PDA

View Full Version : password macbook air



existeinz
11-15-2012, 07:34 PM
Salut , dupa 2 zile de cautari pe google , nu gasesc solutie la problema mea .sa va povestesc :
Vine ziua iubitei in cateva zile , si acum daca latpop`ul ei a murit , m-am gandit acu 2 zile sa incep sa caut un macbook air ieftin , si dai si cauta si suna la baieti dupa net si dupa am inceput sa sun la casele de amanet din tot bucurestiul (mereu au ei ceva la vanzare ieftin ) si am gasit un MBA destul de ok , doar o lovitura mica pe el .singura problema era knd il aprindeam atunci pe loc ramanea la logo`ul de la apple si arata k incarca intruna , am crezut k ii dau doar un reset de PRAM sau NRAM sau cum i-o zice ,si ii instalez din nou os`x`ul si rezolv problema .cum am ajuns acasa la Calarasi , hai sa ma apuc de treaba sa instalez os`x`ul ,am un dvd extern si un dvd original snow leopard , cand apas tasta OPTION sa fac boot dupa dvd , surpriza , mi-a aparut un lacat sa bag o parola pe kre bineinteles nu o stiam .
Sun la baiatul d la casa d amanet il intreb d parola , bineinteles k baiatul nu o stia , a zis k se uita dupa contractu de amanet sa sune fostul proprietar , azi am stat si stat , si dupa cateva telefoane date iar baiatului d la amanet sa vad dak a reusit sa dea d ex`proprietarul mba`ului , imi zice k are intruna tel inchis.

Am inceput sa turbez de nervii , am incercat toate variantele posibile , nu merge nici sa fac boot , nici sa fac reset la pram folosind combinatie d taste , am facut reset la smc tot degeaba , nici command + s sa intru in single user mod nu merge .Va rog mult dak stiti vreo rezolvare la problema mea sunt mai mult dekt fericit sa platesc , dak nu gasesc solutie trebuie sa merg la Noumax sa mi`l faca ei , lucru kre sigur e mai scump dekt un sfat de la niste baietii mai destepti dekt mine .
Va rog mult dati`mi o mana de ajutor .

P.S.: rami sunt lipiti de placa de baza la macbook air , asa k sa scot sau sa adaug rami sa se resetez pram nu e o solutie .
Va multumesc anticipat !

sabothor
11-16-2012, 12:29 AM
Omule, nu vreau sa ma dau cu parerea aiurea sau sa vorbesc prostii, dar banuiesc ca problema ta este una din cele mai grave - notebook-ul a fost furat si ulterior blocat de catre fostul proprietar (sau omul l-a dus "de foame" la amanet si apoi s-a gandit sa faca o surpriza "placuta" viitorului proprietar). Sau poate chiar tipul de la amanet ti-a facut bucata, dar slabe sanse. Iti recomand sa ceri numarul de telefon al fostului proprietar si sa-l contactezi direct.
Rog si alti colegi sa se dea cu parerea (macar), fiindca mi se pare una din cele mai nasoale situatii si crede-ma, imi doresc din tot sufletul sa ma insel ... :(

xchris
11-16-2012, 12:37 AM
Salut , dupa 2 zile de cautari pe google , nu gasesc solutie la problema mea .sa va povestesc :
Vine ziua iubitei in cateva zile , si acum daca latpop`ul ei a murit , m-am gandit acu 2 zile sa incep sa caut un macbook air ieftin , si dai si cauta si suna la baieti dupa net si dupa am inceput sa sun la casele de amanet din tot bucurestiul (mereu au ei ceva la vanzare ieftin ) si am gasit un MBA destul de ok , doar o lovitura mica pe el .singura problema era knd il aprindeam atunci pe loc ramanea la logo`ul de la apple si arata k incarca intruna , am crezut k ii dau doar un reset de PRAM sau NRAM sau cum i-o zice ,si ii instalez din nou os`x`ul si rezolv problema .cum am ajuns acasa la Calarasi , hai sa ma apuc de treaba sa instalez os`x`ul ,am un dvd extern si un dvd original snow leopard , cand apas tasta OPTION sa fac boot dupa dvd , surpriza , mi-a aparut un lacat sa bag o parola pe kre bineinteles nu o stiam .
Sun la baiatul d la casa d amanet il intreb d parola , bineinteles k baiatul nu o stia , a zis k se uita dupa contractu de amanet sa sune fostul proprietar , azi am stat si stat , si dupa cateva telefoane date iar baiatului d la amanet sa vad dak a reusit sa dea d ex`proprietarul mba`ului , imi zice k are intruna tel inchis.

Am inceput sa turbez de nervii , am incercat toate variantele posibile , nu merge nici sa fac boot , nici sa fac reset la pram folosind combinatie d taste , am facut reset la smc tot degeaba , nici command + s sa intru in single user mod nu merge .Va rog mult dak stiti vreo rezolvare la problema mea sunt mai mult dekt fericit sa platesc , dak nu gasesc solutie trebuie sa merg la Noumax sa mi`l faca ei , lucru kre sigur e mai scump dekt un sfat de la niste baietii mai destepti dekt mine .
Va rog mult dati`mi o mana de ajutor .

P.S.: rami sunt lipiti de placa de baza la macbook air , asa k sa scot sau sa adaug rami sa se resetez pram nu e o solutie .
Va multumesc anticipat !

Schimbare HDD...legat de "istoria ta"...sincer, prefer sa nu comentez!

BR

Legat D regulile forumului,as vrea sa L citesti si sa incerci sa nu mai folosesti astfel D shortcut-uri...suntem intr-un forum,nu pe MESS si nici nu dam SMS...vezi reclama cu alpinistii...nici mie nu-mi plac :)

danpuff
11-16-2012, 08:11 AM
Du' produsul inapoi,

Ghos7fac3
12-26-2012, 01:23 AM
Man ti-am zis ca te ajut, ti-am dat si SMS...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

valion2000
01-12-2013, 01:44 PM
Serial number ?

navaru
01-23-2013, 06:00 AM
Salut,

intampin si eu aceeasi problema, am cumparat un MacBook Air mid 2011 de pe okazii, a functionat excelent 4 luni, pana am facut update la Mountain Lion, la primul restart mi-a aparut ca este Locked sa introduc un pin din 4 cifre si un mesaj ca laptopul a fost piredut in Germania.

Vanzatorul spune ca dupa atata timp i-am facut eu ceva si nu imi returneaza banii, ce posibilitati am sa reinstalez OSX-ul din nou pe el?

Mirceatheone
01-25-2013, 12:39 PM
Buna. Scot eu parole de efi in Bucuresti, Iasi si cluj , PM daca sunteti interesati:D

danpuff
01-25-2013, 01:02 PM
de scos s-a inteles.. dar cum pui acea parola ? vreau sa imi pun si eu

Mirceatheone
01-30-2013, 01:12 PM
Intri in Spotlight la open Firmware Password

alexphm
07-01-2013, 07:10 PM
Daca nu ai reusit sa scoti parola sau cine mai are nevoie de ajutor da-ti un PM si va ofer instructiunile pas cu pas.

Man
07-01-2013, 07:15 PM
Poti sa le postezi aici pentru altii, care v-or intampina aceste probleme! ;)


Sent from my iPad using Tapatalk HD

alexphm
07-01-2013, 07:30 PM
Pentru firmware password:

Cu mac-ul inchis desfaceti partea din spate pentru a ajunge la RAM, se scoate o placuta de ram daca sunt disponibile 2, daca nu se poate adauga o placuta de ram, se deschide mac-ul si se face o resetare de PRAM ( se tin apasate Command+Option+P+R inainte sa booteze si trebuie sa auziti de 3 ori sunetul de start ). Dupa ce a pornit parola de firmware nu va mai exista si il puteti opri pentru a scoate sau adauga RAM-ul inapoi.

apple.center
07-01-2013, 07:38 PM
In primul rand, nu doresc sa te descurajez, multumim pentru interesul aratat in a sprikini comunitatea.
Aici pe forumul iDevice.ro nu incurajam solutiile hardware pentru a evita eventualele neplaceri.

Acum legat de solutia ta, acest thread se refera la macbook air, cum ii scoti modulele de memorie?

Dupa punct oprim discutia pe tema hardware.

alexphm
07-01-2013, 08:06 PM
Fiecare pe propria raspundere. Multumesc de informatie!
Am omis ca este modelul air. Exista si o solutie soft care se aplica si pentru mac-urile mai noi la care nu mai merge solutia hardware. O voi posta si pe asta!

apple.center
07-02-2013, 01:19 AM
Nu ai inteles, este vorba de politica forumului.

Legat de solutie software pentru scoaterea parolei efi, esti binevenit, lumea asteapta de mult o solutie.


Sent from my iPad using Tapatalk HD

johnnydas
08-28-2013, 04:39 PM
sunt interesat PM urgent MIRCEATHEONE

apple.center
08-28-2013, 05:07 PM
Salut @johnnydas de ce anume esti interesat?

johnnydas
08-28-2013, 05:21 PM
buna ziua am o problema f mare am imprumutat in urma cu ceva timp macbook pro -ul meu A1398 unui client si acesta mi-a schimbat toate parolele pin+efi password cand l-a returnat nu l-am folosit in momentul respectiv iar zilele trecute am avut suprinza cand l-am pornit pin incorect pass incorect etc. ideea e ca tre sa ii fac un firmware reset . daca ma poate ajuta cineva.

apple.center
08-28-2013, 05:43 PM
Ajutorul nu poate veni decat contra cost, din pacate nu exista solutie free pentru ele.

L.E.: Am uitat sa mentionez varianta oficiala. Se poate rezolva la un Apple store gratuit daca este in garantie.

dmoomd
08-28-2013, 10:57 PM
Scuze de off: supertare ,in fiecare zi inveti ceva nou despre MAR :)

Mario
09-02-2013, 10:30 PM
Poate ar trebui sa spuna cineva ca deblocarea nu se poate face oficial decat in baza unei dovezi de proprietate al respectivului mac. Asta este si scopul blocarii mac-urilor declarate furate/pierdute.
Si inca un lucru pe care nu-l spune nimeni, chiar daca se reuseste deblocarea codului PIN prin diverse metode neortodoxe, el tot ramane in baza de date ca fiind furat/pierdut.

apple.center
09-03-2013, 12:03 AM
Cine ramane in baza de date @Mario :) cu siguranta cineva trebuie sa spuna!

Serial-ul? adresele mac?

In alta ordine de idei, fie ca sunt spuse fie ca nu, rezultatul este acelasi :) fascinatia chilipirului va ramane!

Service Macbook
10-24-2013, 10:40 PM
Cine ramane in baza de date @Mario :) cu siguranta cineva trebuie sa spuna!

Serial-ul? adresele mac?

In alta ordine de idei, fie ca sunt spuse fie ca nu, rezultatul este acelasi :) fascinatia chilipirului va ramane!
Macurile se identifica online dupa MAC adress, serial nr. laptopului contine implicit adresa mac si alte detalii despre aparat.
Oficial deparolarea se face de catre Apple pe baza serialului.
La modelele mai noi dupa 2006 nu mai merge nici o varianta facuta in "casa" scos rami,bateria(de bios),combinatii de taste sau mai stiu eu...
...cu o mica precizare sunt mai multe feluri de blocare/parolare pe mac EFI/OS/Cloud...

johnnydas
10-25-2013, 06:49 PM
salutare baieti eu sincer am incercat o varianta personal aveti video atasat si a mers perfect . http://www.youtube.com/watch?v=WZhT6MWXFP8. am facut comanda pe ebay si mi-a venit tool cu tot, asta dupa ce am incercat sa explic tuturor ca mac-ul este al meu doar ca am pierdut factura si nu mai stiam pin-ul ceea ce nu e ceva anormal sau iesit din comnum in zilele noastre. faci curat in casa iti arunca femeia actele etc ... ce faci cumperi alt mac ?? ca nu il decodeaza bucurestiul sau mai stiu eu cine ... in fine puteti incerca varianta din youtube garantez 100% ca functioneaza doar ca dureaza cam 10 zile delivery si trebuie platit inainte. stima.

Mario
10-25-2013, 10:57 PM
Un duplicat al facturii ramane la magazinul de unde se cumpara marfa.
Cu putina bunavointa din partea firmei care a vandut produsul, factura respectiva poate fi gasita si copiata, tot ce trebuie sa stii este (macar) data aproximativa la care a fost emisa si numele persoanei sau firmei care a facut plata.
Alta varianta ar fi un extras de cont de la banca, un alt punct de plecare in obtinerea documentelor necesare (acolo apare data, suma si numarul tranzactiei), date care pot fi folosite ulterior de vanzator pentru a identifica factura.
Si sa fim seriosi, nu cred ca mai exista vreo firma care vinde produse Apple fara a avea (cel putin) un sistem informatic de urmarire a vanzarilor. Iar acolo se gasesc toate informatiile necesare.
Personal sunt de acord cu politica Apple de a nu debloca device-urile pentru care nu poti dovedi in nici-un fel ca sunt proprietatea ta, asa se mai descurajeaza furturile.

johnnydas
10-28-2013, 09:09 AM
La solicitarea acordării garanţiei pentru un produs comercializat va fi necesar sa prezentaţi produsul cu TOATE accesoriilor cu care s-a livrat, precum şi ambalajul original īn cazul īn care rezolvarea garanţiei implică īnlocuirea produsului. Lipsa accesoriilor şi/sau a ambalajului atrage penalizarea cu 10% din valoarea actualizată a produsului īn cazul īn care se impune restituirea contravalorii produsului. De asemenea produsul trebuie īnsoţit de :
a) factura fiscală īn original ;
b) certificatul de garanţie ;
c) o menţionare scrisă a defectului reclamat.
Lipsa unuia dintre actele prevăzute la punctul a) sau b) anulează obligaţia noastră de a asigura garanţia.

ps: cam asta e treaba ...

marcobun
11-29-2014, 08:17 PM
Pentru modelul 1237 cu EFI blocat se poate rezolva prin schimbarea efectiva a EEPROMULUI de EFI de la o placa defecta fara PW si totul e OK. Am inteles ca este valabil si la modele mai noi. Cipul are 8 pini se gaseste sub placa (pe verso la cupla de service la marginea opusa la cooler). BAFTA la toata lumea
Salut , dupa 2 zile de cautari pe google , nu gasesc solutie la problema mea .sa va povestesc :
Vine ziua iubitei in cateva zile , si acum daca latpop`ul ei a murit , m-am gandit acu 2 zile sa incep sa caut un macbook air ieftin , si dai si cauta si suna la baieti dupa net si dupa am inceput sa sun la casele de amanet din tot bucurestiul (mereu au ei ceva la vanzare ieftin ) si am gasit un MBA destul de ok , doar o lovitura mica pe el .singura problema era knd il aprindeam atunci pe loc ramanea la logo`ul de la apple si arata k incarca intruna , am crezut k ii dau doar un reset de PRAM sau NRAM sau cum i-o zice ,si ii instalez din nou os`x`ul si rezolv problema .cum am ajuns acasa la Calarasi , hai sa ma apuc de treaba sa instalez os`x`ul ,am un dvd extern si un dvd original snow leopard , cand apas tasta OPTION sa fac boot dupa dvd , surpriza , mi-a aparut un lacat sa bag o parola pe kre bineinteles nu o stiam .
Sun la baiatul d la casa d amanet il intreb d parola , bineinteles k baiatul nu o stia , a zis k se uita dupa contractu de amanet sa sune fostul proprietar , azi am stat si stat , si dupa cateva telefoane date iar baiatului d la amanet sa vad dak a reusit sa dea d ex`proprietarul mba`ului , imi zice k are intruna tel inchis.

Am inceput sa turbez de nervii , am incercat toate variantele posibile , nu merge nici sa fac boot , nici sa fac reset la pram folosind combinatie d taste , am facut reset la smc tot degeaba , nici command + s sa intru in single user mod nu merge .Va rog mult dak stiti vreo rezolvare la problema mea sunt mai mult dekt fericit sa platesc , dak nu gasesc solutie trebuie sa merg la Noumax sa mi`l faca ei , lucru kre sigur e mai scump dekt un sfat de la niste baietii mai destepti dekt mine .
Va rog mult dati`mi o mana de ajutor .

P.S.: rami sunt lipiti de placa de baza la macbook air , asa k sa scot sau sa adaug rami sa se resetez pram nu e o solutie .
Va multumesc anticipat !