?

xchris
10-29-2012, 10:22 PM
pai SHSH salvat ai?Ai verificat cu tinyumbrella ce shsh-uri salvate ai?

mai vorbim dupa...:)

BR

daviddd_93
10-29-2012, 10:26 PM
4.2.1 (8C148)
4.3 (8F190)
4.3.1 (8G4)
4.3.2 (8H7)
4.3.3 (8J2)
4.3.5 (8L1)
5.0.1 (9A405)
5.1 (9B176)
5.1.1 (9B206)
5.1.1b (9B208)

xchris
10-29-2012, 10:29 PM
Ok,vezi unde s-au salvat acele SHSH si pune 5.1.1 nu 5.0.1...foloseste optiunea ifaith din snowbreeze ;)
iOs 5.1.1 cu SHSH 5.1.1.

Bafta

daviddd_93
10-29-2012, 10:33 PM
Am gasit un folder .shsh salvat in care sunt mai multe fisiere. cum as putea face asta? nu schimba baseband-ul ? o sa pot cu gevey dupa?

xchris
10-29-2012, 10:35 PM
trebuie sa ai cele 10 fisiere enumerate de tine mai sus(denumire aferenta versiunii).
snowbreeze nu schimba niciodata baseband-ul,deci poti face custom linistit si-ti va merge si gevey.

BR

daviddd_93
10-29-2012, 10:50 PM
trebuie sa selectez si optiunea hacktivate? nu inteleg care e treaba cu activatul telefonului cu cartela operatorului

xchris
10-29-2012, 10:53 PM
daca ai cartela sim originala(pe care e codat) nu trebuie bifat,daca nu o ai,bifeaz-o!

BR

daviddd_93
10-29-2012, 11:09 PM
ok. trebuie sa instalez ceva din cydia pt hacktivare (corona sau ceva?)

xchris
10-29-2012, 11:13 PM
daca poti intra in meniu,respectiv cydia,e deja hacktivat :)
hacktivarea e ca si cum ai activa telefonul cu simul original,deci nu ai nevoie de el si te va lasa sa intri in meniul telefonului.

acum pune-i gevey si asta e tot!
la informatii trebuie sa ai iOS 5.1.1 si baseband 4.10.01.

BR

P.S.Ai 19 ani cred,deci nu trebuie sa dau prea multe informatii detaliate precum unui copil de 10-14 ani :) :p

daviddd_93
10-29-2012, 11:21 PM
Am reusit cum m-ai ghidat. Imi apare acum 5.1.1 (9B208) si 04.10.01

S-a deschis dupa configurarea de baza...pot sa umblu in meniu, tot inclusiv cydia. Cam atat e tot?

imi recomanzi de unde sa comand un gevey sim?

xchris
10-29-2012, 11:32 PM
Te rog sa nu mai postezi consecutiv!
Nu-ti pot recomanda de unde sa iei gevey,vezi pe aici prin forum,sau pur si simplu deschide un anunt cu "cumpar gevey iphone 4" :)

Asta e tot.

BR

P.S MERCI,macar pentru timpul acordat!Adevarul ca toti suntem "obligati" sa pierdem timpul pentru cei care au nevoie...no comment!

daviddd_93
10-30-2012, 12:13 AM
Ok, am inteles. Multumesc enorm pentru sfaturi ! O seara faina