PDA

View Full Version : OS X Lion - Buguri si Solutii



Alex Bardasu
02-27-2011, 12:15 AM
Noile caracteristici ale sistemului le-am vazut pe toate blogurile. Ce nu am vazut sunt primele buguri detectate. Nu stiu cati aveti Lion, dar ma gandeam ca impreuna putem face o lista cu buguri si eventuale solutii. I-ar ajuta pe cei care inca nu au Lion sa se decida daca il vor pe Macurile lor sau mai asteapta.

Am apucat sa ma joc putin cu 10.7 si am identificat un bug extrem de enervant. Din fericire i-am gasit si solutia. Nu stiu daca se intampla tuturor userilor, dar mie imi moare driverul de sunet cand conectez sau deconectez sistemul audio, headsetul de la iPhone sau oricare altul. M-am uitat putin prin procese si am vazut ca de vina e coreaudiod. Este un proces keepalive asa ca prin oprirea lui se poate rezolva problema pentru ca porneste automat.

Pentru a-l restarta folositi comanda de fiecare data cand conectati sau deconectati ceva.

sudo launchctl stop com.apple.audio.coreaudiod

Este destul de enervant sa deschid Terminalul de fiecare data, asa ca am facut un script. Deschideti AppleScript Editor si copiati codul urmator:


do shell script "launchctl stop com.apple.audio.coreaudiod" password "your_password" with administrator privileges


Pentru a functiona trebuie sa inlocuiti your_password cu parola voastra. In mod implicit, fisierul se salveaza plain text, dar daca la Save alegeti Application atunci fisierul va fi transformat intr-un bundle binar si va fi mai greu pentru ceilalti sa va vada parola. Daca totusi nu doriti sa salvati parola, folositi urmatorul script care va va cere sa va autentificati inainte sa se execute:


tell application "Terminal"
do script "sudo launchctl stop com.apple.audio.coreaudiod"
end tell


Sper ca scurtul tutorial v-a ajutat sa rezolvati bugul (sa-i zicem Audiogate). Daca aveti alte buguri / solutii m-as bucura sa lasati un reply la topic.

Alex Bardasu
03-08-2011, 03:35 PM
Am gasit un fix permanent pentru problema.
Cautati in Spotlight Audio MIDI Setup sau deschideti-l din Applications/Utilities si setati Built-in Output la 2ch-32bit Float.
Va rezolva problema permanent.

boboc
03-21-2011, 12:36 AM
Mai enervant este ca nu merg multe aplicatii...
Daca la Dropbox nu ma astept sa mearga,cu toate ca este esential pentru mine,la xCode ma asteptam sa mearga fara probleme fiind creat de Apple.

Alex Bardasu
03-21-2011, 01:10 AM
Dropbox merge cu Doua hackuri. Primul pas este sa modifici bundle versionul la 2.0. Pentru asta trebuie sa modifici Info.plist din pachetul cu Dropbox.
Apoi trebuie dezactivat Dropbox helper. Asta se face prin stergerea lui din terminal, dar nu știu exact unde e localizat. Pasul asta Óncă nu l-am facut. Dropbox porneste si fara, dar Finder va da crash.
P.S.: Daca ai Lion pe un developer account as aprecia un invite :))

boboc
03-21-2011, 01:18 AM
Imi pare rau,am cont developer doar pentru iOS,Lion il am de pe net.
Oricum nu cred ca il pot folosi ca OS principal,momentan il tin pe hdd extern.

PsychOps
04-10-2011, 02:23 PM
Am instalat de curand Mac OS X Lion Developer Preview 2 si am constat ca se misca putin mai bine are un alt wallpaper si o alta interfata pt iCal si nu mai are chiar asa multe lag-uri in deschiderea/inchiderea aplicatiilor.

bogdan652
11-11-2011, 11:40 PM
Salut,

Am si eu o problema si anume: am un macbook air penultima generatie, 11 inch, 2 gb ram, 1,4 ghz, si ssd de 128 GB,

Cand deschid finder-ul in status bar imi arata o capacitate a ssd-ul de 130,16 GB, desi eu am un ssd de 128 GB, daca deschid Disk Utility imi arata ca mai am disponibil 27 GB, mentionez ca am instalat pe el office-ul ful care are aproximativ, 3 gb, backup-ul de la iphone 6 GB, si dropbox-ul de 2 gb, plus sistemul de operare, de practic eu ar trebui sa am spatiu liber de aprox. 90 GB
Am instalat si Drive Genius 3.1 am facut teste pe ssd dar degeaba

Cine ma poate ajuta cu o rezolvare la aceasta problema?
Mai jos aveti un printscreen.

boboc
11-12-2011, 12:45 AM
Dai la "About this mac" si vezi la hdd ce ocupa spatiul exact. Sa nu fie backup-urile din Lion :)

bogdan652
11-12-2011, 12:42 PM
Merci mult Cashix, am rezolvat problema, cum mi-i spus tu, apoi am cautat pe net si am gasit acest tutorial http://www.macpoint.be/lions-local-backup-devours-disk-space/

Alin Cristian
11-13-2011, 01:06 PM
Am Lion instalat de aprox 3 luni insa de o luna a inceput sa mi se blocheze , celebrele frozen-uri .
Partea proastra e ca in fiecare zi se agrava situatia... Azi am stat 45 de minute sa booteze in log window si mi-e teama ca la urmatorul shut down sa refuze sa mai porneasca . Mi se blocheaza din 5-10 secunde in 5-10 secunde... Ce pot face??? nu pot face nici macar back-up imi da eroare din cauza frozen-ului...
E macbook aluminium 2009 2.0ghz 4gb ram ddr3

obylica
11-14-2011, 12:16 AM
verifica daca nu ai probleme la HDD ca eu am avut blocari din astea si imi era praf HDD cred ca ai de 640 ca si mine un rahat de Hitachi am schimbat si am pus un samsung de 500 am si pus ceva poze pe acia!

cu Lion nu am avut probleme de cand l-am cumparat nici drivere cu nimika am pus si 8 gb ram si se misca mai bine decat cu 4gb(cred ca e mai ok snow leopard!!)

nu pot sa ma conectez la NAS cum ma conectam la snow leopard!

boboc
11-14-2011, 12:29 PM
Un apple hardware test,pare o problema hardware.
Poti incerca sa bootezi si de pe dvd/usb sau recovery partition cu lion si sa repari permisiunile

Paul Adrian
01-16-2012, 09:16 PM
Am dat recent macbook-ul cu snow leopard pe unul nou cu lion.
La snow aveam pe ecran doua shortcut cu partitiile virtuale mutimedia si sistemul.La lion nu pot face sau poate stie cineva.

boboc
01-21-2012, 01:40 AM
In terminal ln -s /path-to-desired-folder /path-to-desktop