PDA

View Full Version : Restart MacBook Air singur



Gysel
12-08-2012, 11:00 PM
Salut

Este cineva care sa ma ajute cu un sfat ?

Am un MacBook Air cumparat in decembrie 2011 si m-ai am doar citeva zile de garantie si nu stiu ce sa fac.:confused:

In urma cu trei zile sa restartat singur dar am zis ca a fost o intimplare .
Bun , nu a fost o intimplare de atunci sa intimplat in fiecare zi iar astazi de trei ori.

Inainte sa se restarteze apare acest mesaj: ( A aparut o eroare neasteptata si ca trebuie sa se restarteze ) :mad:

Din cite am citit pe forumul macbook din UK ar fi o problema de hard :confused:

Daca ar putea sa ma ajute cineva cu un sfat ? sau a m-ai patit cineva pina acum?

Multumesc

danpuff
12-09-2012, 12:42 AM
Garantie... Repedeeeee

Hybrid
12-09-2012, 01:46 AM
Incearca o reinstalare pe curat , s-ar putea sa ai un kernel panic daca nu fuga cu el la garantie, in Macbook air nu prea poti sa faci nimica in el

Gysel
12-09-2012, 01:53 AM
Hybrid@ Adica cum pe curat ? Sa pun ox lion din nou?

Multumesc

Hybrid
12-09-2012, 01:55 AM
Da , incearca sa faci backup la lucurile importante (iTunes,Photoshop etc)

Gysel
12-09-2012, 02:07 AM
Da o sa incerc miine , dar oricum o sa sun la garantie ( istayle sau noumax care crezi ca sunt m-ai seriosi ? )
Air-ul a fost luat din UK si pe 19 expira garantia dar am posibilitate sa o prelungesc .

Hybrid
12-09-2012, 03:39 AM
Dute la Noumax (Le-am trimis mai multe chesti prin curierat din Constanta in Bucuresti pentru garantie si in maxim o saptamana erau "Acasa" ) dar totusi incearca cum am zis mai sus daca nu il duci in garantie.Daca il vei duce in garantie dupa ce il vei primi am impresia ca iti mai prelungesc garantia cu 3 luni.

Gysel
12-09-2012, 06:50 PM
3065

Asta este mesajul care apare dupa ce se restarteaza .
Dar am observat astazi ca se restarteaza de fiecare data cind pornesc manual kaspersky sa faca full scan ,de trei ori am dat sa scaneze de trei ori sa restartat ,foarte curios .

O fi vreun virus?:confused:
Cu toate ca cei de pe mac forum UK ,sunt o gramada care au aceasta problema si m-ai toti zic ca e hardul:confused:

Hybrid
12-09-2012, 07:58 PM
Hmmm...ai vazut vreo schimbare de durata la boot ? Incearca un test cu Diskspeed test( E free in Mac App store) si vezi ce viteze de scriere si citire scoti si posteazale aici.Nu cred ca moare chiar asa de repede un SSD intr-un an doi

Gysel
12-09-2012, 08:15 PM
3066 asta este testul

3067 si asta este mesajul care apare pentru 2-3 secunde inainte sa se restarteze;)

Hybrid
12-09-2012, 08:25 PM
Viteza de la SSD e ok,mai ziceai ceva de kaspersky , incearcal sa-l dezinstalezi macar temporar(Oricum ocupa resursele degeaba ca pe Mac extrem de rar gasesti un virus) din ce ai in bara de sus nu prea vad altceva care sa deranjeze.A si inca ceva descarca programul Onyx (Este free cautal pe google)sa iti curete registrele si alte tampeni.Ii dam noi de cap nu e problema :p

Gysel
12-09-2012, 08:54 PM
Da , dar aici e problema ca eu la doua saptamini dau scan la onyx ( ca il am ) si la ccleaner plus kaspersky si ieri am facut treaba asta si am patit ca : prima " scanare" a fost cu onyx si la inceput m-ia dat ca a gasit o eroare iar dupa a zis ca e ok. A doua a fost cu ccleaner dar nu sa put deloc pt ca mi-a aparut mesajul ( the applicatio ccleaner has quit unexpectedlly ) si nu m-ai merge deloc am sterso si am puso iar dar degeaba.
Iar ultima trebuia sa fie cu kaspersky dar de fiecare data cind ajungea undeva la 30-40% scanare se restarta;)
Deci doar sa pun ox din nou si sa vad ce se intimpla dupa , dar mie i-mi expira garantia pe 19 dec. . Asa ca prea multe optiuni nu am .

danpuff
12-09-2012, 09:00 PM
eu nu recomand onyx. numa probleme am avut din caza lui..

Gysel
12-09-2012, 09:23 PM
Da ,nu stiu ce sa zic , nu cred ca este de onyx pentru ca sa intimplat de mai multe ori aiurea stind deschis si nici un program nu rula atunci.

Man
12-09-2012, 09:37 PM
Daca ai garantie, ce mai astepti, il trimiti maine si pana de craciun il ai reparat sau chiar unul nou!


Sent from my iPad, with love from Russia!

Hybrid
12-09-2012, 11:56 PM
Intradevar Man are dreptate , Ti-l poate schimba cu unul nou ( poate chiar cu modelul 2012) iar cand te duci la garantie sa sti cum sa relatezi problema in fata lor altfel zic ca iti bati joc de ei,dar totusi mai dai cap

Gysel
12-10-2012, 12:30 AM
Da , aici e problema ca eu sunt la Cluj si trebuie trimis la Bucuresti,ca sti cum e la noi daca te vezi fata in fata ii dai ceva baiatuli sa aiba grija bla bla bla..
Singura problema este cu trimisul asta la buc. pentru ca este impecabil nici o zgirietura nimic e ca nou si cine stie cum il primesc :confused:
Faza cu schimbatul este exclus , asta doar la iphone.
Zic asta pentru ca atunci cind l-am luat ,( a fost cumparat dupa ebay uk de la cineva care il primise cadou si trecuse cele 14 zile cind puteai sa il returnezi si sa-iti dea unul nou ) asta au zis cei de la Genius Bar din Apple Store ( eram in Uk anul trecut in decembrie) unde am fost ca avea probleme cu display-ul si l-au schimbat imediat dar nu mi-au dat altul nou.


Cind l-au luat preluat de la mine au notat pe o hirtie ca este nou si nu are nici o zgirietura au semnat si mi-a dat hirtia, cind l-am ridicat ( peste o ora -doua) m-a pus sa verific daca este ok si nu are ceva semne zgirueturi etc

Cam despre asta este vorba cu trimisul la buc. , dar daca nu am incotro il trimit .

danpuff
12-10-2012, 11:51 AM
ai noumax si istyle in cluj din cate stiu eu...

Gysel
12-11-2012, 08:52 PM
Am fost la Noumax l-au verificat si totul este ok.

Totusi au facut si o reinstalare de la zero si acuma sa vedem cum se cumporta citeva zile.

Hybrid
12-11-2012, 09:08 PM
Sa ne tii la curent daca a mers cu instalarea de la 0

Gysel
12-11-2012, 09:22 PM
Da , trebuie sa i-mi dau seama daca este ok pina lunea viitoare ca miercuri expira garantia:(

Oricum ma gindesc sa il vind si sa comand model 2012 pt ca plec in ianuarie in UK .

Hybrid
12-12-2012, 04:33 PM
Eu in locul tau l-as vinde imediat daca pleci in UK (Preturile foarte bune fata de romania) Uitate si la Macbook pro 13 inch Retina Display.Are aceelasi hardware ca si Air numai ca are Procesorul tactat la o frecventa mai mare.

Gysel
12-12-2012, 06:42 PM
Idea este ca mac-ul meu arata fffff bine fara nici macar cea m-ai mica zgirietura plus husa piele , este ca si nou.:p

:: Processor
Intel Core i5-2557M 1.7 GHz
:: Mainboard
Intel ID0104
:: Memory
4096 MB, DDR3 1333MHz
:: Graphics adapter
Intel HD Graphics 3000
:: Display
13.3 inch 16:10, 1440x900 pixel, LP133WP1-TJA3 , LED, glossy: yes
:: Harddisk
Samsung SM256C flash storage, 256GB
:: Soundcard
HD Audio
:: Connections
2 USB 2.0, 1 DisplayPort, Audio Connections: headphones, Thunderbolt
:: Networking
802.11a/b/g/n (abgn), 4.0 Bluetooth
:: Size
height x width x depth (in mm): 17 x 325 x 227
:: Weight
1.33 kg Power Supply: 0.19 kg
:: Battery
50 Wh Lithium-Polymer

Webcam: Facetime Camera

Cam asta este ce am eu pe el.
Daca il dau cit pot sa iau 5.000 ron cred;) pierd aproape 3.000ron, stiu eu daca e bine sa pierd bani astia pt. fix 1 an :confused:

Referitor la preturile de la noi este o diferenta de 100lire fata de cel din UK.

Uite aici site-ul din UK:
http://store.apple.com/uk/browse/home/shop_mac/family/macbook_air

Gysel
12-12-2012, 06:44 PM
A si referitor la macbook pro e super dar eu caut portabilitate cit m-ai multa:D

Hybrid
12-12-2012, 07:22 PM
Nu iti iei chiar 5000 pe el dar 4500 tot iei.Iti mai dau un sfat: Cumpar un macbook air cu 8 GB RAM pentru ca placa fiind integrata isi ia memoria din RAM (In loc de 312 MB cat are Intel HD 4000 vei avea 512 MB cu 8 GB de ram)

Gysel
12-12-2012, 08:04 PM
Hmm, 4.500ron zici , pierd 3500ron foarte mult pierd :D

Hybrid
12-12-2012, 08:44 PM
Gandestete pe Termen lung : Iti iei acum un Macbook Air Maxed Out cu 8 GB RAM SSD de cel putin 200 GB + si il vei tine vreo 3-4 ani (Programele de peste 2-3 ani o sa ruleze destul de ok pe el) Cel putin eu asa as face...am fost si eu in situatia ta sa pierd foarte multi bani la un laptop dar chiar nu ai ce face.